20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

Tarsus Belediyesi Uluslararası Tarım Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti


Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen çiftçi odaklı Uluslararası Tarım Çalıştayı, yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Tarih : 13 Kasım 2021 Cumartesi 06:23   Okunma : 861

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen çiftçi odaklı Uluslararası Tarım Çalıştayı, yoğun katılımla gerçekleşti.

Tarsus Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan çalıştaya, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Gökhan Günaydın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, CHP İl Başkanı Av. Adil Aktay, Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av.Ozan Varal, Belediye Meclis Üyeleri, Tema Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erhan Akça, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim, konusunda uzman konuşmacılar, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

İki gün boyunca devam eden çalıştayda, konularında uzman konuşmacıların yanı sıra Japonya, İtalya ve Romanya’dan da tarım konusunda yetkin bilirkişiler online katılım sağladı.

"Geleceğe tarımı nasıl hazırlayalım?", "Toprak ve bitki yönetimi", "Bitki koruma" konularının yanı sıra Tarsus ve Türkiye tarımı için önerilerin de tartışıldığı çalıştayda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye’nin tarımsal potansiyelinin bugün yeterince yansıtılmadığına ve Türkiye’nin ilk 3’e girmesi konusunda iddialı olduğumuzu belirtmek isterim. Bu nedenle Türkiye tarımının gözbebekleri arasında olan Tarsus ve elbette Mersin tarımını çok daha verimli boyuta ulaştırmak için çabalarımızı 24 saate yaymış durumdayız. Tarımın karşı karşıya olduğu sorunları yerelde ve küreselde yakından izliyoruz. Bu amaçla düzenlenen ve Mersin ilinde ilk olan Tarım Çalıştayımız bugünün sorunları kadar geleceğin sorunlarını masaya yatırarak çiftçilerimize ışık gösterecek sonuçlar ortaya koyacaktır. Bizde Tarsus Belediyesi olarak bu çok değerli sonuçları yerinde Tarım Akademisi, Üretim Kursları, Tohum, Gübre ve Yem destekleri, Fidan ve fide üretimleri, Tarım Hastanesi, kuraklıkla mücadele ve kooperatifler aracılığıyla çiftçimizle paylaşarak Tarsus ve Türk Tarımına bir damlada olsa katkı yapacağız."

Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Gökhan Günaydın da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Tarsus Belediyesi'nin düzenlediği bu çalıştay gerçekten çok nitelikli ve bir ilçe belediyesinin boyutunun üzerinde başarılı bir iş, gayet iyi hazırlanmış bütün arkadaşların emeğine sağlık. Buradan hareketle sadece Tarsus'ta değil tüm Türkiye'de sağlam bir tarım planlanmasına ihtiyaç var. Tarım sektörünün detaylı olarak ele alındığı bu çalıştayda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS, BELEDİYESİ, ULUSLARARASI, TARIM, ÇALIŞTAYI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA