20 Haziran 2024 Perşembe


10:24   UMUT AKDOĞAN`DAN EKONOMIK VE SOSYAL KONSEY IÇIN KANUN TEKLIFI: "BU PLATFORMU YENIDEN HAYATA GEÇIRELIM, EKONOMI HAYATı VE AKTÖRLERI DE NORMALLEŞSIN"   09:51   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI, İSTANBUL`DA DÜZENLENECEK ÇALıŞTAYDA TOPLANıYOR   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı   20:23   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: "AKP`NIN NORMALLEŞME SIYASETININ MUMU HAKKARI`DE SÖNMÜŞTÜR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KURSIYERLERI, ‘BEN KADıNıM` OYUNU ILE SEYIRCI KARŞıSıNA ÇıKTı   13:51   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... YRP`LI DOĞAN AYDAL`DAN MHP`YE: "DEVLET BEY EVLENSEYDI HANıMı IYI BAKARDı, BAKMAMıŞLAR``   13:08   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... CHP`DEN İYİ PARTI`YE : ``ORTAK AKıLDA BIRLIKTE YOL ALMAMıZ GEREKEN ÇOK KONU VAR. AYNı YOLDAYıZ``   12:53   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... İYİ PARTILI OFLUOĞLU: "BELEDIYE BAŞKANLARı HERKESIN BELEDIYE BAŞKANı. DIĞER PARTILERIN IÇ IŞLERINE KARıŞMADAN SÜREÇ DEVAM ETMELI   11:44   DEM PARTI`NIN CHP`YE ZIYARETINDE KONU KAYYUM... DEM PARTILI SEVILAY ÇELENK: "AÇıKÇASı GERÇEKTEN BU DARBE NITELIĞINDE"   11:26   NIĞDELI BESICI: "HAYVANLARıMıZı SATAMADıK GERI GÖTÜRECEĞIZ... ONDAN SONRA HACIZ ÜSTÜNE HACIZ, ICRA ÜSTÜNE ICRA"   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"  
 
     
   

Ali Öztunç`tan Cevdet Yılmaz`a: "Celal Sami Tüfekçi`nin Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde inşaat ihaleleri hangi firmalara verilmiştir?"


CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi`nin Savunma Sanayi Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde verdiği bazı ihalelerle ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`a, "Tüfekçi, HAB A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde inşaat ihaleleri hangi firmalara verilmiştir? Hangi ihalelerde iş bitmiş olmasına rağmen iş artışı yöntemiyle yeni ihale yapmadan iş devamı sağlanmıştır? Dönem içerisinde sürekli aynı inşaat firmalarına verilen ihalelerin toplam fiyatı nedir" diye sordu.

 

Tarih : 8 Haziran 2024 Cumartesi 15:01   Okunma : 228

(ANKARA)- CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi`nin Savunma Sanayi Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde verdiği bazı ihalelerle ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`a, "Tüfekçi, HAB A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde inşaat ihaleleri hangi firmalara verilmiştir? Hangi ihalelerde iş bitmiş olmasına rağmen iş artışı yöntemiyle yeni ihale yapmadan iş devamı sağlanmıştır? Dönem içerisinde sürekli aynı inşaat firmalarına verilen ihalelerin toplam fiyatı nedir" diye sordu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi`nin Savunma Sanayi Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde verdiği bazı ihaleleri Meclis gündemine taşıdı. Öztunç, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Öztunç, önergenin gerekçesinde şunları kaydetti:

“Hayra Davet Vakfı`nın kurucu üyeleri, başta Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Sektörün öncü firmalarından ASELSAN` da görev yapmaktadırlar. Vakfın kurucuları 10 Eylül 2015 tarihli Resmi Gazete`de yayınlanmıştır. Vakfın kuruluş amacı ‘Halkımızın maddi ve manevi gelişimine katkıda bulunmak` olarak belirtilmiştir. Vakfın kurucuları arasında eski SSB Başkan Yardımcısı olan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi`nin yanı sıra SSB`ye bağlı 90 iştirakin kamu paylarının tüm ihale işlerini, yönetim kurullarını belirleyen Mehmet Fatih Güçlü de bulunmaktadır. Hayra Davet Vakfı kurucuları Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ASELSAN ve MKE`de gruplaştığı, bir anlamda bir saadet zinciri yaratıldığı, bazı ihalelerin şaibeli olduğu belirtilmektedir.

"Tüfekçi`nin ihaleleri yıllarca aynı firmalara ihale ettiği iddia edilmekte"

Tüfekçi`nin SSB Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde, SSB iştiraki olan HAB A.Ş. (Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) ve ULAK Haberleşme A.Ş.`de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yerine getirirken birçok şaibeli ihale ile ilişkisi olduğu iddialar arasındadır. Tüfekçi`nin bu süreçte HAB A.Ş.`nin inşaat ihaleleri yıllarca aynı firmalara ihale ettiği iddia edilmektedir. HAB bölgesinde yapılan inşaat ihalelerinin 5 yıl boyunca sadece 2 firma tarafından dönüşümlü olarak alınması sağlandığı, bu yöntemle, inşaat firması 5 yılın sonunda milyar dolarlık işleri kolaylıkla aldığı ve HAB bölgesinde yapılan inşaat ihale süreçlerine başka firmalar dahil edilmediği söylenmektedir.

"Tüfekçi`nin kontrol ettiği firmalara baskı yaparak kanunlara aykırı iş dağıtımı yaptığı söylenmekte"

Yine aynı dönemde Tüfekçi, HAB bölgesindeki inşaat ihalelerini alan firmaların alınan işi bitirip teslim etmiş olmalarına rağmen, yine aynı bölgedeki farklı inşaat işlerini eski işin devamı gibi gösterip aynı firmalara iş artışı yapma yöntemi ile işleri ihalesiz olarak verdiği belirtilmektedir. Tüfekçi, SSB`ye bağlı şirketlerin yönetim kurulu üyesi veya başkanı olarak kontrol ettiği firmalara baskı yaparak kanunlara aykırı iş dağıtımı yaptığı söylenmekte olup aynı zamanda yakınlarını yetkisi dahilindeki kurumlara yerleştirmiştir.”

Öztunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz`a şu soruları yöneltti:

"Tüfekçi`nin Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde inşaat ihaleleri hangi firmalara verilmiştir?"

"Tüfekçi, HAB Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde inşaat ihaleleri hangi firmalara verilmiştir? Hangi ihalelerde iş bitmiş olmasına rağmen iş artışı yöntemiyle yeni ihale yapmadan iş devamı sağlanmıştır? Dönem içerisinde sürekli aynı inşaat firmalarına verilen ihalelerin toplam fiyatı nedir? Tüfekçi, HAB Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı dönem içerisinde açılan ihalelerin kamuya duyurulma yöntemi nasıl yapılmıştır? HAB kurumunun resmi internet sitesi üzerinden ihale duyurusu yapılmış mıdır? Aynı kurumun resmi internet sitesi üzerinden kamuya açık olması gereken ihalelerin duyurusunu yapmak kanunlara uygun mudur? Tüfekçi, MSB Bakan Yardımcısı olarak görev yaptığı yeni dönemde MSB`yi temsilen Yönetim Kurulu Üyeliği ya da Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı firmaların inşaat ihalelerini alan firmalar ile HAB A.Ş.`nin ihalelerini alan firmalar ile aynı mıdır? Bu firmaların almış olduğu ihalelerin toplam fiyatı nedir?

"Tüfekçi, SSB ile bağı bitmesine rağmen neden hala aynı firmalarda Yönetim Kurulu Üyeliği ya da Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır?"

Tüfekçi, SSB Başkan Yardımcısı olduğu dönemde, HAB Bölgesi için yapılan ihalelere belirli firmaların katıldığı bunların dışındaki firmaların davet edilmediği söylenmektedir. Bu firmalarla Tüfekçi`nin ilişkisi nedir? Tüfekçi, SSB Başkan Yardımcısı olarak hangi firmalarda Yönetim Kurulu Üyeliği ya da Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır? Görev yaptığı bu firmalardan toplam ne kadar huzur hakkı almıştır? Tüfekçi, MSB Bakan Yardımcısı olarak atandığı yeni dönem içerisinde halen SSB`nin dolaylı ya da doğrudan iştiraki olan firmalarda görevinin devam ettiği görülmektedir. Tüfekçi, SSB ile bağı bitmesine rağmen neden hala aynı firmalarda Yönetim Kurulu Üyeliği ya da Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır? Bu atamalar kim tarafından yapılmıştır? Tüfekçi, Ulak Haberleşme A.Ş.`ye kaç personel almıştır? Alınan personellerden kaçı dolaylı ya da doğrudan yakınıdır? İşe alınan personelin söz konusu Hayra Davet Vakfı ile bağı var mıdır?"

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA