8 Eylül 2024 Pazar


15:58   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR, CAN ATALAY ILE ILGILI MECLIS BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GÖRÜŞECEK   15:47   ÖZGÜR ÖZEL: "YARıN İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYıMıZ NEDENIYLE ANKARA`DA OLACAĞıZ ANCAK METIN LOKUMCU IÇIN KALBIMIZ TRABZON`DA"   15:43   ÖZGÜR ÖZEL, DıŞ POLITIKA DANıŞMA KURULU TOPLANTıSıNA BAŞKANLıK ETTI   15:03   CHP`LI AYHAN BARUT PAMUK ÜRETICILERIYLE GÖRÜŞTÜ   14:58   DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN BAKANLıK ÖNÜNDEKI OTURMA EYLEMI 10`UNCU GÜNÜNDE...   13:01   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETINE BAŞLADı   12:54   AYM, SOKAK HAYVANLARıNA ``ÖTENAZI``YI DE ÖNGÖREN YASAYı ESASTAN GÖRÜŞECEK   12:19   AKDENIZ`DE GÖÇMENLERI TAŞıYAN TEKNE BATTı....   12:07   MSB KAYNAKLARıNDAN KARA HARP OKULU MEZUNIYET TÖRENINDE YAŞANAN OLAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA...   11:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER ZABıTA PERSONELI ILE BIR ARAYA GELDI   11:39   KPSS ORTAÖĞRETIM SıNAVı`NA GIRIŞ BELGELERI ERIŞIME AÇıLDı   11:16   CHP`LI GÜRER, BIBER ÜRETICISININ DERDINI DINLEDI   11:08   CHP`NIN, TÜZÜK DEĞIŞIKLIKLERININ GÖRÜŞÜLECEĞI İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYı YARıN BAŞLAYACAK   10:05   SILIFKELILER ADAMLAR GRUBU ŞARKıLARıYLA COŞTU   01:29   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: GAZETECI MURAT AĞıREL`I TEHDIT EDEN 2 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   21:11   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ŞEHIDIMIZE ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM   20:36   DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NA "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA 4 YıLA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YENI BIR DAVA AÇıLDı   19:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: “HIÇ KIMSE SIYASETI YARGı YOLUYLA DIZAYN ETMEYE KALKMASıN”    16:14   VELI AĞBABA`DAN, ÖMER ÇELIK`IN `ERKEN SEÇIM YOK` SÖZLERINE TEPKI   15:11   ÖZGÜR ÖZEL: "DIĞER PARTILERIN HEDEFI BIZE ULAŞMAK, BIZIM HEDEFIMIZ ISE KENDI BAŞARı ÇıTAMıZı DAHA DA YUKARıYA ÇıKARMAKTıR"  
 
     
   

Veli Ağbaba: "Fakiri de zengini de aynı vergiyi ödüyor"


TBMM Genel Kurulu`nda, vergi kanununa ilişkin konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "2024 bütçesinde planlanan vergi 8,335 trilyon, 5,708 trilyonu dolaylı vergiden alınacak yani yüzde 70`i herkesten alınacak. Yatı olan, katı olan, villası olan da aynı vergiyi verecek, başını sokabileceği evi olmayan da aynı vergiyi verecek" dedi. 

 

Tarih : 26 Temmuz 2024 Cuma 01:56   Okunma : 888

TBMM Genel Kurulu`nda, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`nin görüşmelerinde konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şunları söyledi:

"Değerli arkadaşlar, siz milleti kandırırsınız da millet durur mu; yetiştirmiş olduğunuz tipler var, rol modeller. Ne bileyim, o hani Instagram`da dolarları saçlarına bağlıyorlar, kahve içiyorlar altın fincanda… Biri daha çıktı arkadaşlar, Sırbistan`da faaliyet gösterdiği ve 168 ülkeden 4 bin öğrenciye uzaktan eğitim verdiği öne sürülen özel bir üniversitenin aslında hiç olmadığı, sahte diploma dağıtan Yeni Pazar Üniversitesi`nin rektörünün ise lise mezunu olduğu ortaya çıktı. Bakın, tam Türkiye`ye yakışacak bir durum. Adam üniversite kuruyor, `Profesörüm` diyor, profesörlüğü de sahte; bu, sizin yarattığınız insan tipi. Bu da sizin yeni insan tipiniz, hani kimler var yaratmış olduğunuz insan tiplerinde? Thodex`in kurucusu, Faruk Özer. Ne var? Çiftlik Bankın CIO`su, tosuncuk var, Dilan Polat var. Yani burada sizin yaratmış olduğunuz insan tipi, bunu da sizlerle paylaşmak istedim.

"Fakiri de zengini de aynı vergiyi ödüyor"

Birçok şey söylediniz bu vergi yasası tartışılırken. Kripto para varlıklarına vergi gelecekti, çok kazanandan çok, az kazanandan az alınacaktı ama bu vaatlerinizin, yapmadıklarınızın acısını fakir fukara çekmeye devam ediyor. Dünyadaki gelir dağılımında en bozuk dördüncü ülkeyiz. Bakın, çünkü niye? Vergide adalet yok. İğneden ipliğe, fakirden zengine, doğumdan ölüme herkesten aynı vergi alınıyor; adil bir vergi sistemi yok. 2024 bütçesinde planlanan vergi 8,335 trilyon, 5,708 trilyonu dolaylı vergiden alınacak yani yüzde 70`i herkesten alınacak. Yatı olan, katı olan, villası olan da aynı vergiyi verecek, başını sokabileceği evi olmayan da aynı vergiyi verecek. Mevcut vergi sisteminde özellikle gelir vergisinin yükünün ücretlilere yüklendiği; servet ve mali servetler üzerindeki yükün ise minimum tutulduğu bir vergi düzenimiz var maalesef. Değerli arkadaşlar, gelir dağılımında ise en az payı maalesef çalışan kesim almaya devam ediyor. OECD ülkelerinde yüzde 55, Avrupa ülkelerinde yüzde 65 çalışanlar pay alırken gelirden; ülkemizde çalışanlar yüzde 30 millî gelirden maalesef pay alıyor.

"Deprem bölgesindeki bütün esnaf adına, tüccar adına yüce Meclisten rica ediyorum"

 Deprem bölgesinde yaşayan bütün esnafın adına sizden rica ediyorum. Maalesef Plan ve Bütçe Komisyonu`nda çok dile getirdik, daha önce teklif ettik ama maalesef mücbir sebep uzatılmıyor. 2011 Van depreminde beş yıl olarak ilan edilmişti mücbir sebep, maalesef şu anda 31 Ağustos`ta son buluyor. Eğer 31 Ağustosta mücbir sebep uzatılmaz ise depremden yok olmuş esnafın, tüccarın tabutuna son çiviyi çakmış olacaksınız. Deprem bölgesindeki bütün esnaf adına, tüccar adına yüce Meclisten rica ediyorum."

 






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Veli Ağbaba

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA