20 Haziran 2024 Perşembe


10:24   UMUT AKDOĞAN`DAN EKONOMIK VE SOSYAL KONSEY IÇIN KANUN TEKLIFI: "BU PLATFORMU YENIDEN HAYATA GEÇIRELIM, EKONOMI HAYATı VE AKTÖRLERI DE NORMALLEŞSIN"   09:51   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI, İSTANBUL`DA DÜZENLENECEK ÇALıŞTAYDA TOPLANıYOR   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı   20:23   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: "AKP`NIN NORMALLEŞME SIYASETININ MUMU HAKKARI`DE SÖNMÜŞTÜR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KURSIYERLERI, ‘BEN KADıNıM` OYUNU ILE SEYIRCI KARŞıSıNA ÇıKTı   13:51   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... YRP`LI DOĞAN AYDAL`DAN MHP`YE: "DEVLET BEY EVLENSEYDI HANıMı IYI BAKARDı, BAKMAMıŞLAR``   13:08   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... CHP`DEN İYİ PARTI`YE : ``ORTAK AKıLDA BIRLIKTE YOL ALMAMıZ GEREKEN ÇOK KONU VAR. AYNı YOLDAYıZ``   12:53   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... İYİ PARTILI OFLUOĞLU: "BELEDIYE BAŞKANLARı HERKESIN BELEDIYE BAŞKANı. DIĞER PARTILERIN IÇ IŞLERINE KARıŞMADAN SÜREÇ DEVAM ETMELI   11:44   DEM PARTI`NIN CHP`YE ZIYARETINDE KONU KAYYUM... DEM PARTILI SEVILAY ÇELENK: "AÇıKÇASı GERÇEKTEN BU DARBE NITELIĞINDE"   11:26   NIĞDELI BESICI: "HAYVANLARıMıZı SATAMADıK GERI GÖTÜRECEĞIZ... ONDAN SONRA HACIZ ÜSTÜNE HACIZ, ICRA ÜSTÜNE ICRA"   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"  
 
     
   

CHP`nin enflasyonun neden olduğu sorunların araştırılması önerisi TBMM`de AKP ve MHP oylarıyla reddedildi


CHP`nin yüksek enflasyonun neden olduğu toplumsal tahribatın araştırılması için verdiği grup önerisi TBMM Genel Kurulu`nda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önerinin gerekçesini açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, "Müthiş bir yoksulluk var ülkemizde bunu lütfen görünüz. İnsanlar anneleri, babaları için ilaç alamıyorlar. Ücretliler için gıda, konut, barınma harcamaları giderlerinin çok büyük kısmını oluşturuyor. Bu şartlar içerisinde enflasyonun şu anda uygulana programla düşmesini bekleyemeyiz. Bunu konuşmak dışında daha önemli ne işiniz var" dedi.

 

Tarih : 5 Haziran 2024 Çarşamba 19:53   Okunma : 282

(ANKARA)- CHP`nin yüksek enflasyonun neden olduğu toplumsal tahribatın araştırılması için verdiği grup önerisi TBMM Genel Kurulu`nda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, "Müthiş bir yoksulluk var ülkemizde bunu lütfen görünüz. İnsanlar anneleri, babaları için ilaç alamıyorlar. Ücretliler için gıda, konut, barınma harcamaları giderlerinin çok büyük kısmını oluşturuyor. Bu şartlar içerisinde enflasyonun şu anda uygulana programla düşmesini bekleyemeyiz. Bunu konuşmak dışında daha önemli ne işiniz var" dedi.

CHP, yüksek enflasyonun neden olduğu toplumsal tahribatın araştırılması için verdiği Meclis araştırma önergesinin diğer önergelerin önüne alınarak görüşülmesi için bugün TBMM Genel Kurulu`na grup önerisi getirdi.

"Bu şartlar içerisinde enflasyonun şu anda uygulana programla düşmesini bekleyemeyiz"

Grup önerisi üzerinde sö alan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, şunları söyledi:

"Son 4 yıldır çok ağır bir enflasyon yüküyle karşı karşıya kalıyor vatandaşlarımız. Bir yıllık sürede enflasyon gerilemedi daha da arttı. Enflasyon toplumsal yapımızda çok ciddi tahribatlara neden oluyor. Bu enflasyon ortamında vatandaşların tasarruflar pula dönmüş durumda. Büyük bir eşitsizlikle vatandaşlarımız karşı karşıya, enflasyonun yükü çalışanların, emeklilerin sırtına bindirilmiş durumda. Türkiye`deki servet eşitsizliğinin daha da derinleştiği bir dönemi yaşıyoruz. Büyük bir huzursuzluk var, insanımızın yüzü asık enflasyon nedeniyle. Müthiş bir yoksulluk var ülkemizde bunu lütfen görünüz. İnsanlar anneleri, babaları için ilaç alamıyorlar. Yaşlıların, çocukların çok ağır bir yoksulluk sorunuyla karşılaştığı dönemin içindeyiz. Ücretliler için gıda, konut, barınma harcamaları giderlerinin çok büyük kısmını oluşturuyor. Güven kalmadı. Bu şartlar içerisinde enflasyonun şu anda uygulana programla düşmesini bekleyemeyiz. Daha önemli ne işiniz var Türkiye`de vatandaşlarımızın evine ekmek götüremediği, çocuğunun karnını doyuramadığı ortamda, biz bunun için ne yapabiliriz Meclis olarak? Bunu konuşmak dışında daha önemli ne işiniz var?"

SP`li Demir: "Hani en Müslüman sizdiniz niye vatandaşa bir kurban parası kadar ikramiyeyi çok gördünüz"

CHP`nin önerisi üzerine söz alan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir de şunları dile getirdi:

"İnsanlarımız fiyat artışları karşısında yaşam standartlarını koruyamaz hale geldi. Zengin çok daha zengin oldu orta ve düşük gelirli vatandaşlarımız daha da fakirleşti. Bu ülkede bu ekonomik dengesizlik oldukça barış olmaz, suç oranlarında azalmaz olmaz. Sayıyla meyve sebze alan yüzbinlerce vatandaşımız var. Hani en Müslüman sizdiniz niye vatandaşa bir kurban parası kadar ikramiyeyi çok gördünüz? Tüm ülke 5 tane ailenin kasaları dolsun diye çalışıyor, sizi bu 5`li çete kurtaramaz."

İYİ Partili Özdemir: "İktidar suni gündem peşinde koşmak yerin geçim sıkıntısı, işsizlik, yokluğa çare arasın"

İYİ Parti Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir de şunları belirtti:

"AKP iktidarının 22 yıldır uyguladığı politikalar sayesinde artan mali yükler aile ilişkileri zedeliyor, boşanmaları artırıyor. Geçim derdi nedeniyle psikolojik sorun yaşayan vatandaşlar şiddete yöneliyor. İktidarı uyarıyorum, suni gündem peşinde koşmak yerin memleketin gerçek gündemi olan geçim sıkıntısı, işsizlik, yokluğa çare arasın. Bulamıyorsa yapamıyorum desin ve gitsin."

DEM Partili Kordu: "Yoksullukla mücadele yürütürken dönüp savaş bütçelerine bakmak gerekiyor"

DEM Parti Grubu adına söz alan Tunceli Milletvekili Ayten Kordu da şunları ifade etti:

"Yoksullukla mücadele yürütürken dönüp savaş bütçelerine bakmak gerekiyor. Ekonomi bir ülkedeki herhangi siyasal süreçten bağımsız olmadığı için gelinen noktada ekonomik kriz ve siyasi krizi birlikte ele almak gerekir. Bir taraftan kayyım politikasını sürdürüp diğer taraftan ekonomik krizi çözeceğini iddia etmek hayal ürününden başka bir şey değildir. Temmuz ayında başta asgari ücretliler ve emekçiler olmak üzere emekçilere insan onuruna yaraşır zam yapın."

CHP`nin grup önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA