28 Haziran 2024 Cuma


17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı   12:25   CHP LIDERI ÖZEL, ERKEN SEÇIM İÇIN TARIH VERDI   11:44   CHP`LI AĞBABA’DAN BAKAN IŞıKHAN’A ZAM TEPKISI   11:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER:    10:48   CHP’LI TÜRKER ATEŞ KREDI KARTı HARCAMALARıNA İLIŞKIN YAZıLı AÇıKLAMA YAPTı   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘ÇEVRE- İKLIM- ENERJI ÇALıŞTAYı`   09:33   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT ANKARA’DA ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   09:11   ÖZGÜR ÖZEL: “BEN ERKEN SEÇIMDEN KAÇMAM, BUNUN IÇIN KOŞARıM”   01:04   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA TÜRKIYE VE PORTEKIZ SON 16 TURUNDA   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:30   CHP HATAY MILLETVEKILI GÜZELMANSUR: "DEPREM, DEPREMZEDE ILLERIN SORUNLARı AKP`NIN UMURUNDA DEĞIL"   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   17:15   GÜRSEL EROL: ÇIFTÇILERIMIZ UMUTSUZ BıRAKıLMAMALı  
 
     
   

Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır`daki Yangın Bölgesinde


CHP Diyarbakır Milletvekili, 14 kişinin yaşamını yitirdiği ve 78 kişinin yaralandığı yangının ilk çıktığı Çınar ilçesine bağlı kırsal Köksalan Mahallesi’nde incelemede bulunarak hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldı.

 

Tarih : 22 Haziran 2024 Cumartesi 17:32   Okunma : 450

AHMET ÜN

(DİYARBAKIR) - CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangınla ilgili “Yangının boyutu ve gerçekleştiği yer bakımından yurttaşlarımızdaki algı, geç müdahale edildiği noktasındadır. Eğer doğru ve zamanında müdahale olsaydı belki yurttaşlarımızı kendini feda edecek bir müdahale içinde olmayacaktı” dedi.

Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Tanrıkulu, bölge halkıyla yaptığı görüşmelerin izlenimlerini aktardı. Yangının çıkış nedeni konusunda bölge halkında elektrik iletim hatlarından kaynaklandığı görüşünün hakim olduğunu aktaran Tanrıkulu, şunları söyledi:

“Burada büyük bir zarar oluştu. Maliyeti ağır olan bir hasar var. Yangının çıkmasında, bu şekilde büyümesinde olağan şüpheliler var. Onların başından da DEDAŞ geliyor. Bu mevsimde bu bölgede, hava sıcaklığı ve değişik nedenlerle elektrik iletim hatlarından kaynaklı yangınlar çıkıyor. Bu bilinen bir şey. Tanıklarla yaptığımız görüşmelerde, elektrik iletim hatlarından çıkan kıvılcımların yangına sebebiyet verdiğini aktardılar. Olağan şüpheli DEDAŞ`tır ve bunun etkin bir şekilde soruşturulması gerekiyor. Elektrik hizmeti bir kamu hizmetidir. Bu hizmetlerin özelleştirilmemesi gerekirdi. Ama maalesef Türkiye`de özelleştirildi. Burada da DEDAŞ elektrik hizmetini yürütüyor. Altyapıyı yenilemesi gerekirken, bu hizmetleri yeterince yapmadığını biliyoruz. Buradaki direklerin çoğu tahta direkler. Benim aldığım bilgiye göre 1987 yılında yapılmış ve o zamandan bu yana bu direkler yenilenmemiş. Bu bakımdan bölgeye yatırım yapılmıyor. Adalet Bakanlığı ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`na çağrıda bulunuyorum, bu soruşturmayı yetkin ve DEDAŞ`ı şimdiye kadar korunduğu şekilde korunmadan yapmaları gerek. Çiftçinin çok büyük zararı var. Bu zararları doğru tespit edilip, zararların giderilmesi noktasında da hükümet bütün kaynakları aktarması gerekiyor. Yurttaşlarımızın izlenimleri, buradaki kamu hizmeti yeterli bir biçimde yürütülmüyor.”

‘Yetkilileri göreve çağıracağız, önümüzdeki hafta Meclis gündemine getireceğiz`

CHP olarak olayın takipçi olacaklarını söyleyen Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in başsağlığı mesajını ileterek, yangını Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi. Tanrıkulu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Yakın zamanda Türkiye`nin birçok yerinde yangın çıktı. Ama bu kadar insani maliyetin fazla olduğu bir yer görülmedi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, üzerimizde ne düşüyorsa yapacağız. Yetkilileri göreve çağıracağız, önümüzdeki hafta Meclis gündemine getireceğiz. Genel Başkanımız da üzerine düşen sorumluluğu getiriyor, getirecek. Genel Başkanımızın başsağlığı ve taziye mesajını sizler aracılığıyla iletiyorum. Yangının boyutu ve gerçekleştiği yer bakımında yurttaşlarımızdaki algı, geç müdahale edildiği noktasındadır. Eğer doğru ve zamanında müdahale olsaydı belki yurttaşlarımızı kendini feda edecek bir müdahale içerisinde olmayacaktı. Yangının nedeni, büyümesi, müdahale edilmesi noktasındaki aksaklıklar, kamu hizmetlerinin doğru yürütülmemesi noktasında nerede bir aksaklık varsa çıkarılması noktası üzerimize düşeni yapacağız.”

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA