20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

ADIYAMANLI BESİCİ: HAYVAN BİR AYDA BİN LİRA YİYOR, BU MİLLET NE YAPACAK


CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kurban Bayramı öncesi Adıyaman`daki hayvan pazarında kurbanlık satan besicilerin sorunlarını dinledi. Bir besici, “Kimse bir şey satmadı. Gözünüzün önünde; gelen giden var mı? Yok. Kimse yok, kimse. Ne büyük hayvan ne küçük hayvan, kimse satmadı. Gücü yok ki alsınlar. Vatandaşta para yok. Kriz vurdu. Hayvan bir ayda bin lira yiyor, bu millet ne yapacak” dedi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2022 Perşembe 17:41   Okunma : 232

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kurban Bayramı öncesi Adıyaman`daki hayvan pazarında kurbanlık satan besicilerin sorunlarını dinledi. Bir besici, “Kimse bir şey satmadı. Gözünüzün önünde; gelen giden var mı? Yok. Kimse yok, kimse. Ne büyük hayvan ne küçük hayvan, kimse satmadı. Gücü yok ki alsınlar. Vatandaşta para yok. Kriz vurdu. Hayvan bir ayda bin lira yiyor, bu millet ne yapacak” dedi.

Abdurrahman Tutdere, Kurban Bayramı öncesinde Adıyaman Merkez Hayvan Pazarı`nı ziyaret etti. Tutdere, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Arpa fiyatlarından, saman fiyatlarından ve emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi. Biz, buradan iktidara sesleniyoruz; gelin, bu vatandaşın sesini duyun, bu insanlarımız bayram tadında bir bayram yapsın. Şu zamları durdurun, zamları düşürün. İnsanlar, çocuklarına helal lokma yedirebilsinler. Gerçekten bu sesi duyun diyoruz iktidara ve özellikle Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı`na çağrı yapıyoruz; gidip dışarıdan gemilerle Angus getireceğinize yerli, milli üreticimizin ürettiği hayvanlara gerekli desteği verin, hayvan üreticisine gerekli desteği verin. Zaten ‘Gerekli destek olursa üretiriz` diyorlar. Dışardan hayvan getirmeye de gerek yok. Ülkenin parasını büyük firmalara vermelerine gerek yok diyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı`nı da göreve davet ediyoruz. Bir sözümüzde Adıyaman Belediyesi`ne olsun. Sayın Belediye Başkanı`nı da göreve davet ediyoruz. Hangi koşullarda pazarlarda hayvanlarına satmaya çalışıyorlar, hayvana içecek su bulamıyorlar, kovalarla su taşıyorlar. Sayın Belediye Başkanı`mızı da burayı gezmeye, buradaki esnafı dinlemeye davet ediyorum. Bunu yapmayacaksa gelsin, bir pazarda bayramlarını kutlasın. Meclis`te de sesinizi duyuracağız”

HAYVAN BİR AYDA BİN LİRA YİYOR, BU MİLLET NE YAPACAK”

Tutdere, besicilere “Kazanabiliyor musunuz” diye sordu. Bir besici şöyle yanıt verdi:

“Kimse bir şey satmadı. Gözünüzün önünde; gelen giden var mı? Yok. Kimse yok, kimse. Ne büyük hayvan ne küçük hayvan, kimse satmadı. Gücü yok ki alsınlar. Vatandaşta para yok. Kriz vurdu. Bir hayvan ayda 1 milyar (bin lirayı kastediyor) para yiyor. 10 ay bu hayvan 1 milyar (bin lira) yese eder 10 milyar (bin lira). Şimdi 10 milyara (bin liraya) hayvan diyoruz, kimse almıyor. Gelin, buyurun. Öyle değil mi arkadaşlar? Öyle değilse söyleyin; ‘bu adam yalan söylüyor`... Hayvan bir ayda 1 milyar (bin lira) yiyor, bu millet ne yapacak?”

“ARTIK BU SİSTEMİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR”

Başka bir besici, “Geldiğimize değmedi. Kâr etmedik. Bu sene kâr yok. Yem pahalı, saman pahalı, her şey pahalı” derken diğer bir besici de şöyle konuştu:

“7 liradan arpa alıp gelip burada yedirmek değmiyor. Onların alım gücü yok. Bizim de alım gücümüz yok ama ona rağmen, bu hayvanın günahı boynuna, 7 liradan arpa yedirmişiz. Kaçtan satacağız? Bugün bir kilosunun maliyeti 7-8 liraya olmuş ama biz 50`den mal satıyoruz. Yani zarar, zarar… Artık bu sistemin değişmesi gerekiyor. Bizler arkanızdayız, destekçiniziz. Bu sefer inşallah değiştireceğiz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA