6 Şubat 2025 Perşembe


01:41   6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA TBB`DEN AÇıKLAMA: "ADALET YERINI BULANA KADAR MÜCADELEYI BıRAKMAYACAĞıZ"   01:21   CHP`DEN 6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA VIDEOLU PAYLAŞıM   23:44   6 ŞUBAT DEPREMLERININ YıL DÖNÜMÜ... VAHAP SEÇER, "DEPREMZEDE VATANDAŞLARıMıZA DESTEK OLMAYA, GELECEK IÇIN ÖNLEM ALMAYA DEVAM EDECEĞIZ"   23:42   TİP LIDERI ERKAN BAŞ`TAN, 6 ŞUBAT DEPREMLERININ IKINCI YıLıNDA IKTIDARA TEPKI : "TOPLADıĞıN PARAYı GÖTÜRÜP ZENGINLERE, PATRONLARA PEŞKEŞ ÇEKTIĞIN IÇIN..."   22:57   EGE DENIZI`NDE 5,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE BIR DEPREM DAHA MEYDANA GELDI   22:55   BAHÇELI`NIN HASTANEYE KALDıRıLDıĞı IDDIASı... SEMIH YALÇıN: GENEL BAŞKANıMıZıN SAĞLıĞı YERINDEDIR, ÖKSÜRÜĞÜNÜN GEÇMEMESI ÜZERINE ILERI TETKIKLER YAPıLıYOR   15:34   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “YÜZ BINLERCE INSANıMıZ HALA KONTEYNER KENTLERDE YAŞAMAKTADıR. TEMIZ SU, ORTAK DUVALAT VE DUŞ ALANLARı YETERSIZ"   15:06   TOROSLAR’DA TARıMıN GELECEĞI KONUŞULDU   14:56   ABDURRAHMAN TUTDERE: "BU KENTIN SORUNLARı VAR. REIS DUYAR, KOLTUĞUMUZDAN OLURUZ DIYE PANIK YAPANLARA SÖYLÜYORUM; TÜM SORUNLARıMıZA ÇÖZÜM ISTIYORUZ"   14:35   CHP`LI GÜRSEL EROL BAŞKANLıĞıNDAKI HEYET, CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL`E HAZıRLADıĞı RAPORU SUNDU   14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ADıYAMAN BELEDIYESI`NI ZIYARET ETTI   12:57   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN BIN 500 KILOGRAM PEYNIR ELE GEÇIRILDI   12:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DEPREMIN ÜZERINDEN İKI YıL GEÇTI, SÖZLER TUTULMADı, DEPREMZEDELER HÂLÂ MAĞDUR!”   12:15   6 ŞUBAT DEPREMLERININ 2`NCI YıLı... CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM: “CINAYETLE YARGıLANAN MÜTEAHHIDI KURAYLA EV SAHIBI YAPTıLAR”   11:56   6 ŞUBAT DEPREMLERI… CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN`DAN TUNÇ`A: “DEPREM SORUŞTURMALARDAN KAÇıNA ‘KOVUŞTURMAYA YER YOKTUR` KARARı VERILMIŞTIR?"   11:52   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA... ÖZEL: DEPREMIN ÖNCESINDE, SıRASıNDA VE SONRASıNDA SıNıFTA KALMıŞ BIR IKTIDARLA KARŞı KARŞıYAYıZ   11:14   ABD MEDYASı: “CIA, TRUMP TARAFıNDAN BAŞTAN OLUŞTURULMAK ISTENIYOR”   11:11   CHP`DE GÜNDEM CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI... ÖZEL, YAVAŞ ILE GÖRÜŞTÜ. PARTI KULISLERINDE ÜÇLÜ GÖRÜŞME BEKLENIYOR   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, GENÇLERE DESTEK OLMAYı SÜRDÜRÜYOR   09:56   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "ORTAK AKıL ILKESIYLE ÇALıŞMALARıMıZı ŞEKILLENDIRMEYE DEVAM EDIYORUZ"  
 
     
   

Geleceğin tasarımcıları Türk kumaşının yıldızını parlattı


Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçıları Meclisinin (TİM) desteğiyle geleneksel olarak düzenlenen8. ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Ödül Töreni, Adana Arkeoloji Müzesi’nde (Eski Milli Mensucat Dokuma Fabrikası) gerçekleştirildi.

 

Tarih : 2 Kasım 2019 Cumartesi 08:30   Okunma : 461

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (ATHİB)8’incisini düzenlediği Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. 14 üniversiteden 62 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada,‘Unutuş Nehri: Lethe’ temasıyla Sedef Suna Güler birinciliği kazandı. ‘Ona Eureka’ temasıyla SardarAkyük ikinci, ‘IneNari’ temasıyla Maide Özer üçüncülüğü elde etti. 10 finalist arasında dereceye giren yarışmacıların ödüllerini Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve Adana Sanayi Odası Başkanı (ADASO) ve ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç verdi.

Arkeoloji Müzesi’nde görkemli tören
Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçıları Meclisinin (TİM) desteğiyle geleneksel olarak düzenlenen8. ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Ödül Töreni, Adana Arkeoloji Müzesi’nde (Eski Milli Mensucat Dokuma Fabrikası) gerçekleştirildi. Görkemli geceyeAdana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Hayri Uğur, ATHİB Başkanı Fatih Doğan ve AKİB’e bağlı Birlik Başkanları, Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adana Sanayi Odası Başkanı (ADASO) ve ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ve seçkin davetliler katıldı.

‘Taklit eden değil, taklit edilen olmak istiyoruz’
Açılış konuşmasını yapan ADASO Başkanı ve ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, inovatif ve özgün tasarımlar geliştirmek, uluslararası tekstil pazarında etkin olmak ve modayı belirleyen ülkeler arasında yer almak amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini belirtti. Bu yılki yarışmayı ‘Kendi Temanı Kendin Belirle’ temasıyla düzenlediklerini kaydeden Zeki Kıvanç, “Taklit eden değil, taklit edilen olmak istiyoruz. Bölgemizdeki firmalarımızın tasarım kültürünü benimsemesini istiyoruz. Kendi kültürümüzle özgün ve global değerler yaratmak istiyoruz. Gençlerimizi bu hedeflere ulaşmak için destekliyoruz. Bugüne kadar bine yakın tasarımcıyı sektörle buluşturduk. Yarışmamızın birincilerini yurtdışı eğitimlere gönderdik. Üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olarak gösterilen bu yarışmanın hem bölgemize, hem de ülkemize kazandırdığı katma değerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

‘Tekstile yön verecek gençlerin yaratıcılığı çok önemli’
Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise yarışmanın Türk tekstil firmalarının tasarım kapasitelerini ve yarattıkları katma değerin arttırılması, sektöre yön verecek öğrencilerin yaratıcılıklarının desteklenmesi adına büyük önem taşıdığını vurguladı.Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü’nün 2023 ihracat strateji haritasında, tasarım ve koleksiyonları çeşitlendirme, takipçilikten trend belirleyici olmaya geçme hedefleri belirlediğini anımsatan Vali Demirtaş “Türk tekstil sektörünün dünya ile rekabet gücünün artması ise; teknoloji düzeyinin yükseltilmesine, inovasyon çalışmalarının çoğaltılmasına, Ar-Ge faaliyetlerinin artırılmasına ve moda-marka çalışmalarının hızlandırılmasına bağlıdır. O sebeple tekstil sektöründe de gereken adımları atmalı; ürettiğimiz ürünleri dünyanın bildiği, tanıdığı ve güvendiği markalar haline getirmeli, mutlak surette katma değere dönüştürmeliyiz” diye konuştu.

‘Modalı ve markalı ürünler yaratmalıyız’
Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay da 342 milyar dolarlık dünya tekstil pazarında Türkiye’nin 10,3 milyar dolar ile yüzde 3 pay aldığını, rekabet gücünü arttırmak için ülke olarak tasarım, inovasyon ve ürün geliştirmeye büyük önemverdiklerini dile getirdi. ATHİB’in düzenlediği yarışmanın da bu amaca hizmet eden güzel bir örnek olduğunu vurgulayan Turagay,şöyle konuştu: “Tüketicilerin tercihlerine zevklerine göre yeri geldiğinde kişisel ürün yapabilecek nitelikte tasarıma ve inovasyona ihtiyacımız var. Modalı ve markalı ürünler yaratmalıyız. Modalı ve markalı ürünler yaratarak, dünya konfeksiyon piyasasında bir İtalya bir Fransa olabilmeliyiz. Bunu kısmen yaptık, çok iyi markalarımız çıktı. Ama yeterli değil. Tasarıma, inovasyona, ürün geliştirmeye daha çok önem vermemiz lazım. 11 yıl önce, Ticaret Bakanlığı olarak bir tebliğ çıkardık ve tasarım ürün geliştirme desteklerini işleme koyduk. Bu destekleme arasında ATHİB’in geleneksel hale gelenDokuma Kumaş Tasarım Yarışmasıda var. Bugüne kadar 180 öğrencimizi yurt dışında burslu okuttuk. Bu yılki yarışmada birinci gelen öğrencimize de iki yıl süreyle yurt dışında eğitim imkanı sunacağız. Katma değerli ihracatımızı arttırmak için hayaller kurmalıyız ve gerçeğe dönüştürmeliyiz. Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşında ortaya çıkan boşlukları değerlendirmemiz lazım. Çok kuvvetli, endüstrimiz ve sanayimiz var. Özellikle tekstil ve konfeksiyonda bunu en iyi şekilde değerlendirebiliriz. Tasarımı ve inovasyonu ürünlerimize daha fazla entegre etmeliyiz.”

 

Final gecesinde heyecan doruktaydı
Konuşmaların ardından ATHİB 8. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda finale kalan 10 yarışmacının tasarımları tanıtıldı. Mersin Opera ve Balesi (MDOB) sanatçılarının büyüleyici danslarıyla renklendirdiği final gecesinde,jürinin değerlendirmesine göre ‘Unutuş Nehri: Lethe’ temasıyla Sedef Suna Güler birinciliği kazandı. ‘Ona Eureka’ temasıyla SardarAkyük ikinci, ‘IneNari’ temasıyla Maide Özer üçüncü oldu. LC Waikiki Özel Ödülü’nü ise ‘Magma’ temasıyla Aykut Alcı, ‘Gizemli Dokunuş’ temasıyla Beyaz Atman paylaştı. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve Adana Sanayi Odası Başkanı (ADASO) ve ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç takdim etti. Birinciye 2 yıl yurt dışı eğitim ve 25 bin lira, ikinciye 20 bin lira, üçüncüye 15 bin lira para ödülünün dağıtıldığı yarışmada, 10 finalistin Paris PremiereVision Tekstil Fuarı’na katılımının sağlanacağı, ayrıca masa üstü dokuma teghazı hediye edileceği belirtildi. Törende sponsor firmaların temsilcilerine de teşekkür plaketleri alkışlar eşliğinde sunuldu.

 






Paylaş :
Etiketler :  MDOB, TİM, ATHİB, ADASO, LC WAİKİKİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA