20 Eylül 2024 Cuma


11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU  
 
     
   

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Akın`dan Elazığ Belediyesi`ne ihalesine tepki: " 106 milyon liraya satın alınacak araçlar 540 milyon liraya kiralanmış"


Elazığ Belediyesi 82 kiralık araç için 539 milyon liralık bir ihale gerçekleştirdi. İhale edilen araçların piyasadaki satın alma bedelinin çok üzerinde kiralandığını ileri süren Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, söz konusu araçların satın alma bedelinin 106 - 176 milyon TL arasında olduğunu vurguladı. Saadetli Akın ihalenin iptali için Cumhuriyet Başsavılığı`na suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. 

 

Tarih : 16 Ağustos 2024 Cuma 11:46   Okunma : 924

HABER: SERRA TAYLAN

(ELAZIĞ) - Elazığ Belediyesi 82 kiralık araç için 539 milyon liralık bir ihale gerçekleştirdi. İhale edilen araçların piyasadaki satın alma bedelinin çok üzerinde kiralandığını ileri süren Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, söz konusu araçların satın alma bedelinin 106 - 176 milyon TL arasında olduğunu vurguladı. Saadetli Akın ihalenin iptali için Cumhuriyet Başsavılığı`na suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, belediye tarafından yapılan 82 araçlık kiralama ihalesinde usulsüzlükler olduğunu aktardı. 82 araç için 3 yıllık yapılan kiralama ihalesinin 539 milyon TL olduğunu açıklayan Akın, aynı araçların satın alındığı takdirde 106 milyon TL olacağını belirterek ihalenin iptali için Cumhuriyet Başsavcılığı`na başvuracaklarını vurguladı. 

İhalenin teknik açıdan iptalini gerektiren noktalara değinen Akın, şöyle konuştu:

"Elazığ Belediyesi`nin 539 milyon karşılığında kentsel temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere sürücüsüz araç kiralama işinde teknik heyetimizin incelemeleri sonucu ihale kanununa aykırılıklar ve şaibeler tespit edilmiştir. Elazığımızın, milletimizin ve ülkemizin menfaati için bu ihalenin iptalinin gerektiğini bu yüzden Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunacağımızı sizlere arz etmek istiyorum. İhalenin teknik açıdan iptalini gerektiren hususları sizlere arz etmek istiyorum. Hizmet alımı suretiyle bir kiralama işi yapılıyorsa kamuya bunu ihale kanuna göre yakıtlı olarak kiralayamazsınız. Burada bir takım şaibeler olduğundan dolayı bakanlar kurulu kararıyla `yakıtlı araç hizmet alımı yapılamaz` ibaresi çok net bir şekilde ortaya konulmuştur. İhale sonuç ilanı 7 Ağustos`ta yayınlanmış ancak ihale sözleşmesi yayınlanma tarihinden 2 gün önce imzalanmış. Kanun maddesi çok açık bir şekilde sonuç tarihi yayınlandığı günden itibaren 5 gün içinde sözleşme imzalanamaz, 5 günden sonra ancak sözleşmenin imzalanacağı çok net bir şekilde ifade eder."

"Araçları 3 yıllığına gidip 540 milyon TL`ye kiralamak resmen akıl tutulmasıdır"

Akın yapılan ihale ile 106 milyon TL`ye satın alınabilecek araçların 539 milyon TL`ye kiralandığını belirteren Akın, şu ifadeleri kullandı:

"Mali açıdan iptal edilmesi gereken hususları incelediğimizde yaptırdığımız bilirkişi çalışmalarına göre Elazığ Belediyesi`nin kiralamak istediği 82 aracın tamamı satın alınmak istenirse 106-176 milyon TL maaliyeti var. 2024 model almak isterseniz 176 milyon TL, şartnamedeki gibi 2015 model almak isterseniz 106 milyon TL`ye kadar bu araçları zaten alabiliyorsunuz. Bu araçları 3 yıllığına gidip 540 milyon TL`ye kiralamak resmen akıl tutulmasıdır. Araç kiralanabilir, kısa süreli işler için araç kiralarsınız ancak uzun süreli Elazığ Belediyesi`nin en temel ihtiyacı olan çöp kamyonlarının bu tutarlara kiralanması asla kabul edilemez. Biz bu ihalenin iptalinin kamu zararının engellenmesi adına önemli bir adım olarak görüyoruz. Bundan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı`na biz bu konuyu taşıyacağımızı ifade etmek istiyorum.``  

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA