20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ`NDEN ANKA`YA ÖDÜL


Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), 2021 yılı Yılın Başarılı Gazetecileri ödüllerini açıkladı. ANKA Haber Ajansı muhabiri Burhan Demircioğlu, “650 Liralık Dul Maaşı İle Yaşayan Kadın: ‘Ben Fakirim, Fakir Mi Öleyim?” ve “Osmaniye`de Yaşayan 66 Yaşındaki Felçli İbrahim Düldül: Paramız Yok, Köle Hesabı Yaşıyoruz, Açlıktan Ölüyoruz” başlıklı haberleriyle Behzat Miser Kent Haber Ödülü`ne değer görüldü.

 

Tarih : 18 Mart 2022 Cuma 15:53   Okunma : 460

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), 2021 yılı Yılın Başarılı Gazetecileri ödüllerini açıkladı. ANKA Haber Ajansı muhabiri Burhan Demircioğlu, “650 Liralık Dul Maaşı İle Yaşayan Kadın: ‘Ben Fakirim, Fakir Mi Öleyim?” ve “Osmaniye`de Yaşayan 66 Yaşındaki Felçli İbrahim Düldül: Paramız Yok, Köle Hesabı Yaşıyoruz, Açlıktan Ölüyoruz” başlıklı haberleriyle Behzat Miser Kent Haber Ödülü`ne değer görüldü.

ÇGD, 2021 yılı Yılın Başarılı Gazetecileri ödüllerini açıkladı. ANKA Haber Ajansı muhabiri Burhan Demircioğlu, “650 Liralık Dul Maaşı İle Yaşayan Kadın: ‘Ben Fakirim, Fakir Mi Öleyim?” ve “Osmaniye`de Yaşayan 66 Yaşındaki Felçli İbrahim Düldül: Paramız Yok, Köle Hesabı Yaşıyoruz, Açlıktan Ölüyoruz” başlıklı haberleriyle Behzat Miser Kent Haber Ödülü`ne layık görüldü. Dernekten yapılan açıklamada, şu değerlendirmeler yapıldı:

“ANKA GÖSTERİLMEYEN GERÇEKLERİ, GERÇEK HAYATLARI GÜNDEM YAPTI”

“Türkiye`de yaşanan adaletsizliklerin belirgin göstergelerinden biri yoksulluk. 84.3 milyon nüfusun yaşadığı Türkiye`de son araştırmalara göre, nüfusun 16 milyonu açlık, 50 milyonu da yoksulluk sınırı altında yaşam koşullarında. Genel olarak insani, özel olarak da ülke açısından utanç konusu bu durum, sosyal bağlamda da beyin göçünden kutuplaşmalara kadar her alanda kronik sorunlara temel oluşturmakta.

Bu sosyo-ekonomik durum, iktidar güdümü ve kontrolü dışında Türkiye`de yayıncılık yapan gazete ve televizyonların yıl boyunca esas gündemini oluştura geldi. Covid-19 pandemisinden kaynaklı artan yoksulluk, köy yaşamından ilçe ve şehir yaşamına, metropollere kadar adeta habis ur gibi yayılırken, kaçınılmaz olarak beraberinde insani dramları getirdi.

Türkiye`de haberciliğin okullarından biri konumundaki ANKA Haber Ajansı, 2018 yılında tekrar yayına başlamasının ardından, iktidar-sermaye kıskacına alınmış medya organlarınca gösterilmeyen gerçekleri, gerçek hayatları gündem yaptı. Birçok ilde kısa sürede organize olarak şehirlerin, ilçelerin en ücra köşesinde yaşanan başta yoksulluktan kaynaklı gayrı insani şartları ANKA aracılığıyla okuduk, izledik.

ANKA`nın Osmaniye muhabiri Burhan Demircioğlu bu kapsamda mikrofonuyla, kamerasıyla, kalemiyle hep alt ve dar gelir grubundaki insanların hayatlarını işledi. ‘650 Liralık Dul Maaşı İle Yaşayan Kadın: Ben Fakirim, Fakir Mi Öleyim?` ve ‘Osmaniye`de Yaşayan 66 Yaşındaki Felçli İbrahim Düldül: Paramız Yok, Köle Hesabı Yaşıyoruz, Açlıktan Ölüyoruz` haberleriyle unutulanları, dahası yok sayılanları aktaran habercilerden biri olarak Burhan Demircioğlu, 2021 yılının Behzat Miser Kent Haber Ödülü`nü aldı.”

ÇGD, bu yıl dayanışma ödülünü 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği`ne verdi.

ÇGD`nin ödüle layık gördüğü gazeteciler şöyle:

Haber ödülü, “Kendi bakanlığına mal satan bakan” haberiyle ODA TV muhabiri Can Özçelik.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, “Zehirli kokteyl: Tek adam ve piyasa”, “Milyar dolarlık rüşvet fonu Türkiye`ye nasıl bağlandı?”, “Paramount Hotel`den Özbekistan`a: Bir suç otobanı” ve “Biz Peker videosu beklerken, Paramount Hotel Singapur`a uçtu!” haberleriyle eski Gazeteduvar yazarı Bahadır Özgür.

Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü, “Bir çift terliğe satılan Kilia İdolü, Türkiye zamanında harekete geçmediği için ABD`de kaldı” başlıklı haberiyle Cumhuriyet Gazetesi yazarı Özgen Acar.

Rafet Genç Haber Ödülü, Afgan göçüne ilişkin haberleriyle Ruşen Takva.

Röportaj ödülü, “Plastik fabrikasında bir gün: Ne güvence ne sigorta üç kuruşa çalışma” röportajıyla Evrensel gazetesi muhabiri Murat Uysal.

İzzet Kezer Haber Fotoğraf Ödülü, “Bir tek o alkışlamadı” fotoğrafıyla Zekeriya Albayrak.

Karikatür Ödülü, Gazete Pencere`deki karikatürleriyle Bülent Çelik.

Yerel Medya Haber Ödülü, “Suya gömülen Hasankeyf`ten sonrası: Elektriksiz, susuz derme çatma yaşamlar” haberiyle Metin Yoksu.

Sayfa Tasarımı Ödülü, Koronavirüs pandemisinde yaşanan ölümlere ilişkin birinci sayfa tasarımıyla Birgün gazetesinden Barış Can Sarıkaş.

Orhan Koloğlu İnceleme Araştırma Ödülü, “Kızıldan Yeşile” Kelime Ata.

TV Haber Ödülü, Akdeniz ve Ege bölgelerinde geçen yıl yaşanan orman yangınlarıyla ilgili haberleriyle Halk TV`den Hazar Dost.

Belgesel Ödülü, “Ölümüne Boşanmak” belgeseliyle Seda Gökçe.

Mahmut Tali Öngören TV Program Ödül, ”Gündem Özel - Yerli Tohum Nasıl Bitirildi” Halk TV`den Sorel Dağıstanlı.

Podcast Haber Ödülü, “Türkiye 2050: Gelecekte Bir Yolculuk”; “Marmara`yı Nasıl Bitirdik? Müsilaj ve Ötesi” podcastleriyle Mehveş Evin.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA