27 Ocak 2026 Salı


19:50   MERSIN, VETERAN MASA TENISINDE DÜNYA BULUŞMA NOKTASı OLDU   19:39   TOROSLAR’ıN MELEKLERI LIGE DAMGA VURDU: SEZON FINALINDE MUHTEŞEM ZAFER   19:30   AKDENIZ BELEDIYE SPOR FıRTıNASı DINMIYOR   19:19   VAHAP SEÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “ADALET YOKSA GERISI TEFERRUATTıR”   19:16   “DIYARBAKıR’DA MIGROS IŞÇILERI AYAKTA: CHP’DEN DAYANıŞMA ÇAĞRıSı”   19:01   “DEM PARTI’DEN KRITIK ÇAĞRı: MÜRŞITPıNAR AÇıLMALı, KOBANI’YE İNSANI YARDıM ULAŞTıRıLMALı”   09:10   MERSIN’DE MINIK SANATÇıLAR SAHNEYI FETHETTI: ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN RESIM VE MÜZIK ŞÖLENI   20:15   “KUZEY ADANA’NıN ÇıĞLıĞı: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLIS’E GÜÇLÜ ÇAĞRı”   20:05   MERSIN KARIYER MERKEZI, ÇAMLıBEL LIONS ILE GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI: GENÇLER İÇIN SÜRDÜRÜLEBILIR KARIYER EKOSISTEMI   18:40   TALAT DINÇER’DEN ARSLANKÖY UYARıSı: “510 HEKTARLıK TEHLIKE, ÇED KARARı AÇıKLANMALı”   18:04   TOROSLAR, TEKSTIL ÜSSÜ OLUYOR: BAŞKAN YıLDıZ ALMANYA’DA ULUSLARARASı İŞ BIRLIĞI İÇIN GÖRÜŞMELERDE BULUNDU   09:39   “MERSIN’DE MINIKLERE TRAFIK BILINCI: BÜYÜKŞEHIR’IN TRAFIK PARKı TATILDE REKOR İLGI GÖRDÜ”   16:42   TOROSLAR’DA KARLA MÜCADELE: BELEDIYE 7/24 SAHADA, YOLLAR AÇıLıYOR!   16:01   “MESKİ’DEN DEĞIRMENDERE’YE ÇIFTE YATıRıM: ALTYAPı VE ÜSTYAPı YENILENDI”   15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:33   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”  
 
     
   

Süleyman Soylu, dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı`na başvurdu


AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, “görevde bulunduğu dönemlerle ilgili hakkında yürütülen karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları karşısında hakkaniyetin ve gerçeklerin tecellisi için” dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle TBMM Başkanlığı`na başvurdu.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 10:40   Okunma : 503

(ANKARA) - AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, “görevde bulunduğu dönemlerle ilgili hakkında yürütülen karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları karşısında hakkaniyetin ve gerçeklerin tecellisi için” dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle TBMM Başkanlığı`na başvurdu.

Eski İçişleri Bakanı, AKP İstanbul Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle TBMM Başkanlığı`na başvurdu. Soylu, başvurusunda şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından İçişleri Bakanlığı görevine getirildiğimiz günden görev süremizin sonuna kadar tüm birimlerimizle milletimizin huzuru, refahı, en üst düzeyde kamu düzeninin, güvenliğinin ve esenliğinin sağlanması ve başta terörle, kaçak göçle, afetlerle, uyuşturucuyla ve organize suç örgütleriyle, hiçbir şekilde ayrım yapmaksızın, tüm suç şebekeleri ile kesintisiz ve tavizsiz mücadele edilmesine yönelik kararlılığımıza milletimiz de şahit olmuştur. Ancak, sonrasında bu mücadeleyi baltalamak, itibarsızlaştırmak ve bundan sonra da bu mücadeleye kendini adayacak herkesi yıldırmak maksadıyla, daha önce benzerine az rastlanan, organize ve sistematik bir şekilde kamuoyunun dezenforme edilmesine yönelik her türlü yazılı, görsel, sosyal medya ve tüm mecralarda tamamen yalan, iftira ve nitelikli karalama içerikli yayınlar ile bir itibarsızlaştırma kampanyasıyla karşı karşıya kaldık.

Hakkımda görev dönemimize ait TBMM`de herhangi bir konuda fezleke işlemi bulunmamasına rağmen, CHP Genel Başkanları ve sözcüleri, muhtelif tarihlerde sarf ettikleri mesnetsiz karalamalar ve iftiralarla dokunulmazlık zırhına sığınarak korunduğumu defalarca ifade edip, bu şekilde kamuoyunu bilerek yanlış yönlendirmişlerdir. Yine CHP Genel Başkanları ve sözcüleri, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü yıllardır tehdit eden PKK terör örgütü ve onun siyasi birliktelik ve uzlaşı yürüttüğü Meclis`teki temsilcilerine, FETÖ ve DHKP-C`ye karşı yapmadıklarını, yapamadıklarını, söylemediklerini ve söyleyemediklerini, üstelik de onlarla birlikte, görev yaptığımız döneme ve şahsıma karşı, milletimizin gözü önünde eş zamanlı bir kampanya yürütmektedirler.

Elbette ki demokrasiye ve hukuka olan bağlılığım, devletime olan sadakatim, milletimize karşı sorumluluğum ve Gazi Meclis`imizin iradesine olan saygım; yaptığımız görevlerin ve verdiğimiz mücadelelerin her bir anının doğruluğuna olan inancım gereği tüm bu karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyası karşısında, işbu yasama dokunulmazlığımın kaldırılması başvurusunda bulunulması zorunluluğu hasıl olmuştur.
Görevde bulunduğum dönemlerle ilgili hakkımda yürütülen karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları karşısında, hakkaniyetin ve gerçeklerin tecellisi için Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve TBMM İçtüzüğünün ilgili maddeleri çerçevesinde, yasama dokunulmazlığımın kaldırılmasının gereğini arz ederim.???"

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA