27 Haziran 2024 Perşembe


17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı   12:25   CHP LIDERI ÖZEL, ERKEN SEÇIM İÇIN TARIH VERDI   11:44   CHP`LI AĞBABA’DAN BAKAN IŞıKHAN’A ZAM TEPKISI   11:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER:    10:48   CHP’LI TÜRKER ATEŞ KREDI KARTı HARCAMALARıNA İLIŞKIN YAZıLı AÇıKLAMA YAPTı   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘ÇEVRE- İKLIM- ENERJI ÇALıŞTAYı`   09:33   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT ANKARA’DA ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   09:11   ÖZGÜR ÖZEL: “BEN ERKEN SEÇIMDEN KAÇMAM, BUNUN IÇIN KOŞARıM”   01:04   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA TÜRKIYE VE PORTEKIZ SON 16 TURUNDA   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:30   CHP HATAY MILLETVEKILI GÜZELMANSUR: "DEPREM, DEPREMZEDE ILLERIN SORUNLARı AKP`NIN UMURUNDA DEĞIL"   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   17:15   GÜRSEL EROL: ÇIFTÇILERIMIZ UMUTSUZ BıRAKıLMAMALı  
 
     
   

Gamze Taşcıer`den asgari ücrete ara zam talebi: "Milyonlarca emekçi için bugünkü asgari ücret, yutkunmalarını imkânsızlaştıran bir düğüm haline gelmiştir"


CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, asgari ücrete ara zam yapılmasının artık bir zorunluluk haline geldiğini ifade ederek, “Milyonlarca emekçi için bugünkü asgari ücret, yutkunmalarını imkânsızlaştıran bir düğüm haline gelmiştir. Emekçi geçim derdindeyken, şahsım iktidarı kötü yönetiminin faturasını ücretlilere çıkartarak, alın terinin karşılığı olan ücretleri enflasyonun sebebi olarak gösterme çabasında” dedi.

 

Tarih : 21 Haziran 2024 Cuma 11:52   Okunma : 445

(ANKARA)- CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, asgari ücrete ara zam yapılmasının artık bir zorunluluk haline geldiğini ifade ederek, “Milyonlarca emekçi için bugünkü asgari ücret, yutkunmalarını imkânsızlaştıran bir düğüm haline gelmiştir. Emekçi geçim derdindeyken, şahsım iktidarı kötü yönetiminin faturasını ücretlilere çıkartarak, alın terinin karşılığı olan ücretleri enflasyonun sebebi olarak gösterme çabasında” dedi.

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, asgari ücrete ara zamla ilgili yazılı açıklama yaptı. Asgari ücretlinin alım gücünün yılın ilk beş ayında 3 bin 863 lira eridiğini buna karşın gıda fiyatlarının yüzde 93 oranında arttığını hatırlatan Taşcıer, “Açlıkla mücadele milyonlarca emekçi için bugünkü asgari ücret, yutkunmalarını imkânsızlaştıran bir düğüm haline gelmiştir. Emekçi geçim derdindeyken, şahsım iktidarı kötü yönetiminin faturasını ücretlilere çıkartarak, alın terinin karşılığı olan ücretleri enflasyonun sebebi olarak gösterme çabasında” ifadelerini kullandı.

“Enflasyonun sebebi ücret artışı değil, kötü yönetimdir”

“Maliye Bakanı ‘fiyat istikrarı’ diyor ama istikrarsızlığın sorumlusu olarak da ‘geçinemiyoruz’ diyenleri görüyor” ifadelerini kullanan Taşcıer, ``Ekonomi yönetiminin söylemleri ortada. Öte yandan bir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız var ki, evlere şenlik. Müjde vermekten sorun çözmeye zamanı kalmıyor. Çalışma hayatı, emek, emekçi, emekli, sosyal güvenlik olmasa dört dörtlük bakanlık yapacak. Kendisine göre ara zam için bir sebep yok. Çünkü bakan enflasyonun hesabını ücretliye verilen üç kuruşluk zamdan soruyor. Bilimden, ekonomiden, adaletten ve vicdandan uzaklaşan şahsım iktidarında tutarsızlık, istikrar sembolü oldu`` dedi.

“Hesap ortada, geçinemiyorlar”

Bakkallarda, pazarlarda ve marketlerdeki fiyatların artışına dikkat çeken Taşçıer, ayrıca şunları dile getirdi:

“Bakkalda, markette, pazarda fiyatlar uçtu. 2024’ün başında 8 lira olan ekmek bugün 10 lira. 5 ayda ücretlinin sofrasından 425 ekmek eksildi. Litresi 40 lira olan süt 45 liraya çıktı. 7 milyondan fazla yoksul çocuğun beslenme çantasından 47 litre süt eksildi. Geçtiğimiz yıl Haziran’da 11 bin 402 lira alan asgari ücretli, Ulusal Et Konseyi verilerine göre kilosu 172 liradan 66 kilo kuzu eti alıyordu. Şu anda 17 bin lirayla sadece 48 kilo alabiliyor. Etin kilosu yüzde 105 zamlanarak 354 liraya kadar çıktı. Asgari ücretlinin sofrasından 18 kilo kuzu eti buhar oldu uçtu. Ocak ayından bu yana alışveriş torbasından 23 litre ayçiçek yağı, 24 kilo pirinç, 30 kilo tavuk eti, 11 kilo kıyma yok oldu, gitti ancak asgari ücret hala aynı. Hesap ortada, sabit gelirlinin bu şartlarda bırakın sağlıklı yaşamayı, asgari düzeyde nefes alması bile neredeyse imkânsız hale geldi.

“Bedeli neden emekçi ödesin?”

Emeğin hakkını teslim etmek, sosyal adaletin gereğidir. Ancak mevcut durumda, asgari ücretle çalışan milyonlarca emekçimiz, geçimlerini sağlamakta büyük zorluklar yaşıyor. Üstelik ülkemizde asgari ücret, artık vasat bir gelir seviyesini değil, insanların hayatta kalmak için savaşmak zorunda kaldığı acı bir gerçeği yansıtıyor. Ekonomik göstergeler ortada; enflasyon hızı gelir artışlarının çok üzerinde seyretmekte. Bu durum, halkın alım gücünü her geçen gün biraz daha düşürmekte ve hayat standardını geriletmektedir. Bu nedenle, acilen asgari ücrete anlamlı ve yeterli bir zam yapılması, insanca yaşayabilecek bir gelirin sağlanması elzemdir.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA