16 Eylül 2024 Pazartesi


15:49   ÖZGÜR ÖZEL: “ANAYASA`NıN ILK DÖRT MADDESINE KARŞı ÇıKAN HÜDA PAR`Lı GEÇMIŞIN HIZBULLAHÇı DOMUZ BAĞCıLARı, IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZE ENGEL OLAMAZLAR”   14:47   ASU KAYA: "KADIRLILI EMEKLILER, KENT LOKANTASı SAYESINDE DıŞARıDA YEMEK YIYEBILIYOR"   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL`DEN BILAL ERDOĞAN’A...   14:14   NERMIN YıLDıRıM KARA`DAN HATAY SAMANDAĞ`DAKI TOKİ KONUTLARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:06   CHP LIDERI ÖZEL`DEN HÜDA-PAR`A `‘ANAYASA`` YANıTı   12:43   CHP`LI BÜLBÜL`DEN HUZUREVI ZAMMıNA TEPKI   11:53   TAŞKıN ÖZER`DEN YAYıN YASAKLARı VE ERIŞIMIN ENGELLENMESINE ILIŞKIN ARAŞTıRMA ÖNERGESI   10:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN HAYATıNı KURTARDıĞı ŞIRIN`IN ARTıK BIR YUVASı VAR   09:43   ÖMER FETHI GÜRER: 6 ŞUBAT DEPREMINDE HASAR ALDıĞı IÇIN KAPATıLAN NIĞDE MÜZESI YENIDEN INŞA EDILEREK AÇıLMALı   20:08   SAKARYA VALILIĞI: "SOĞUTMA ÇALıŞMALARı ESNASıNDA 1 VATANDAŞıMıZıN CANSıZ BEDENINE ULAŞıLDı"   19:56   NARIN GÜRAN CINAYETI… CUMA GÜNÜ GÖZALTıNA ALıNAN NARIN`IN YENGESI ADLIYEYE SEVK EDILDI   19:17   TOKİ MAĞDURLARı BIR KEZ DAHA MEYDANLARA INDI, SABIT ÖDEME VE YÜZDE 1 KDV ISTEDI   19:07   FENERBAHÇE, KASıMPAŞA`Yı DEPLASMANDA 2-0 MAĞLUP ETTI   18:04   CHP HATAY MILLETVEKILI KARA`DAN TAŞOCAĞıNDAN ÇıKAN TOZA TEPKI: "ŞEHRIMIZI YENIDEN INŞA EDECEĞIZ DERKEN MAHALLELERIMIZI YAŞANMAZ HALE GETIRIYORSUNUZ"   17:59   TÜRKIYE HALK TEMSILCILERI MECLISI, İNCIRLIK `YÜRÜYÜŞÜ`NÜ KARTAL`DAN BAŞLATTı   17:37   2`INCI GAZI PAŞA`Yı ANMA VE YAĞLı PEHLIVAN GÜREŞLERI`NDE 60 BAŞPEHLIVAN VE 700 PEHLIVAN MÜCADELE ETTI   17:33   MAKARNA FABRIKASıNDAKI PATLAMADA YARALANANLARıN SAYıSı 28`E YÜKSELDI... SAKARYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ALEMDAR: "YARALıLARıN 6`SıNıN DURUMU AĞıR"   17:26   YUSUF HALAÇOĞLU: “KUTLU PARTI OLARAK TEK BAŞıMıZA SEÇIME GIRIP IKTIDAR OLACAĞıZ”   16:38   BIR GRUP SENDIKA VE DERNEK TEMSILCISINDEN ÜSKÜDAR`DA AÇıKLAMA: EMEKÇILERE KÖLELIK VE SEFALET DAYATıLıYOR   16:37   CHP SÖZCÜSÜ DENIZ YÜCEL, HÜDA-PAR GENEL BAŞKANı YAPıCıOĞLU`NA KARŞıLıK VERDI: "TALIBAN KAFALı, GERICI, 3-5 YOBAZ ISTEDI DIYE NE ATATÜRK`TEN NE DEMOKRASIDEN NE CUMHURIYET`TEN NE DE LAIKLIKTEN VAZGEÇMEYIZ"  
 
     
   

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Can Atalay ile ilgili Meclis Başkanı Kurtulmuş ile görüşecek


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Tarih : 5 Eylül 2024 Perşembe 15:58   Okunma : 503

(TBMM) - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM`nin Can Atalay ile ilgili olağanüstü toplanması konusunda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bugün görüşeceklerini belirterek, "Meclis`in toplantı hakkını engellememesi gerektiğini söyleyeceğiz. O yanlış kararı Bekir Bozdağ okudu, düzeltmek de kendisine düşüyor. Bu hukuksuzluğu Meclis kaldıramıyor, bunun çözümünü istiyoruz. Bu konuda çekincelerimizi, isteklerimizi, Anayasa beklentilerimizi ileteceğiz" dedi.

Başarır, CHP`nin TBMM`yi Can Atalay ile ilgili 10 Eylül`de bir kez daha olağanüstü toplanmaya çağırması konusunda bugün Numan Kurtulmuş ile görüşme yapacaklarını ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı`nın haftalık bilgilendirme toplantısında Kara Harp Okulu`ndaki mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin "Mustafa Kemal`in askerleriyiz" sloganları atarak yemin etmeleri konusunda kusur ve ihmali bulunanlar hakkında inceleme başlatılacağının açıklandığını söyleyen Başarır, şöyle devam etti:

"Buradan Milli Savunma Bakanı`na seslenmek isterim; `Mustafa Kemal`in askerleriyiz` demeyen, bu ülkedeki asker, bürotrat, memur ya da çalışanlar... Onlarda bir problem vardır. Bu teğmenlerle ilgili incelenme yapılmasını isteyenler incelenmelidir. Ben bunun doğru olmadığına inanmak istiyorum. Eğer Milli Savunma Bakanı`nın incelemesi gereken bir durum varsa Menzil`in, İsmail Ağa`nın, geçmişte FETÖ`nün vermiş olduğu listeleri kamuya yerleştiren Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, onlara görev verenlerdir. Oradaki teğmenlerin hepsi yemininden hemen sonra kuş uçmaz kervan geçmez köylerde, dağlarda, bu vatanı bizleri koruyacak. Onları tartışmak, onlar hakkında bir darbe algısı oluşturmak en hafif tabiriyle utanmazlıktır. İşte FETÖ gerçeğini gördük ama bundan hiçbir ders almayanlar aynı hızla sadece kulvar değiştirdiler, Menzil ve İsmail Ağa gibi holding gibi çalışan ne olduğu belirsiz yapılara devleti teslim etmeye kalktılar. Asıl incelenmesi gerekenler bunları yapanlardır. Biz bu çocukların sonuna kadar arkasındayız. Söylediği cümleyle de sonuna kadar onur, gurur duyuyoruz."  

"Bu ülkeyi yıllık 15 milyar dolarlık ticaretten mahrum ettin o zaman"

Başarır, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi`nin ziyaretini şöyle değerlendirdi:

"Onunla masaya oturmam, `katil, darbeci, diktatör, zalim` diyen Cumhurbaşkanı dün `Aziz kardeşim` dedi. Onu karşılaması da uğurlaması da muhteşemdi. 15 milyar dolarlık ticari anlaşmaların yapıldığını, Türkiye`nin bundan çok şey kazanacağını söyledi. O gün sen kavga ettiğinde biz seni uyardığımızda darbeci olmuştuk. Dün darbeciydi, bugün kardeşin ve 15 milyar doları da bir yere koyuyorsun. Ne suçu vardı bu ülkenin, bu anlaşmalardan mahrum kaldı. Sırf şahsi kaprislerinle, itirazların yüzünden bu ülkeyi yıllık 15 milyar dolarlık ticaretten mahrum ettin o zaman. Çıkıp bir özeleştiri bile yapmıyor..."

Yedi gazetenin Filistin ile ilgili aynı başlıkla çıktığını aktaran Ali Mahir Başarır, "Bu yedi gazete aynı manşeti gerçekten tesadüfen mi atıyor? O gün kavganın piarını yapanlar bugün barışın piarını yapıyor ve havuz medyası da aynı başlığı atıyor. Çünkü İletişim Başkanlığı bu haberleri yaptırıyor. Boşuna sekiz gazete almayın, birini alın zaten başlığı Fahrettin atıyor" diye konuştu.

İletişim Başkanlığı`nın bütçesi ve personelinin sayısının arttırıldığını kaydeden Başarır "Binlerce insan çalışacak, milyarlarca para aktarılacak beyefendinin algısı. İletişim Başkanlığı`nda çalışan 1656 kişiyi bana tek bir kimse anlatamaz, 4.1 milyar bütçeyi anlatamaz" dedi.

"Orta Vadeli Program`da emekli, çiftçi, asgari ücretli yok"

Ali Mahir Başarır, açıklanan Orta Vadeli Program`a ilişkin "Kendi açıkladıkları hedefler tutmadığı gibi bunların tutmadığı da bir gerçek. Bütçe açığı 2.1 trilyon, faiz ödemesi 1.2 trilyon. Bu rakamların ne kadar büyük rakamlar olduğu ortada. Orta Vadeli Program`da emekli, çiftçi, asgari ücretli yok. Neyin programını açıklıyorsunuz Sayın Bakan? Yönetilemeyen bir Türkiye var. Açıklanan enflasyon verileri sahte, bunu anlayacaksanız. Çarşıya gidin, emekliye gidin, gerçek rakamları göstermiyor" ifadelerini kullandı. 

Ailelerin okul masraflarına da değinen Başarır, yüksek enflasyon nedeniyle masrafları karşılayamadıklarını vurguladı. Başarır, "Okullarda temizlik personeli, güvenlik personeli yok. Öğrencilerimiz güvensiz. Yaklaşık 20 bin öğretmen atacağı söyleniyor ama 100 binin üzerinde öğretmen eksiği var. Birçok aile defter, kalem çanta alamıyor" diye konuştu. 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başarır, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler`in Sivas Kongresi`nin yıl dönümü programında konuşması sırasında bazı vatandaşların alanı terk etmesi ile ilgili şunları söyledi:

"Abdullah Bey uzun yıllardan sonra herhalde sokağa çıktı. Bugün hangi AKP milletvekili ve belediye başkanı sokağa, insanların yoğun olduğu toplantıya katılsa aynı tepkiyle karşılaşacaktır. Bu ülkedeki milyonların AKP`yi görmeye tahammülü yok. Biz en öndeydik. Bir hareketlilik oldu, biz de şaşırdık. Ama Sayın Güler `Onlar CHP`liydi` demiş. Güzel, yüzde 75 Cumhur İttifak`ı olarak oy aldığı bir ilde CHP`lilerin Cumhuriyet Meydanı`nda bu kadar kalabalık olduklarını kabul etmesi beni mutlu etti. CHP`yi ya da medyayı suçlamaktansa bugün ülke niye bu durumda diye aynaya bakmaları lazım." 

TBMM`nin Can Atalay ile ilgili olağanüstü toplanmasına yönelik Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile bugün yapacakları görüşme konusunda Başarır, "Aramızda olması gereken bir arkadaşımız şu anda cezaevinde. Can Atalay`ın burada olması ve bu sorumluluğun da Numan Bey`de olduğunu kendisine hatırlatacağız. İç tüzük ve Anayasa net, Meclis toplanmalı. Salı günü Meclis`in toplanmasını bekliyoruz. Bu konuda geçen oturumda bu kararı okumadılar. Bari Meclis`in toplantı hakkını engellememesi gerektiğini söyleyeceğiz. O yanlış kararı Bekir Bozdağ okudu, düzeltmek de kendisine düşüyor. Bu hukuksuzluğu Meclis kaldıramıyor, bunun çözümünü istiyoruz. Bu konuda çekincelerimizi, isteklerimizi anayasa beklentilerimizi iletieceğiz" dedi.

Başarır, CHP`nin tüzük kurultayına ilişkin de "Ön seçim vurgusu daha fazla yapılacak. Gençlere, kadınlara daha fazla yer verilecek. Uzun uzun tartışılacak. Partimizde de çok sesli bir şekilde, demokratik teamüllere uygun, bu tüzüğün madde madde konuşulup tartışılmasını istiyoruz" diye konuştu. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA