25 Haziran 2024 Salı


16:02   CHP HEYETINDEN MARDIN`DE ACıLı AILELERE TAZIYE ZIYARETI   15:53   EMO, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLARı İNCELEDI   15:23   TARSUS’TA 9 MAHALLEDE YOL BAKıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:18   TOROSLAR’DA YOLLAR TERTEMIZ   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YINE BIR İLK: ‘TARSUS DAĞ KOŞUSU’   14:55   ÖZGÜR ÖZEL, AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   14:41   İMAMOĞLU`NDAN KıLıÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME AÇıKLAMASı   13:42   CHP HEYETI YANGıNıN BAŞLADıĞı DIYARBAKıR KÖKSALAN`DA   13:07   BURHANETTIN BULUT: “İŞSIZLIK SIGORTASıNDAN YARARLANMA ŞARTı KOLAYLAŞTıRıLMALıDıR”   12:01   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN, EĞITIMCILERLE YEMEKTE BULUŞACAK...    10:50   MADıMAK KATLIAMı`NDA HAYATıNı KAYBEDENLER, YENIŞEHIR`DE ANıLACAK   10:47   SAADET PARTISI`NDE OLAĞANÜSTÜ KONGRE HAZıRLıKLARı...    10:38   ÖMER FETHI GÜRER`DEN, TARıMDA VERGI HAZıRLıKLARıNA TEPKI   10:34   MERKEZ BANKASı REEL KESIM GÜVEN ENDEKSI HAZIRAN AYıNDA DÜŞTÜ   09:16   DENIZ, YıLDıZ VE TOPRAK SEVIMLILIKLERI İLE TARSUS DOĞA PARKı’NıN YENI NEŞE KAYNAKLARı   16:59   DIYARBAKıR VALILIĞI`NDEN "YANGıN BÖLGESINDE VALIYE ‘YALAN SÖYLÜYORSUNUZ` DIYEN GENÇ DARBEDILDI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA   16:15   DIYARBAKıR VE MARDIN ARASıNDA ÇıKAN YANGıNDA ÖLÜ SAYıSı 15`E YÜKSELDI   15:24   AKP SEÇIMI KAYBEDINCE YOL VAADINI UNUTTU...    14:13   MUĞLALı VATANDAŞLARDAN YENI VERGI PAKETINE TEPKI   13:04   DIYARBAKıR-MARDIN ARASıNDAKI YANGıN... MARDIN TABIP ODASı`NıN ÖN RAPORU AÇıKLANDı  
 
     
   

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETTİĞİ ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİNİ ÇİFTÇİLERE ULAŞTIRIYOR


Mersin Yenişehir Belediyesi, kimyasal gübre kullanımını azaltılmak ve çiftçilere destek vermek amacıyla geçtiğimiz yıl başlattığı organik solucan gübresi üretimine devam ediyor. Üretilen gübreler kırsal mahallelerdeki çiftçilere ücretsiz dağıtılıyor. Üreticilerin mali yükünü azaltan Yenişehir Belediyesi sağlıklı ve sürdürülebilir tarımsal uygulamaların yaygınlaşmasına da katkıda bulunuyor.

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 12:26   Okunma : 256

Tarımsal danışmanlık hizmetleri kapsamında kırsal mahallerdeki çiftçilere ziraat mühendisleri aracılığıyla budama, ilaçlama ve gübreleme ile ilgili eğitimler veren Yenişehir Belediyesi, tarımda verimi artırmak amacıyla ürettiği organik solucan gübrelerini vatandaşlara ulaştırıyor.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR”

Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri son olarak Değirmençay Mahallesi’nde çiftçilere üretim alanına göre toplamda 6 bin litre solucan gübresi dağıttı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organik solucan gübresi gibi sürdürülebilir tarım uygulamalarının teşvik edilmesi, toprağın uzun vadeli sağlığını ve tarımsal üretimin gelecek nesillere aktarılabilirliğini güvence altına almaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Özyiğit, “Organik solucan gübresi, kimyasal gübrelere göre genellikle daha düşük maliyetli. Bu da çiftçilere üretim maliyetlerinde tasarruf sağlayarak daha güçlü olmalarını beraberinde getiriyor. Organik solucan gübresi üretmekle kalmıyor, üretim yöntemlerini de çiftçilerimize anlatıyoruz. Sürdürülebilirliği sağlamamız gerekiyor.” diye konuştu.

AHMET ATA “RUTİN BELEDİYECİLİĞİ HERKES YAPIYOR, AMA SOSYAL BELEDİYECİLİK BUDUR.”

Değirmençay Mahallesi’nde yaşayan ve çiftçilik yapan Ahmet Ata “Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e kırsal mahallelere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Solucan gübrelerinin yeşil alanlarda ve özellikle meyve ağaçlarında çok etkili olduğunu geçen yılki dağıtımda gördük. Ben ayrıca safran üreticisiyim. Safran arazisinde geçen yıl deneme yaptım.  Gübre kullandığım yerlerde safran soğanlarının tamamı çiçek açmıştı. Gübre vermediğim yerlerde ise seyrek çıkmıştı. Solucan gübresinin ne kadar etkili olduğunu orada uygulamalı olarak gördük. Şimdi iki bidon daha aldım. Böyle bir çalışmanın anlamlı olduğunu görüyoruz. Rutin belediyeciliği herkes yapıyor ama sosyal belediyecilik budur.” dedi.

MEHMET DOKAN “GELİŞİM GÖRDÜK, KULLANMAYA DEVAM ETMEYE DÜŞÜNÜYORUZ.”

Yenişehir Belediyesinin organik solucan gübresi desteğinden yararlanan Mehmet Dokan ise şunları söyledi: “Yenişehir Belediyesinin gönderdiği ziraat mühendisleri sayesinde burada solucan gübresi ile tanıştık. Gübreleri faydalı olacağına inandığımız için kullanıyoruz. Gelişim gördük, kullanmaya devam edeceğiz. Yenişehir Belediyesine ve Başkanımıza teşekkür ediyoruz.”






Paylaş :
Etiketler :  Yenişehir Belediyesi, Mersin, Abdullah Özyiğit

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA