29 Haziran 2024 Cumartesi


16:26   ELAZıĞ`DA KONTEYNER KENTTEN TAHLIYE KARARı... VALI YARDıMCıSı BAYRAKTAR AÇıKLAMA YAPTı   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   12:02   ÖZGÜR ÖZEL: “KENDILERI NORMALLEŞMIYORSA ANORMAL KALSıN. VATANDAŞ DA NORMALLE ANORMAL ARASıNDA GÜNÜ GELINCE TERCIHINI YAPAR”   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   09:16   CHP`LI BAŞEVIRGEN`IN HUZUREVLERINE BAŞVURU ORANıYLA İLGILI SORUSUNA İKI FARKLı YANıT...   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı  
 
     
   

Down Kafe’de klasik müzik sesleri..


Mersin Devlet Opera ve Bale sanatçıları tarafından Down Kafe yararına bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yaz konserine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Konuklar, şef Anıl Aydoğan yönetiminde seslendirilen türkü ve şarklıları sanatçılarla birlikte eşlik ederken Down Sendromlu gençlerin dansı unutulma

 

Tarih : 23 Temmuz 2017 Pazar 17:43   Okunma : 648

Mezitli Belediyesi ve Mersin Devlet ve Opera Balesi (MDOB) iş birliği ile Down Cafe’ye destek olmak amacıyla ‘yaz konseri’ etkinliği düzenlendi.

MDOB’dan Tarık Aydoğan organize edilen, MDOB orkestra şefi Anıl Aydın tarafından yönetilen konserde çeşitli bestecilerin eserlerinin yanı sıra Türk Halk Müziği’de klasik müzik notaları ile buluştu. İzleyicilerin büyük bir beğenisi kazanan sanatçılar, unutulmaz dakikalar yaşattılar. MDOB sanatçılarının seslendirdikleri türkülere izleyicilerinde eşlik etmesi ile Down Cafe’de çok güzel anların yaşanmasını sağladılar.

Konser boyunca down sendromlu çocuklar da dans ederek doyasıya eğlendi.

Şef Anıl Aydın, Down Cafe’nin çok özel ve güzel bir proje olduğunu, bu projeyi hayata geçiren ve halka kazandıran Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkürlerini iletti.

 

DAHA BÜYÜK ORGANZİASYONLARI BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise MDOB sanatçılarına verdikleri konserden dolayı teşekkür etti. Opera ve bale sanatçılarının ne kadar zor durumda çalıştıklarını, gelecekten ne kadar endişe duyduklarını yakından bildiğini ifade eden Tarhan, “Toplumda büyük bir siyasi gerginlik ve bizler sanat yoluyla, müzik yoluyla bunları aşmamız gerekiyor. Sanat yapmanın dahi artık cesaret olduğu bir ortamda sanatlarını en güzel şekilde yapmaya gayret gösteren, her zaman yanımızda olan sanatçılarımıza sonsuz teşekkürlerimiz sunarım. Mersin’in çok gözde bir opera ve balesi var. Sanatı halkın ayağına götürmek adına her türlü etkinliği düzenliyorlar. Önümüzdeki günlerde hayata geçerek Mezitli’de büyük bir eksikliği kapatacak olan Amfi Tiyatromuz’da ve yine gelecek ay ihalesini yapacağımız Kültür Merkezimizde çok daha büyük organizasyonlarımızı yine birlikte yapacağız” dedi.

 

DOWN KAFE DURUP DURURKEN BU HALE GELMEDİ

Konserin yapıldığı Down Kafe hakkında da bilgiler veren Başkan Tarhan, “Burası Down Sendromlu gençlerin işlettiği, hizmet ettiği bir yer. Burayı Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ile beraber yürütüyoruz. ZİÇEV bize her hafta değişik 2 veya 3 arkadaşımızı yönlendiriyor. Bu çocuklarımızın aileleri de çocuklarının sosyalleşmesinden son derece mutlular. Ama Down Kafe durup dururken Down Kafe olmadı. Opera ve bale sanatçıların bu şeklide halkla bir araya gelerek, etkinlik düzenlemeleri çok güzel bir fikir. Açıldığı günden buyana destek veren tüm Mersin halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunarım” diye konuştu.

Konserin sonunda MDOB sanatçılarına çiçek vererek teşekkürlerini sunan Başkan Tarhan’la fotoğraf çektiren konuklar, etkinliğin kısa süre içerisinde tekrarlanması gerektiğini dile getirdiler. Başkan Tarhan konsere katılan küçük izleyicilere de kitap hediye etti. 






Paylaş :
Etiketler :  mersin devlet ve opera bale sanatçıları, down cafe, mezitli belediyesi, neşet tarhan.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA