28 Haziran 2024 Cuma


17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı   12:25   CHP LIDERI ÖZEL, ERKEN SEÇIM İÇIN TARIH VERDI   11:44   CHP`LI AĞBABA’DAN BAKAN IŞıKHAN’A ZAM TEPKISI   11:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER:    10:48   CHP’LI TÜRKER ATEŞ KREDI KARTı HARCAMALARıNA İLIŞKIN YAZıLı AÇıKLAMA YAPTı   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘ÇEVRE- İKLIM- ENERJI ÇALıŞTAYı`   09:33   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT ANKARA’DA ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   09:11   ÖZGÜR ÖZEL: “BEN ERKEN SEÇIMDEN KAÇMAM, BUNUN IÇIN KOŞARıM”   01:04   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA TÜRKIYE VE PORTEKIZ SON 16 TURUNDA   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   17:30   SUAT ÖZÇAĞDAŞ`TAN YUSUF TEKIN`E: “GEÇICI KORUMA STATÜSÜNDEKI KAÇ ÖĞRENCIYE OKULA GELMEDIKLERI HALDE NOT VERILMIŞ VE KARNE DÜZENLENMIŞTIR”   17:30   CHP HATAY MILLETVEKILI GÜZELMANSUR: "DEPREM, DEPREMZEDE ILLERIN SORUNLARı AKP`NIN UMURUNDA DEĞIL"   17:24   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU`DAKI ILLERDE BIN KIŞIYE DÜŞEN HEKIM SAYıSı BIR”   17:15   GÜRSEL EROL: ÇIFTÇILERIMIZ UMUTSUZ BıRAKıLMAMALı  
 
     
   

CHPLİ SEYİT TORUN, SAĞLIK BAKANI`NA DEPREM BÖLGESİNDE AİLE HEKİMLERİ İLE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ ÇALIŞANLARINA UYGULANAN PERFORMANS KESİNTİSİNİN KALDIRILIP KALDIRILMAYACAĞINI SORDU


CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) çalışan hekimlere performans ödemesi adı altında uygulanan çalışma düzeninin sağlık yönetimi mantığına aykırı olduğunu vurgulayarak, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde çalışan ve kendileri de depremzede olan aile hekimleri ile buralarda çalışanlarına uygulanan performans kesintilerinin vicdana sığmadığını ifade etti. Torun, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın cevaplaması istemiyle verdiği önergede, bu kesintinin kaldırılıp kaldırılmayacağını sordu.

 

Tarih : 20 Mart 2024 Çarşamba 11:42   Okunma : 173

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) çalışan hekimlere performans ödemesi adı altında uygulanan çalışma düzeninin sağlık yönetimi mantığına aykırı olduğunu vurgulayarak, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde çalışan ve kendileri de depremzede olan aile hekimleri ile buralarda çalışanlarına uygulanan performans kesintilerinin vicdana sığmadığını ifade etti. Torun, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın cevaplaması istemiyle verdiği önergede, bu kesintinin kaldırılıp kaldırılmayacağını sordu.

CHP Ordu Milletvekili Torun, yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki aile sağlığı merkezlerinde çalışanlara uygulanan performans kesintileri ve aile sağlık merkezlerinde yaşanan sorunlara işaret etti. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle Meclis`e soru önergesi veren Torun, önergesinde şunları kaydetti:

"Birinci basamak sağlık hizmeti veren ASM`ler sağlık sorunu olan yurttaşlarımızın ilk olarak başvurduğu ve sağlık durumlarına göre tedavi edildiği veya başka sağlık kurumlarına yönlendirildiği, halk sağlığı için kritik önem taşıyan birimlerdir. ASM`lerde çalışan hekimlerimize performans ödemesi adı altında uygulanan çalışma düzeni ASM`leri fabrika gibi gören, muayene sürelerini düşüren ve sağlık yönetimi mantığına aykırı bir sistem olarak uygulanmaktadır. Sağlık çalışanlarını makineleştiren performans uygulaması afet şartlarını yaşamaya devam eden deprem bölgesinde daha büyük adaletsizlikler yaratmaktadır. 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde çalışan ve kendileri de depremzede olan aile hekimlerimize ve aile sağlığı çalışanlarımıza uygulanan performans kesintileri vicdana sığmamaktadır."

"AKIL DIŞI BİR UYGULAMA SÖZ KONUSU"

Deprem bölgesindeki ASM`lerin fiziki sorunları ve hijyen eksikleri giderilemediği için buradaki ASM hekimlerinin ve çalışanlarının performansa tabi tutulmasının akıl dışı olduğunu vurgulayan Torun, "Söz konusu sağlık çalışanlarımız bölgede kendi imkanlarıyla hem kendi yaralarını hem de sağlık hizmeti verdikleri afetzede yurttaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışmaktadırlar. Performans uygulamasının öncelikli olarak deprem bölgesinde kaldırılması beklenmekte, sağlık emekçilerimize yapılan maaş ödemelerinin günün ekonomik koşullarına göre gerçekçi seviyelere çekilerek performans uygulamasının bütün şehirlerimizde kaldırılması beklenmektedir." ifadelerini kullandı.

6 Şubat depremlerinden kaç ASM ve sağlık emekçisinin etkilendiğini, performans kesintilerinin miktarlarını soran Torun, önergesinde "Deprem bölgesinde aile hekimlerimize ve aile sağlığı çalışanlarımıza uygulanan performans kesintilerinin kaldırılması düşünülmekte midir? Sağlık emekçilerimizi makineleştiren, sağlık kurumlarımızı fabrikalaştıran performans uygulamasının tamamen kaldırılmasına yönelik herhangi bir çalışma yürütülmekte midir? 6 Şubat depremlerinden hasar gören ASM`lerin fiziki ve hijyen eksikleri neden giderilmemektedir? Söz konusu ASM`lerin eksiklerinin giderilmesi veya kullanılamayacak durumdakilerin yerine yenilerinin yapılması için yapılan harcamaları aylık temelde açıklar mısınız?" sorularını yöneltti. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA