27 Haziran 2024 Perşembe


17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı   12:25   CHP LIDERI ÖZEL, ERKEN SEÇIM İÇIN TARIH VERDI   11:44   CHP`LI AĞBABA’DAN BAKAN IŞıKHAN’A ZAM TEPKISI   11:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER:    10:48   CHP’LI TÜRKER ATEŞ KREDI KARTı HARCAMALARıNA İLIŞKIN YAZıLı AÇıKLAMA YAPTı   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘ÇEVRE- İKLIM- ENERJI ÇALıŞTAYı`   09:33   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT ANKARA’DA ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   09:11   ÖZGÜR ÖZEL: “BEN ERKEN SEÇIMDEN KAÇMAM, BUNUN IÇIN KOŞARıM”   01:04   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA TÜRKIYE VE PORTEKIZ SON 16 TURUNDA   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:30   CHP HATAY MILLETVEKILI GÜZELMANSUR: "DEPREM, DEPREMZEDE ILLERIN SORUNLARı AKP`NIN UMURUNDA DEĞIL"   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   17:15   GÜRSEL EROL: ÇIFTÇILERIMIZ UMUTSUZ BıRAKıLMAMALı  
 
     
   

Emekli ve Asgari Ücretlinin Gözü Temmuzda Yapılacak Zamda


Küresel İnsani Yardımlar Raporlarına göre Türkiye, 2015 yılından beri "dünyanın en cömert ülkelerinden" biri. 2020 yılında gayrisafi milli gelirinin yüzde 0.98`ini insani yardımlar için ayıran Türkiye 8,036 milyar dolar, 2021 yılında yüzde 0,86’sını ayırarak 5,587 milyar dolar harcadı. Savaş, deprem, sel gibi olayların yaşandığı bölgelere yapılan yardımlar için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, zaman zaman "Dünyanın en cömert ülkesi olmanın gururunu yaşıyoruz" diyor.

 

Tarih : 22 Haziran 2024 Cumartesi 09:47   Okunma : 438

 Haber: Hakan KAYA/Kamera: Mehmet ÇALPAR

(İSTANBUL)- Küresel İnsani Yardımlar Raporlarına göre 2015 yılından beri ‘dünyanın en cömert ülkeleri`nden biri olan Türkiye, Afganistan, Suriye, Somali, Sudan ve Cibuti dahil çok sayıda ülkeye milyarlarca dolarlık yardımda bulunuyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, bundan gurur duyduklarını ifade ederken; ANKA Haber Ajansı`nın mikrofon uzattığı vatandaşlar, “Yardımlaşmak güzel bir şey. Ama önce buradaki aç insanlar doyurulmalı, ekmek alamayanlar var" diyor. Vatandaşlar, temmuzda emekli maaşları ve asgari ücrete de cömert davranılmasını beklediklerini ifade ediyor.

Şişli`de mikrofon tuttuğumuz vatandaşların çoğu ise yardımsever ve cömert olmayı takdir ettiklerini, ancak temmuz ayında emeklilere ve asgari ücretlilere de cömert davranılması gerektiğini belirtti. Vatandaşlar, ANKA Haber Ajansı`na şöyle konuştu:

"Önce kendi ülkemizdekilere yardım edilmeli"

Feyyaz Uzbilek: Önce kendi ülkemizdekilere yardım edilmeli. Emeklilerin durumunu görüyorsunuz. 10 bin lira maaş alıyorlar. 10 bin lira para mı bu devirde? Önce kendimiz kalkınalım ondan sonra yardım edelim tabii ki. Yardım etmek güzel bir şey.

İzzet Şerbetçi: Bana hiç para vermesin ama, bana vermeyip de bu ülkeyi 3-5 çeteye soyduruyorsa ben ona şiddetle karşı çıkarım. Ben 60 yaşındayım gidip çalışıyorum. Kutu toplarım yine geçinirim. Ama sen birine vereceksin, bana vermeyeceksin ben buna şiddetle karşı çıkarım.

"Kendi halkına baksın, insanlar bir ekmek alamıyor"

Burhan Manav: Önce buradaki insanlara baksınlar. İnsanlar burada 10 bin lira emekli maaşıyla geçiniyor. Önce bunlara çekidüzen versinler, ondan sonra da artarsa tabii ki onlara da yardım etsinler. Bir kira olmuş 15-20 bin lira. 10 bin lira emekli maaşıyla nasıl oturulur. Ben emekliyim bir gelirim olmasa nasıl otururum ben orada. Ben diğer ülkelere ekonomik yardımda bulunulmasını doğru bulmuyorum. Kendi halkına baksın. İnsanlar bir ekmek alamıyor. Bir ekmek 10 lira.

"Emekli adamlar burada sürünüyor"

Abuzer Laçın: Emekli adamlar burada sürünüyor. Ben emekliyim bana veriyor 10 bin lira... Ben bu vatana 35-40 sene vergi verdim. Ne verdi bana? Bir de Cumhurbaşkanı diyor ki, ‘emekliler sırtımızda kamburdur`  ne verdin bana?

"Şimşekler çakıyor vatandaşa"

Mehmet Erdem: Türkiye önce emeklisine yardım etsin. Asgari ücret 17 bin lira. Gel kardeşim 17 bin lirayı ben sana vereyim bir ay geçin. Şimşekler çakıyor vatandaşta. Şimşek yönetmeye devam etsin.

"Yardımlaşmak çok güzel ama devlet önce kendi ülkesine yardım etmeli"

Özge Erdem: Yardımlaşmak çok güzel bir şey ama baktığınızda önce kendi ülkesine yardım etmesi gerekir devletin daha sonra başka ülkelere yardım etmesi gerekiyor. Emeklilere bayram harçlığı 3 bin TL vermişlerdi. 3 bin TL`ye bugün emekli bir insanın kendi torunları geldiğinde, bugün bir çocuğa 100 lira verdiğinde sandviç bile alamaz. Bugün 150 liraya bir şey alabiliyorsun. Bir hamburger menüsü 200-250 lira. Önce devletin kendi ülkesine bakması gerekiyor daha sonra farklı ülkelere yardım etmesi gerekiyor.  Önce emeklisine, öğrencisine ve çalışmayan öğrenci kısmındaki işsiz insanlara yardım etmesi gerekiyor.

Hatice Yıldız: Önce kendi ülkesine yardım etmeli ama yardım etmek de kötü bir şey değil ama önceliği her zaman başkasına kullanıyor. Allah görüyor. Öbür tarafta verirler hesabını.

"Buradaki insanı aç bırakıp oradaki insanı doyuruyorsa o yanlış"

Cemil isimli vatandaş: Biz vicdanlı bir milletiz. Türk milletiyiz, Müslümanız. Oralara da imkanımız varsa  yardım etsin. İmkanımız yoksa yardım etmesin. Buradaki insanı aç bırakıp da oradaki insanı doyuruyorsa o da yanlış. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Sen açken ben tok yatıyorsam o yanlış. İmkanın varsa yardım edeceksin, ama imkanın yoksa bu vatandaki insanları doyuracaksın, ondan sonra oraya.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA