5 Ekim 2024 Cumartesi


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

`KRAL KIZI`NI TANITMAK İÇİN YOZGAT`A GELEN UNESCO DÜNYA MİRASI GÖNÜLLÜLERİNE SERTİFİKALARI VERİLDİ


Yozgat`a gelerek ‘Kral Kızı` adıyla bilinen ve dünyanın en eski termal tedavi merkezi kabul edilen Roma Dönemi`ne ait Basilica Therma başta olmak üzere bölgenin tanıtım faaliyetlerine katılan UNESCO Dünya Mirası Gönüllüleri`ne sertifikaları verildi.

 

Tarih : 3 Eylül 2022 Cumartesi 12:52   Okunma : 242

Yozgat`a gelerek ‘Kral Kızı` adıyla bilinen ve dünyanın en eski termal tedavi merkezi kabul edilen Roma Dönemi`ne ait Basilica Therma başta olmak üzere bölgenin tanıtım faaliyetlerine katılan UNESCO Dünya Mirası Gönüllüleri`ne sertifikaları verildi.

İzmir`le birlikte UNESCO Dünya Mirası Gönüllüleri (WHV) 2022 kampanyasına alınan Yozgat`ın Sarıkaya ilçesindeki Roma Hamamı ile birlikte diğer bölgelerdeki tarihi alanları tanıtmak amacıyla İsveç, Fransa, Pakistan, Mısır, Mali ve Türkiye`den 15 gönüllü, 15 gün süreyle çeşitli etkinliklerle tanıtım faaliyetlerinde bulundu. Faaliyetlerin tamamlanmasının ardından gönüllülere sertifikaları verildi.

“BURASI SADECE SARIKAYA`NIN DEĞİL YOZGAT`IN MARKASI VE AYNI ZAMANDA TÜRKİYE`NİN MARKASI”

Törenine katılan Yozgat Valisi Ziya Polat, tarihi Roma hamamında devam eden çalışmaları inceleyip, ilgililerden bilgi aldı. Vali Polat, “Binlerce yıllık tarih eserin önündeyiz. Yıllar sonra dokunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçici listeye alınan hamamın bu sene devletin imkanlarıyla en azından gelen insanlarımızı rahatça gezebileceğimiz yürüyüş yolları, karşılama ofisi, satış reyonları yapılıyor. Şu telleri kaldıracağız demiştik, ilk geldiğimizde. Müteahhidimiz de burada, en geç aralık ayında süresi bitiyor, biz daha erkene çekmek için destek oluyoruz. Burası sadece Sarıkaya`nın değil Yozgat`ın markası ve aynı zamanda Türkiye`nin markası. Bu markayı daha iyi tanıtmak için de projeler yapıyoruz” dedi.

“İNŞALLAH KALICI LİSTEDE YER ALABİLMEMİZ İÇİN DE BİR BASAMAĞI ATLAMIŞIZ OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM”

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, “Basilica Therma adıyla bilinen Roma hamamı UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi`nde yer almaktadır, 2017 yılından beri. ORAN Kalkınma Ajansı, Yozgat Valiliği ve Sarıkaya Belediyesi`yle ortaklaşa yürüttüğümüz bir proje kapsamında UNESCO Dünya Gönüllülük Listesi`nde, Türkiye`den bu listeye giren iki yerden birisi olduk. Proje kapsamında UNESCO gönüllülerinden oluşan 15 tane gönüllümüz 15 gün boyunca Sarıkaya`da kaldılar. Hem Sarıkaya`nın hem Yozgat`ın tarihi turistik yerlerinde UNESCO`nun belirlediği çeşitli etkinlikleri yaptılar. Roma Hamamı`nın tanıtımına katkı sağlamasını umut ediyorum, inşallah kalıcı listede yer alabilmemiz için de bir basamağı atlamışız olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA