20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

NİĞDELİ BESİCİ: "UZAYA ÇIKIYORUZ, UÇUYORUZ DİYORLARDI BİZİM BUNDAN NİYE HABERİMİZ YOK?”


Niğdeli besici Hacı Kahramaner, “Battık. Ama ne hikmetse, ‘uzaya gidiyoruz` diyorlardı, ‘uçuyoruz` diyorlardı. Bizim niye haberimiz yok bundan” dedi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2022 Perşembe 17:54   Okunma : 394

ENES CAN ÖZMEN

Niğdeli besici Hacı Kahramaner, “Battık. Ama ne hikmetse, ‘uzaya gidiyoruz` diyorlardı, ‘uçuyoruz` diyorlardı. Bizim niye haberimiz yok bundan” dedi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem`in, bayram öncesinde hayvan pazarında ziyaret ettiği besici Hacı Kahramaner, maliyetlerin artmasına tepki gösterdi.

Kahramaner, "Şimdi müşteri geliyor, müşterinin gücü yetmiyor. Maliyetler arttı. Ben geçen sene 121 liraya yem aldım, ben bu sene 381 liraya yem aldım. Geçen sene bize para da soran yoktu; üç aylık, iki aylık alırdık şimdi yemci hesapta parayı görmeyince, yem vermiyor. Peşin para istiyor. Çek döndü, senet döndü, gün döndü, nefes döndü, döndü, döndü. O bana bakıyor sabahtan yem verecek mi diye? Ben buna bakıyorum, veremiyorum, diye. Yani durum bozuk” dedi.

Niğdeli vatandaş ise "Soran gidiyor alıcıda yok. Kimsenin bütçesi kaldırıp da alamıyor. Bu adam da yemden dolayı ucuz veremiyor. Samanı Adana`dan şu an getirtemiyoruz. Niye? Yerinde bin liraya alıyordu samanı ama buraya gelmeye iki bin lira oluyor. Samanı tekrar bir daha satın alıyor" dedi.

Kahramaner ise “Battık. Ama ne hikmetse, ‘uzaya gidiyoruz` diyorlardı, ‘uçuyoruz` diyorlardı bizim niye haberimiz yok bundan bilmiyorum. Bittik, battık” dedi.

Bir başka besici Sezer Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Yine aynı. Yemler 400 lira olmuş bu sene kurbanı 3,5 kesiyorlar çok diyorlar. Satılmıyor alıcıya göre yüksek bize göre düşük. Biz 400 lira yem alıyoruz yediriyoruz bir torba yemi adamlar `almayın kardeşim` diyor. O zaman bizde 3,5 liraya vermeyelim. Adamlar bu sene yine bedava kurban kesiyorlar. 4 bin lira veren yok bizim de 4 bin liradan aşağıya verdiğimiz yok. Götürürüm mezbahaya kestiririm yine aynı parayı toplayacağız. Şu an da batmış durumdayız."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA