6 Ekim 2024 Pazar


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan: Ekonominin cenazesini kaldırdılar ama helvasını kavuramadılar


CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, ayçiçek yağı, tereyağı, zeytinyağı, şeker ve un fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, "İktidar, bu ekonominin helvasını kavurmak istese, maliyeti yüzde 700`den fazla artmış durumda. İktidar, 208`deki sistem değişikliğinden bu yana uygulanan yanlış ekonomik politikalarla yurttaşın ocağına incir ağacı dikti. Ekonominin cenazesini kaldırdılar ama helvasını kavuramadılar" dedi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2024 Pazar 17:46   Okunma : 665

CHP Edirne Milletvekili Yazgan, ayçiçek yağı, tereyağı, zeytinyağı, şeker ve un fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile tüm yetkinin tek kişiye verildiğini, birçok alanda olduğu gibi ekonomide de çöküşün hızlandığını belirten Yazgan, "Tek adam anlayışı, halkımızın zor zamanlar geçirmesine neden oldu, olmaya devam ediyor. 2018`den bu yana birçok temel gıda maddesinde dudak uçuklatan artışlar yaşandı. Asgari ücrette zammı çok gören iktidar, yine kemeri halka sıktırmaya çalışıyor" dedi. Yazgan konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in "Verginin tabanını genişleteceğiz" açıklamasını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Dakikada binlerce lira harcayan saraydan, itibardan tasarruf yapamayanlar, yurttaşlarımızın cebine göz dikiyor. Bu halktan alacağınız daha ne kaldı? Halihazırda yaşanan krizin sorumlusu emekçiler değil. Bu krizi üreticiler, işçiler, emekçiler yaratmadı. Bu krizin sorumlusu tek adam iktidarı."

Yazgan, 2018 yılından bu yana temel gıda maddelerinin fiyat artışlarını derledi. Buna göre; Haziran 2018`de 8 lira 47 kuruş olan ayçiçek yağının fiyatı Haziran 2024`te 66 lira 96 kuruş, Haziran 2018`de 42 lira 6 kuruş olan tereyağının fiyatı Haziran 2024`te 358 lira 48 kuruş, Haziran 2018`de 29 lira 71 kuruş olan zeytinyağının fiyatı Haziran 2024`te 334 lira 60 kuruş, Haziran 2018`de 4 lira 76 kuruş olan toz şekerin fiyatı Haziran 2024`te 38 lira 44 kuruş ve Haziran 2018`de 3 lira 35 kuruş olan unun fiyatı Haziran 2024`te 36 lira 90 kuruş oldu.

"İktidar çiftçimizi, üreticilerimizi görmeden geliyor"

Tarım Yasası`na göre milli gelirin en yaz yüzde 1`inin çiftçiye destek olarak verilmesi gerektiğini ancak desteklerin yıllardır bu oranın çok altında kaldığını kaydeden Yazgan, "İktidar; çiftçimizi, üreticilerimizi görmezden geliyor. Tarım Yasası`nı uygulamadıkları gibi düşük alım fiyatları ile üreticilerimizi tüccarın eline bırakıyorlar. Son olarak buğday için açıkladıkları fiyatlar, çiftçilerimizi üretimden koparacak kadar düşük" dedi. Helva yapmak için gereken yağ, şeker ve undaki artışa dikkat çeken Yazgan, "İktidar, bu ekonominin helvasını kavurmak istese, maliyeti yüzde 700`den fazla artmış durumda. İktidar, 208`deki sistem değişikliğinden bu yana uygulanan yanlış ekonomik politikalarla yurttaşın ocağına incir ağacı dikti. Ekonominin cenazesini kaldırdılar ama helvasını kavuramadılar" dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA