20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

AĞBABA: “TARIM BAKANI VENEZUELA ÇİFTÇİSİNE MESAJ VERİYOR. KEŞKE ÖYLE BİR BAKANIMIZ OLMASA. GİTTİ, KEŞKE GELMESE, TÜRKİYE TARIMINA DAHA FAYDASI OLACAĞINA İNANIYORUZ”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Tarım Bakanı, kendi çiftçisine hakaret eder bir şekilde Venezuela çiftçisine mesaj veriyor. Bunlar Türkiye`deki tarımın ve hayvancılığın düşmanı. Keşke öyle bir bakanımız olmasa. Gitti, keşke gelmese. Orada kalsa, oraya yerleşse. Venezuela`da kalarak Türkiye tarımına çok daha büyük faydası olacağına inanıyoruz. Bu kadar çapsız, tarımdan habersiz, hayvancılıktan habersiz bir Tarım Bakanı ile karşı karşıyayız. Türkiye`deki devletin çivisi çıkmış durumda” dedi.

 

Tarih : 22 Temmuz 2022 Cuma 16:10   Okunma : 425

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Tarım Bakanı, kendi çiftçisine hakaret eder bir şekilde Venezuela çiftçisine mesaj veriyor. Bunlar Türkiye`deki tarımın ve hayvancılığın düşmanı. Keşke öyle bir bakanımız olmasa. Gitti, keşke gelmese. Orada kalsa, oraya yerleşse. Venezuela`da kalarak Türkiye tarımına çok daha büyük faydası olacağına inanıyoruz. Bu kadar çapsız, tarımdan habersiz, hayvancılıktan habersiz bir Tarım Bakanı ile karşı karşıyayız. Türkiye`deki devletin çivisi çıkmış durumda” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Eğitim-Sen Malatya Şubesi`ni ziyaret etti. Okul binalarının yıkılmasına tepki gösteren Ağbaba, “Sadece okullar değil; kentin hafızası olan binalar da yıkılıyor. Rant anlayışı, iktidarın temel anlayışı. İktidarın yıllardır övünmüş olduğu şey; devletin hem binalarını satmak hem hazine arazilerini satmak hem de şehrin önemli, hafızalarını oluşturan binaları yıkmak. Bu sadece Malatya için değil Türkiye`de de böyle. Bunu da çok iyi niyetli görmüyoruz. Cumhuriyet düşmanlığı da görüyoruz. Cumhuriyet döneminde yapılan o görkemli, güzel binaların yıkılarak toplumun ve Türkiye`nin hafızası yok edilmeye çalışılıyor. Ama sonuçta görüyoruz ki bunları yok etmek mümkün değil. Bunların geri dönüşü de onlara olumlu olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

"KILIÇDAROĞLU OLMASA KYK BORÇLARI SİLİNMEZDİ. BAŞKA FAİZLERİ DE SİLECEĞİZ"

İktidarın sürekli gündem değiştirmeye çalıştığını dile getiren Ağbaba, şunları söyledi:

"Bizim gündemimiz Türkiye`nin gerçek sorunları ve konuları. Bunlardan biri de hala çok tartışılıyor; KYK faizlerinin silinmesi. Recep Tayyip Erdoğan`ın 2019`da bir görüntüsü ortaya çıktı. Öğrenci, ‘Faizleri silecek misiniz?` diye soruyor; ‘Ben Kılıçdaroğlu olsam ‘siliyorum` derim, ama ben Kılıçdaroğlu değilim Erdoğan`ım, silemem` diyor. 3 yıl sonra nasıl çark ettiğini görüyoruz. Demek ki yapılabiliyormuş, demek ki bazı köşe yazarlarının dediği gibi ‘elinde bir programa göre` iş yapmıyormuş Recep Tayyip Erdoğan. Kemal Kılıçdaroğlu yaptırıyormuş. İyi Kemal Kılıçdaroğlu, öğrencilerimizin ‘Kemal Amcası` var. Kemal Kılıçdaroğlu olmasaydı KYK faizleri silinmezdi.

Başka faizleri de sileceğiz. Geldiğimiz zaman; esnafın bankalara olan, kooperatiflere olan faizlerini de sileceğiz. Çiftçinin de, ödemesin borçlarını; çiftçinin de bankalara olan borçlarının faizlerini sileceğiz. Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizlerini sileceğiz. Hiç merak etmesinler; sildi, sildi. Silmezse, onu da geldiğimiz zaman yapacağız. EYT diyoruz, yıllardan beri söylüyoruz. EYT dernekleri söylüyor. EYT çalıştayı yaptık. 81 ilde basın açıklamaları yaptık. Bir girişimleri olduğu söyleniyor. İnşallah onu da biz çözmüş olacağız. Çözmezlerse, o sorunu da biz halledeceğiz. Ne kadar bağırırlarsa bağırsınlar ne kadar yandaş gazeteciler yazarlarsa yazsınlar KYK borçlarının faizini Kemal Kılıçdaroğlu sildirdi.”

"MÜLAKAT SİSTEMİNİ KALDIRACAĞIZ"

Ağbaba, bir gazetecinin, atama bekleyen öğretmenler ile ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

“Atanamayan öğretmenler asgari ücretin altında maaş almaya devam ediyorlar. Maalesef sigortasız ve güvencesiz çalışıyorlar. Bir taraftan yüksek puan alanlar var, bir felsefe öğretmeni gelmişti; 90 puan almış atanamıyor. Maalesef mülakat denilen ucube halen var. O mülakat sistemini kaldıracağız. Hem ücretli hem de Halk Eğitim Merkezleri`nde çalışan öğretmenlerin de haklarını vereceğiz. Türkiye`de aslında atanamayan değil ataması yapılmayan öğretmenler var. Bu meselede bizim gündemimizde. Göreve geldiğimizde Türkiye`de atanamayan öğretmen diye bir mesele kalmayacak.”

“VENEZUELA`DA KALARAK TÜRKİYE TARIMINA DAHA FAYDALI OLUR”

“Türkiye bir Venezuela modeline geçti” diyen Ağbaba konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tarımda, ekonomide, uyuşturucuda Venezuela modeline geçti. Dünya Venezuela`yı para biriminin değer kaybettiği, uyuşturucunun yaygın olduğu bir ülke olarak tanıyor. Bir Tarım Bakanı, kendi çiftçisine hakaret eder bir şekilde Venezuela çiftçisine mesaj veriyor. Keşke Venezuela`daki bakan, gelmese buraya. Orada daha faydalı işler yapsa. Türkiye tarımında geçtiğimiz dönem çapsız bir bakan vardı. Ondan daha çapsız, gideni aratan bir Tarım Bakanı ile karşı karşıyayız.

Bunlar Türkiye`deki tarımın ve hayvancılığın düşmanı. O bakana yaptığı açıklamalardan dolayı ‘yazıklar olsun` diyoruz. Keşke öyle bir bakanımız olmasa, gitti keşke gelmese, orada kalsa, oraya yerleşse. Orada kalarak daha faydalı olur. Venezuela`da kalarak Türkiye tarımına çok daha büyük faydası olacağına inanıyoruz. Bu kadar çapsız, tarımdan habersiz, hayvancılıktan habersiz bir Tarım Bakanı ile karşı karşıyayız. Türkiye`deki devletin çivisi çıkmış durumda.”

“ANADOLU`DA KULLANILAN BİR DEYİMDİR, BURADAN ONLARA MALZEME ÇIKMAZ”

Karşımızda utanmaz, ahlaksız bir siyaset kurumu onun yanında basını var, medyası var, bakanı var. Bunların rezil bakanları var. Utanmaz adamlar, ‘Hanım Kız` Anadolu`da kadınları onura etmek, onlara değer vermek için söylenen bir söz. Biz bu tartışmadan memnunuz, ‘sürtük`ü, nereye koyacaklar, ‘çürük`ü nereye sokacaklar? Daha dün ‘sürtük` ve ‘çürük`e laf etmeyen utanmaz, ahlaksız, reziller; genel başkanımızın ‘Hanım Kız` deyiminden rahatsız oluyorlar. ‘Hanım kız` ne demek, hangi kötü lafı içeriyor, onu da bilmek istiyoruz. Küçük Hanımefendi ‘hanım kız` genel başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Bu Kavakçı ailesi maşallah devleti ele geçirmişler. Biri büyükelçi, biri milletvekili, biri moda danışmanı, biri Erdoğan`ın tercümanı…

Utanmadan bu deyim üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu`na, Cumhuriyet Halk Partisi`ne yüklenmeye çalışıyorlar. ‘Hanım Kız` Anadolu`da kadına gösterilen değerin ifadesidir. Ama ‘sürtük` ve ‘çürük` ne diyorlar onu da merak ediyoruz. Bir rezil bakan, bir rezil medya düzeni, bir ahlaksız ‘Hanım Kız` lafından bile kötü söz çıkarmaya çalışan düzenle karşı karşıyayız. Ama biz biliyoruz ki AK Parti`ye, MHP`ye oy verenler ‘hanım kız` deyiminden rahatsız değil. Malatya ve Türkiye`nin sokaklarında ‘hanım kız` deyimi diye bir tartışma yok. Yeni bir gündem ve mağduriyet yaratarak, Hanım Kız` deyimi üzerinden rant sağlamaya çalışıyorlar. Ama oradan onlara malzeme çıkmaz. Hanım Kız` deyimi, bizim için değerli bir deyimdir. Anadolu`da da kullanılan bir deyimdir."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA