20 Nisan 2025 Pazar


13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR   11:24   MERSIN`DE MERCEK KURSIYERLERI, 23 NISAN DOLAYıSıYLA ÇOCUKLARA KıYAFET DIKTI   11:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, CNR LOJISTIK VE TAŞıMACıLıK FUARı`Nı ZIYARET ETTI   11:13   TBMM`NIN AÇıLıŞıNıN 105`INCI YıL DÖNÜMÜ DOLAYıSıYLA KUTLAMALAR YAPıLACAK   11:11   VAHAP SEÇER: BIZ HALKTAN VE HUKUKTAN YANAYıZ   11:10   DEM PARTI: YENIDEN DOĞUŞUN VE UMUDUN SEMBOLÜ OLAN PASKALYA BAYRAMı KUTLU OLSUN   11:08   ABD YÜKSEK MAHKEMESI GÖZALTıNDAKI VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI DURDURDU   10:18   GÜRER`DEN NIĞDE`DEKI ZIRAI DONA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "YıLLıK 614 BIN TON ELMA ÜRETILEN NIĞDE`DE, BU YıL 500 BIN TONA YAKıN KAYıP YAŞANACAK"   09:17   RTÜK BAŞKANı ŞAHIN: “TRT`YI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYE YÖNELIK SORUMSUZ BEYANLARı KıNıYORUZ”   01:44   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYAL MEDYA HESAPLARıNDAKI KAPAK FOTOĞRAFıNı TRAKTÖR KONVOYUYLA YOZGAT MITINGINE GELDIĞI BIR KARE ILE DEĞIŞTIRDI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."  
 
     
   

CHP’li Çamak,‘Köylerde kahvehaneler bile ayrıldı’..


Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, referandum sürecinde toplumdaki kutuplaşmaya dikkat çekti

 

Tarih : 3 Nisan 2017 Pazartesi 22:37   Okunma : 727

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,  referandum çalışmaları sırasında toplumun kutuplaştığını, ayrıştığını gördüklerini belirterek, “Bazı köylere gidiyoruz, kahvehaneler tamamen ayrılmış durumda. Başka partiden biri gelirse yüz vermiyorlar, konuşturmuyorlar ya da kahvehaneyi terk ediyorlar” dedi. Anayasa değişikliğinin Ak Parti seçmeninin de içine sinmediğini savunan Çamak,  “Çünkü toplumu kucaklamayan, toplumun kendisini içinde göremediği bir anayasa değişikliği var” ifadelerini kullandı.

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu sürecinde ‘hayır’ kampanyasını Mersin ve Kahramanmaraş’ta sürdüren CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, saha çalışmaları sırasında edindiği izlenimleri değerlendirdi.

Çamak, “Sahada gördüğümüz kadarıyla hayırcılar net. Net bir şekilde ‘hayır diyeceğim, kabul edemem’ diyorlar. Evetçilerin bir kısmı, net şekilde ‘evet vereceğim’ diyor ama gördüğüm kadarıyla evet diyenlerin bir kısmı hayıra eğilimli ve bunlar kendilerini gizliyor. Ama açıkça, saklama gereği duymadan ‘Ben AK Partiliyim, yine o partiye oy veririm ama bu referandumda benim oyum hayır olacaktır’ diyenler de var.  ‘Ben 15 yıl oy verdim, yeter artık. Bu kadar da olmaz’ diye ifade edenlerle de karşılaşıyoruz. Yıllarca AK Parti’ye oy vermiş ama bu anayasa değişikliği içine sinmeyen insanlarla sahada karşılaşıyoruz. AK Parti milletvekillerinin birçoğunun da sandıkta hayır oyu kullanacaklarını tahmin ediyorum” dedi.

Çamak, “Çünkü toplumu kucaklamayan, toplumun kendisini içinde göremediği bir anayasa değişikliği var. Anayasalar hazırlanırken toplumun bütün kesimleriyle görüşmeler yapılır, uzlaşma yapılır, ona göre metin ortaya çıkar. Burada işin ilginci bu 18 maddeyi kimin yazdığı bilinmiyor. Kimse sahiplenmiyor. Çünkü bunun sıkıntıları gelecekte ortaya çıkacak ve o insanlarda bunun vebali altında kalmamak için sahiplenmiyorlar” diye konuştu.

Vatandaşların anayasa değişikliğini ne içerdiği konusunda tam bilgi sahibi olmadıklarını da kaydeden Çamak, “Gittiğim her yere anayasa değişikliği teklifinin tam metnini götürüyorum. Yalansız, dolansız şekilde, bu metinde ne varsa vatandaşa anlatıyorum, uyarıyorum” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,  değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Toplumun kutuplaştığını, ayrıştığını görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Mezitli’nin Kale köyüne gittik. 2 kahvehane vardı. Biz birinde konuşma yapacaktık. Ama diğer kahvehaneye de gittik, siz de gelin, dinleyin dedik. Geliriz dediler ve geldiler. Ama bu her yerde böyle değil maalesef. Bazı köylere gidiyoruz, kahvehaneler tamamen ayrışmış durumda. A partisinin kahvehanesi, B partisinin kahvehanesi diye ayrılmış. Bu Türkiye için çok kötü bir şey. A partisinin kahvehanesine B partili gitmiyor, B partilinin kahvehanesine A partili gitmiyor.  Başka partiden biri gelirse yüz vermiyorlar, konuşturmuyorlar ya da kahvehaneyi terk ediyorlar. Bunu seçim zamanlarında görüyorduk ama bu dönem daha belirgin hale geldi.”

 






Paylaş :
Etiketler :  chp, hüseyin çamak, referandum, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA