28 Eylül 2024 Cumartesi


16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı   20:08   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, TÜRKEVI`NDE: "TÜRKIYE`NIN AB`YE ÜYELIĞINE SOSYALIST ENTARNASYONAL`IN TAM DESTEĞI SON DERECE ÖNEMLI"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’in ’Evimiz Atölye’ Projesi Şimdi De Erdemli’de


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Evimiz Atölye” projesi, Erdemli ilçesi Tömük Mahallesi’yle devam etti. Projenin 4’üncü mahallesi olan Tömük’te 5 haftalık eğitim alan 70 kadın, çoraptan oyuncak üretimine başladı. Kadınlarla buluşan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İlk Gönüllüsü Meral Seçer, “Önemli olan kadınlarımızın evdeki gizli iş gücünün ekonomik değere dönüşmesi ve onların sosyalleşmesi, kendilerini daha iyi hissetmesi” dedi.

 

Tarih : 12 Kasım 2021 Cuma 12:49   Okunma : 432

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Evimiz Atölye” projesi, Erdemli ilçesi Tömük Mahallesi’yle devam etti. Projenin 4’üncü mahallesi olan Tömük’te 5 haftalık eğitim alan 70 kadın, çoraptan oyuncak üretimine başladı. Kadınlarla buluşan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İlk Gönüllüsü Meral Seçer, “Önemli olan kadınlarımızın evdeki gizli iş gücünün ekonomik değere dönüşmesi ve onların sosyalleşmesi, kendilerini daha iyi hissetmesi” dedi.

Toroslar ilçesinin Mevlana ve Akdeniz ilçesinin Turgutreis Mahallelerinde başlayan “Evimiz Atölye” projesi, ilerleyen süreçte Tarsus ilçesine bağlı Yeşil Mahalle’de devam etti. Projenin 4’üncü mahallesi ise Erdemli ilçesi Tömük Mahallesi oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk gönüllüsü ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de Tömük’te eğitimin ardından üretim sürecine geçen kadınlarla eski Tömük Belediye Binası’nın bahçesinde bir araya geldi. Meral Seçer, projeyle ilgili düşüncelerini sorduğu kadınların yeni proje fikirlerini de dinledi.

“ÖNEMLİ OLAN KADINLARIMIZIN EVDEKİ GİZLİ İŞ GÜCÜNÜN EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞMESİ”

Meral Seçer, Evimiz Atölye projesini çok önemsediklerini vurgulayarak, “Kadınlarımızın birlikte olma kültürünün daha artması, birlikte fikir alışverişinde bulunabilmesi ve emeklerinin katma değerli bir hale gelmesi, ekonomik değere dönüşmesi açısından bu proje çok önemli. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaçları doğrultusunda evdeki kadınlarımızın bunları üretmesi, bu ihtiyaçların bir kısmının kadınlar tarafından üretilerek karşılanması çok önemli. Kadınlar kendilerine bir ek gelir elde etmekle birlikte, sosyalleşerek kendilerini daha iyi hissetmekte ve daha iyi ifade edebilmekte. Çok memnuniyet verici bir durum” dedi.

Mersinden Kadın Kooperatifi olarak gönüllü eğiticilerle destek verdikleri projeye her türlü katkıyı sunmaya devam edeceklerini belirten Meral Seçer, “Bugün burada çoraptan oyuncak yapımı vardı. Bu, çoraptan oyuncak dışında da faaliyetlerle devam edecek. Önemli olan kadınlarımızın evdeki gizli iş gücünün ekonomik değere dönüşmesi ve onların sosyalleşmesi, kendilerini daha iyi hissetmesi” diye konuştu.

“KADINLARIMIZ SOSYALLEŞİYOR OLMAKTAN İNANILMAZ MUTLULAR”

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, projenin hızla ilerlediğini ve gönüllü sayılarının da her geçen gün arttığını vurgulayarak, “‘20-30 kursiyer bulalım, onlara da ekonomik bir kazanç yaratmaya çalışalım’ derken gördüğünüz gibi 100’leri bulabilen rakamlara ulaştık. Kadınlarımız bu tip sosyal faaliyetlere çok aç. Sosyalleşiyor olmaktan inanılmaz mutlular. Demek ki onların sosyalleşmesi için daha farklı organizasyonlar da yapmamız gerekiyor” dedi.

“PROJE ÇOK BÜYÜK AŞAMALAR KAYDETTİ”

Büyükşehir Belediyesi Gönüllüler Şubesi Koordinatörü Melike Dursun ise projenin her geçen gün amacına daha fazla ulaştığını belirterek, “Kadınlarımız evden çıkmış durumda. Sosyalleşiyorlar. Hem evde kalmış iş gücü ortaya çıkıyor hem kadınlarımız sosyalleşiyor hem küçük de olsa ekonomilerine bir katkıda bulunuyoruz. O da bizi mutlu ediyor. Proje çok büyük aşamalar kaydetti. Bütün kadınların yüzleri gülüyor” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, EVİMİZ ATÖLYE, PROJE, ERDEMLİ, TÖMÜK, SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA