21 Eylül 2024 Cumartesi


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

AHEF YÖNETİM KURULU ÜYESİ BALBAY: CARİ GİDER ÖDEMELERİNDE YÜZDE 100`E YAKIN ARTIŞ BEKLİYORUZ


Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Taner Balbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın aile hekimlerinin temel ücretlerinde artış yapılacağına yönelik açıklamasına ilişkin, "14 Mart geldiğinde hekimlere ve aile hekimlerine pembe tablolar çizilip vaatlerde bulunuluyor fakat 15 Mart`ta bunların hepsi unutuluyor. Cari gider ödemelerinin günün koşullarına göre düzenlenmesi gerekir. Yüzde 100`e yakın artış bekliyoruz" dedi.

 

Tarih : 16 Mart 2022 Çarşamba 10:57   Okunma : 506

CANSU TİMUR

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Taner Balbay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın aile hekimlerinin temel ücretlerinde artış yapılacağına yönelik açıklamasına ilişkin, "14 Mart geldiğinde hekimlere ve aile hekimlerine pembe tablolar çizilip vaatlerde bulunuluyor fakat 15 Mart`ta bunların hepsi unutuluyor. Cari gider ödemelerinin günün koşullarına göre düzenlenmesi gerekir. Yüzde 100`e yakın artış bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı Buluşması`nda, sağlık çalışanları için aldıkları beş kararı “müjde” olarak açıkladı. Erdoğan, bu kapsamda aile hekimlerinin temel ücretlerinde artış yapılacağı söyledi. 

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Taner Balbay, Erdoğan`ın açıkladığı kararları ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Temel ücretlerde artış düzenlemesinin olumlu olduğunu ancak aile hekimlerinin başka sorunlarının da olduğunu belirten Balbay, şunları söyledi:

"14 MART`TA SÖYLENİYOR, 15 MART`TA UNUTULUYOR"

"Cumhurbaşkanı`nın açıkladığı temel ücretlerde artış yapılacak söylemi iyi bir söylem ama sadece teorik bir söylem. Altı ve içi nasıl doldurulur, o konuda hiçbir fikrimiz ve bilgimiz yok. Bunun en azından dillendirilmesi bizim açımızdan iyi ama yeterli değil. 

Her sene 14 Mart geldiğinde hekimlere ve aile hekimlerine pembe tablolar çizilip vaatlerde bulunuluyor fakat 15 Mart`ta bunların hepsi unutuluyor ya da vakit geçtiğinde hiçbiri yerine getirilmiyor. Umarız bundan sonraki dönemde böyle olmaz, somut adımlar atılır ve aile hekimlerinin temel ücretlerinde artışlar yapılır."

"AİLE HEKİMLERİNİN BİRÇOĞU KENDİ CEPLERİNDEN DURUMU İDARE EDİYOR"

Aile hekimlerinin aldıkları teme ücretlerle aile sağlığı merkezlerinin kira, fatura, personel ve tıbbi malzeme giderlerini karşıladığını hatırlatan Balbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cari gider ödemelerinin günün koşullarına göre düzenlenmesi gerekir. Yüzde 100`e yakın artış bekliyoruz.

Birçok aile hekimimiz birçok ödemesini kendi ceplerinden, durumu idare edebilmek için ödemeye çalışmıştır. Birçoğu tıkanmıştır. Bunun nedeni de yanımızda çalıştırdığımız yetişmiş sağlık personelinin işsiz kalmasını önlemek içindir. Aile hekimleri cari gider ödemelerinde tıkanır ödeyemezlerse yanlarımızda çalıştırdığımız 15-20 bin personel işsiz kalacaktır, bu da içimize sinmemektedir."

"AİLE HEKİMLİĞİ ÖDEME SÖZLEŞME YÖNETMELİĞİ GERİ ÇEKİLMELİ"

Balbay, aile hekimlerinin diğer taleplerini ise şöyle sıraladı:

"Birçok arkadaşımız aile sağlığı merkezlerinde korkarak çalışmakta, bu arkadaşlarımıza şiddet uygulayanlar ya salıverilmekte ya da çok az bir cezayla kurtulmakta, tutuklu olarak yargılanmamaktadır. Biz, artık bunun durdurulmasını, arkadaşlarımızın can güvenliği kaygısı olmamasını istiyoruz. 

Aile Hekimliği Ödeme Sözleşme Yönetmeliği`nin geri çekilmesi ya da demokratik olmayan maddelerinin geri çekilmesini istiyoruz. Bu ödeme sözleşme yönetmeliği ile aile hekimlerine haksız, hukuksuz, anti-demokratik uygulamalar getirilmekte. Bunların hiçbiri kabul edebileceğimiz hususlar değildir."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA