8 Temmuz 2024 Pazartesi


17:46   CHP EDIRNE MILLETVEKILI AHMET BARAN YAZGAN: EKONOMININ CENAZESINI KALDıRDıLAR AMA HELVASıNı KAVURAMADıLAR   16:30   ÖZGÜR ÖZEL: “İLK SEÇIMDE CHP IKTIDAR OLUNCA MAAŞLARDAN SıFıR ATMADAN GIDERLERDEN SıFıR ATACAĞıZ”   15:51   CHP`LI DINÇER`DEN MERSIN`DE TAMAMLANMAYAN YATıRıMLARLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   15:26   ÖZGÜR ÖZEL: “ÇIFTÇIYE ‘AL ANANı DA GIT` DIYEN DEĞIL, ‘KÖYLÜ MILLETIN EFENDISIDIR` DIYEN CUMHURBAŞKANıMıZ OLACAK”   14:26   CHP ESKIŞEHIR MILLETVEKILI ÇAKıRÖZER: "KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY, ÇIFTÇIDEN ALıNAN KIRA BEDELLERININ 4 YıLDA 1600 KAT ARTTıĞıNı DOĞRULADı"   13:25   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: KÜTAHYA`DA BIR HIZMET HASTANESI AÇıLMALı   12:56   CHP PARIS BIRLIĞI BAŞKANı NAZıM ERGIN`DEN AVRUPA`DA YÜKSELEN AŞıRı SAĞA KARŞı "ÖRGÜTLENME" ÇAĞRıSı   11:44   TBMM`DE BU HAFTA... ÖĞRETMENLIK MESLEĞI KANUNU TEKLIFI GENEL KURUL`DA GÖRÜŞÜLECEK   11:38   CHP`LI TOPRAK`TAN 9`UNCU YARGı PAKETI DEĞERLENDIRMESI: "KADıNıN VARLıĞıNı, TOPLUMDAKI YERINI HIÇE SAYAN VE BUNU YASAYA DÖNÜŞTÜRMEK ISTEYEN SIYASI ANLAYıŞıN ÜRÜNÜ VE BELGESIDIR"   10:18   ÖMER FETHI GÜRER`IN DINLEDIĞI PATATES ÜRETICISI AZIZ ESENLIK: BU SENE IHRACAT OLMAZSA PATATES KOMPLE DÖKÜLÜR, ÜRETICI TARLADAN ÇEKILIR   10:06   MERSIN`DE IÇME SUYU DEPOLARı 7/24 IZLENIYOR   09:10   ÇORLU TREN KAZASı`NıN ÜZERINDEN 6 YıL GEÇTI… MıSRA ÖZ: BIZ BU OLAYıN YAŞANMASıNA SEBEP OLAN KARARLARA IMZA ATAN KIŞININ DE YARGı ÖNÜNDE HESAP VERMESINI ISTIYORUZ   01:03   2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPIYONASı`NDA SON YARı FINALIST HOLLANDA OLDU, TÜRKIYE ŞAMPIYONAYA VEDA ETTI   20:49   AVAM KAMARASı`NA SEÇILEN ILK TÜRK: NESIL ÇALıŞKAN...   20:41   MOTOKURYE SAMET ÖZGÜL CINAYETI DAVASıNDA GEREKÇELI KARAR AÇıKLANDı   18:43   KAMUDA TASARRUF TEDBIRLERIYLE ILGILI KANUN TEKLIFI TBMM`YE SUNULDU: "BELEDIYELERIN VERGI PAYıNDA YAPıLAN KESINTI ORANLARı ARTTıRıLıYOR"   15:58   AYŞE ATEŞ: "BU OLAYı ‘FETÖ YAPTı’ DIYEREK KAPATMAK ISTIYORLAR"   15:32   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, ANKARA`DA ŞAŞMAZ ESNAFıNı ZIYARET ETTI   15:23   TOROSLAR BELEDIYESI SOSYAL TESISLERINI YENILIYOR   15:11   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "MEMURA VERILEN BU ZAM ADETA BU INSANLARLA ALAY ETMEKTIR"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN İKİ BİN DEPREMZEDE AİLEYE GIDA KOLİSİ DESTEĞİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin deprem bölgesinden kente gelen depremzedeler için başlattığı gıda kolisi desteği bugüne dek 2 bin aileye ulaştı. 

 

Tarih : 23 Şubat 2023 Perşembe 11:41   Okunma : 265

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin deprem bölgesinden kente gelen depremzedeler için başlattığı gıda kolisi desteği bugüne dek 2 bin aileye ulaştı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından kente gelerek Mersinlilere misafir olan ya da ev kiralayıp konaklayan depremzedeler için gıda kolisi desteği başlatıldı. Destek çerçevesinde bugüne kadar toplam iki bin aileye gıda kolisi desteği verildi. Gıda kolilerinin içerisinde pirinç, bulgur, mercimek, kuru fasulye, nohut, makarna, şehriye, irmik, un, çay, zeytin, salça, yağ, reçel, şeker ve tuz olmak üzere toplam 16 temel ihtiyaç malzemesi yer alıyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

TALEPLER, ‘185` ÜZERİNDEN ALINIYOR 

“Büyükşehir Belediyesi olarak 6 Şubat depremlerinden sonra hem ilimizde hem de deprem bölgesinde aktif çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehir merkezimizde başlattığımız ve yürüttüğümüz bir koli hizmetimiz var. Depremden etkilenip Mersin`e gelen, bir tanıdığının yanına sığınmış olan ya da kendisi ev kiralamış olan depremzedelere koli ulaştırıyoruz. Bunun için de ‘185` üzerinden talep oluşturmalarını istiyoruz. Talep oluşturan herkese gıda kolimizi ulaştırıyoruz.”

Yaşar, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem deprem bölgesine hem de Mersin`e gelen depremzedelere verdikleri hizmetler hakkında şunları kaydetti:

“7 NOKTADA GÜNLÜK YAKLAŞIK 22 BİN KAP YEMEK ÜRETİYORUZ”

“Sosyal Hizmetler Dairesi olarak depremin ilk saatlerinden itibaren Mersin`de çorba ikram ederek başladık. Çorbamız hazırdaydı, ilimizde depremden etkilenenlere çorba ikram ettik. Hemen ertesi gün Mobil Mutfak TIR`ımız Samandağ`da hizmete başladı. Burada günde 5 bin çorba, 4 bin 400 civarında yemek üretiyoruz. Oradaki depremzedelere hizmet veriyoruz. Mersin ve Tarsus aşhanemiz hizmetteydi, buna ek olarak Silifke, Anamur ve Erdemli`de mutfaklar oluşturduk, orada da yemek üretiyoruz. Günlük yaklaşık 22 bin kap yemek üretiyoruz ve depremzedelere ulaştırıyoruz. Silifke, Kızkalesi, Erdemli, Mersin ve Tarsus olmak üzere yedi noktada. Bu noktalarda hem bağış kabul ediyoruz hem de ihtiyaç sahiplerine mama, bez, ıslak mendil, hijyen malzemeleri, giysi olmak üzere temel ihtiyaçlarını elden teslim ediyoruz.”

Koli desteğinden faydalanan depremzedelerden Sabahat Kadı ise şunları söyledi:

“Gerçekten bir travma yaşadık. Zor attık kendimizi dışarı. Ondan sonra baktık olacak gibi değil, çektik kızımızın yanına geldik ama bütün eşyalarımız enkaz altında kaldı. Hiçbir şey çıkaramadık. Zaman ne gösterir onu da bilmiyorum, kızımın yanında kalmayı düşünüyoruz. Kızımın da durumu yok ama başka gidecek yerimiz yok. Bir tanıdığımız, bir ahbabımız bizi yönlendirdi size ulaştık. Ama 185`ten de Büyükşehir Belediyesi aranabiliyor, her türlü yardımı yapabiliyor. İsteyenlerin başvuru yapmalarını rica ediyorum.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA