20 Eylül 2024 Cuma


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

YEREL TARİHÇİ ALİ MERZECİ`DEN BAŞKAN SEÇER`E ZİYARET


Yerel tarihçi ve turizmci Ali Merzeci, ziyaret ettiği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`e Mersin Belediyesi`nin ilk kadın Meclis üyelerinden Zekiye Halil Olgaçay`ın Cumhuriyet Halk Fırkası`na kabul yazısının orijinal ve ıslak imzalı halini takdim etti.

 

Tarih : 10 Mayıs 2022 Salı 17:21   Okunma : 607

Yerel tarihçi ve turizmci Ali Merzeci, ziyaret ettiği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`e Mersin Belediyesi`nin ilk kadın Meclis üyelerinden Zekiye Halil Olgaçay`ın Cumhuriyet Halk Fırkası`na kabul yazısının orijinal ve ıslak imzalı halini takdim etti.

Yerel tarihçi ve turizmci Ali Merzeci, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`i ziyaret etti. Merzeci, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`e Cumhuriyet Halk Fırkası`na Mersin`den ilk başvuruyu yapan ve Mersin Belediyesi`nin ilk kadın Meclis üyelerinden Zekiye Halil Olgaçay`ın Cumhuriyet Halk Fırkası`na kabul yazısının orijinal ve ıslak imzalı halini takdim etti.

“BİZİM FEYZ ALDIĞIMIZ KİŞİ BELLİDİR; MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`TÜ”

Ziyarette; yerel tarihçi ve turizmci Ali Merzeci`nin oğlu Güven Merzeci ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim yer aldı. Seçer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şöyle devam etti:

“Çok önemli, değerli bir belge. Dünyada kadının adı yokken, ülkemizin kurucusu, mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu, partimizin kurucusu, kurtarıcısı Ulu Önder`in 1930`lu yıllarda Türkiye`de kadınımıza seçme ve seçilme hakkını tanıması çok önemli. Önce yerel seçimlerde, daha sonra da milletvekilliği genel seçimlerinde 1934 yılında kadınlara bu hakkı verdi, 1935 seçimlerinde mebus oldular. Bu, Türkiye`nin demokrasi tarihi açısından da son derece önemli. Bu konuştuğumuz tarihten yaklaşık 1 asır sonra Yerel Eşitlik Eylem Planı`nı konuşuyoruz. Hala kadın-erkek eşitliğini konuşuyoruz, bu tip çalışmalar yapıyoruz. Demek bizden 1 asır önce o feraset, ileriyi görüş, zekâ, o tarihlerde bazı kararlar aldırmış. Açıkçası böyle bir liderin kurduğu bir partinin mensubu olmak, böyle bir liderin kurduğu bir ülkede, bu coğrafyada böyle bir laik, demokratik bir Cumhuriyet`i kurmuş bir liderin görüşleri doğrultusunda yöneticilik yapmak her zaman bana onur vermiştir. Onur vermeye de devam ediyor. Dolayısıyla bizim feyz aldığımız kişi bellidir; Mustafa Kemal Atatürk`tür. Bizim yolumuz belli. Çünkü liderimiz o.” 

“KADIN EMEĞİNE VE KADINA VERDİĞİNİZ DEĞERDEN ETKİLENDİM”

Ali Merzeci, Başkan Seçer`in hizmetlerinde ve projelerinde kadın emeğini öne çıkararak kadınlara öncelik vermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Kadın emeğine ve kadına verdiğiniz değerden etkilendim. Kadının Türkiye`de Cumhuriyet ile vücut bulmuş haklarının bir maddi belgesini, bir müzayedede buldum, satın aldım ve dedim ki ‘Başkanım`a hediye edeceğim.` Bununla ilgili gazete çalışması yaptım. Sadece kadın emeğine verdiğiniz değerden değil; bu hanımefendi, rahmetli, Mersin Belediyesi`nin ilk kadın Meclis üyesi. Aynı aylarda Afet İnan Ankara`da Meclis üyesi oluyor. İlk defa Anadolu`da Mersin bir hanımefendiyi Meclis`ine sokuyor. Partiye kabul edildiğine dair bir belgeyi bulduk ve sizinle paylaşmak istedim” dedi ve Seçer` e belgeyi takdim etti.

“KADIN KOOPERATİFLERİNİN ÖNEMİNİ FARK ETTİĞİNİZDEN BERİ EŞİNİZE GIYABINIZDA TEŞEKKÜR ETMİŞTİM”

Merzeci ayrıca Vakit Gazetesi`nde yer alan haberin de taranmış ve çerçevelenmiş halini Başkan Seçer`e takdim ederken, Zekiye Halil Olgaçay hakkında da bilgiler paylaştı. Merzeci, “Zekiye Hanım, Olgaçay soyadını alacak sonra. Müracaat ediyor Nisan 1930`da daha İngiltere`de kadınların hiçbir hakkı yok. Zekiye Hanım, nisanda müracaat ediyor. 5 ay sonra partiden bu cevap geliyor. ‘Partiye kabul edildiniz.`  Partiye giriyor, partiye girdikten sonra listeye alınıyor ve Meclis`e seçiliyor. Ben bu orijinal belgeyi de ayrıca sizin zatınıza hediye ediyorum. Eşiniz Meral hanımefendi ile Darısekisi`ne gittiğimizde kadın kooperatiflerinin önemini fark ettiğinizden beri eşinize gıyabınızda teşekkür etmiştim” diye konuştu.

İçel Sanat Kulübü Üyesi olduğunu da aktaran Merzeci, Başkan Seçer`e kulübe destekleri için de ayrıca teşekkür etti. Ayrıca Merzeci, Türkiye`de olmayan bir ‘Çocuk Kitapları Müzesi` konusunu da Seçer`e iletti. Bunun üzerine Başkan Seçer, konuyla ilgileneceklerini söyledi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA