25 Eylül 2024 Çarşamba


16:24   YAŞAMıNı YITIREN SENARIST, YAPıMCı VE YÖNETMEN TOMRIS GIRITLIOĞLU IÇIN TÖREN DÜZENLENDI   15:55   KEMAL KıLıÇDAROĞLU`NDAN, EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK TELEFONU    15:20   İMAMOĞLU`NDAN “İSTANBUL`DA AHMAK DAVASı TOPLANTıSı” AÇıKLAMASı   15:05   POLIS MEMURU YıLMAZ`ıN ŞEHIT EDILMESI... MURAT BAKAN: "ÇÖZÜMÜNÜN SADECE İÇIŞLERI BAKANLıĞı`NıN SORUMLULUĞUNA BıRAKıLMASı DOĞRU VE YETERLI DEĞIL"   14:54   CHP KURMAYLARı, İMAMOĞLU HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI TOPLANDı   14:46   ÖZGÜR ÖZEL`DEN “AHMAK DAVASı” AÇıKLAMASı   14:15   YENIŞEHIR BELEDIYE SPORLU GENÇ YETENEK YUSUF, SILIFKE BELEDIYE SPOR`A TRANSFER OLDU   14:09   ÖZGÜR ÖZEL: “SURIYE ILE KURULAN HER DIPLOMATIK ADıM TÜRKIYE`DEKI SıĞıNMACı SORUNUNU ÇÖZMEYE KATKı SAĞLAYACAĞı IÇIN ÇOK DOĞRU ADıMDıR``   13:32   MOTO KURYE SAMET ÖZGÜL`ÜN KARDEŞI BERNA ÖZGÜL: "SABıKALı INSANLAR ARAMıZDA DOLANDıKÇA BIZ NE SAMET ÖZGÜL`Ü NE DE ŞEYDA YıLMAZ`ı KORUYABILIRIZ"   13:06   CHP`LI BÜLBÜL`DEN EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK   13:01   YANKı BAĞCıOĞLU: ``TÜRKIYE`NIN EGEMENLIK HAKLARıNA AÇıK BIR SALDıRıDıR VE KESINLIKLE HOŞ GÖRÜLEMEZ``   12:07   PAZAR 4 NOLU MOTORLU TAŞıYıCıLAR KOOPERATIFI`NDE YOLSUZLUK IDDIALARıYLA ILGILI DURUŞMA GÖRÜLDÜ   11:46   CHP`DEN 30 EYLÜL`DE SAĞLıK ÇALıŞTAYı   11:20   ORHAN SARıBAL, TAMER KARADAĞLı`NıN “ÇALıŞMAYACAKSANıZ ISTIFA EDIN" SÖZLERINE TEPKI GÖSTERDI   11:12   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: “ASıL SORUMLULAR CEZA ALMAZKEN KADIR AYDAR`A SIYASI YASAK GETIRILMESI, IŞIN NE KADAR SIYASI OLDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERIYOR”   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN TÜRKIYE’DE BIR ILK    16:37   LÜBNAN`A HAVA SALDıRıLARı... İSRAIL`IN SALDıRıSıNDA HAYATıN KAYBEDENLERIN SAYıSı 182`YE, YARALANANLAR SAYıSı ISE 727`YE ÇıKTı   16:05   TICARET BAKANLıĞı: "`UKRAYNA`NıN, ÜLKEMIZDEN SATıN ALDıĞı İHA VE SİHA`LARıN ÖDEMELERINI BUĞDAY OLARAK YAPTıĞı` IDDIASı TAMAMEN YALAN"   15:57   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN IHTIMALLERI DEĞERLENDIRECEK   13:25   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "ŞEHIR HASTANELERI ILE SAĞLıK SISTEMI ÇAĞ ATLAYACAĞıNA, MÜTEAHHITLER VE YANDAŞLAR ÇAĞ ATLıYOR"  
 
     
   

Avukatların Adalet Nöbeti’nde 46. hafta: Direnmek gerek..


Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde Avukatların başlattığı Adalet Nöbetinde 46 gün..

 

Tarih : 16 Şubat 2018 Cuma 02:47   Okunma : 496

Adliye binasındaki 1 saatlik nöbetin ardından bina önünde CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve avukat Canan Arın tarafından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında sözü ilk alan avukat Canan Arın, konuşmasına Adalet Nöbeti’ni “tünelin ucundaki ışığa” benzeterek başladı.

Arın, “Bu hükümetin bu topraklarda yaşayan insanlara en korkunç kötülük bizleri çaresizlik duygusu ile başbaşa bırakmasıdır. Herkesin gölgesinden korkar olduğu bu günlerde Adalet Nöbetimiz bu nedenle insanlara sunulan bir ümit ışığıdır” dedi.

Abdülhamit döneminde jurnalciliğin alıp yürüdüğünü anımsatan Arın, şimdilerde de “Aktrollerin” suç duyuruları ile insanların cezaevlerine konulduğunu söyledi. Arın, gazetecilerin yanısıra avukatların da susturulmak istendiğini, adliye koridorlarında emniyet güçlerinin saldırılarına uğradıklarını belirtti.

“Adalete güven sıfır noktasında”

Adalete güvenin sıfır noktasında olduğunu vurgulayan Arın, Adalet Nöbeti’nin Türkiye’deki adaletsizliğe dikkat çekmek için tutulduğunu söyledi. Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) isimlerinden “Türkiye” ve “Türk” sözcüklerinin kaldırılmak istendiğini anımsatarak, “Uluslararası toplantılarda AKP Barolar Birliği, AKP Tabipler Odası, AKP Sultanlığı’na dönüşecektir” dedi. Arın, TBB’nin 24 Şubat’ta Ankara’da düzenleyeceği olağanüstü toplantıya katılım çağrısı yaparak, “Gün direnme günüdür. Direnmek gerek, direnmek gerek, direnmek gerek” diye konuştu.

Ardından konuşan CHP’li Tanal ise, sözlerine dünyanın hiçbir yerinde 46 hafta boyunca Adalet Nöbeti tutulmadığını söyleyerek başladı. Tanal, bir ülkede adaletsizli ve hukuksuzluğun avukatlara kadar sıçramışsa haklıyı kimin koruyacağını sordu.

Masum ve haklının olmanın yeterli olmadığını belirten Tanal, avukata vurulan kelepçenin savunma hakkının alınması anlamına geldiğini söyledi. Demokrasinin insana benzediğini kaydeden Tanal, iyi bakılmadığında hastalanacağını, demokrasinin kalbinin duracağını ifade etti. Her hafta Adalet Nöbeti tuttuğunu çünkü milletvekilliğinden önce avukat olduğunu anımsatan Tanal, “Adaleti tesis edecek olan avukatların tutuklanması adalete vurulmuş büyük bir darbedir” dedi. Adalet Nöbeti’nin aynı zamanda bağımsız yargı isteğinin de nöbeti olduğunu belirten Tanal şöyle devam etti:

“Yargı mensuplarının vicdanı partili olursa özgürlüğün kararını da partiler verir. Yargı mensupları korkak olursa özgürlük pamuk ipliğine bağlı olur. Ya gecikir, ya eksilir, ya yok olur. Geç kalınmış adalet de adalet değildir. Yargı mensupları anayasaya göre degil, düzenim bozulmazsın, tadım kaçamasın diyerek karar verirse demokrasinin katili olur. 15 yıldır her gün demokrasi cinayeti işleniyor. İktidar ve biat edenleri hukuku hiçe sayıp her gün demokrasiyi öldürüyorlar. Gün gelecek yamaladıkları anayasa ile siyasallaştırdıkları yargı organları onları yargılayacak. Adalet bu ülkenin kolonlarıdır, yapmayın! Adalet, nöbeti tutulacak kadar aciz ve ürkek olmamalı.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA