25 Mayıs 2025 Pazar


23:05   ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE`NIN HER YERINDE BIRLEŞEN DEMOKRATLAR, OTOKRATLARıN ZULMÜNE GALIP GELECEK   23:03   URLA`DAKI YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı   22:35   ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: İZMIR FOÇA`DA KıRSAL ALANDA BAŞLAYAN ORMAN YANGıNı KONTROL ALTıNA ALıNDı   22:05   EKREM İMAMOĞLU: GENÇLERIMIZ HALA AILELERINE, ARKADAŞLARıNA, ÖĞRETMENLERINE HASRET BIR ŞEKILDE ADALET BEKLIYOR   21:03   TRENDYOL SÜPER LIG`IN 37. HAFTASı: GÖZTEPE EVINDE GALATASARAY`A 2-0 MAĞLUP OLDU   20:37   ÖZGÜR ÖZEL, BOĞAZ KÖPRÜSÜ`NDEN GEÇERKEN KÖPRÜYE “İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK” PANKARTı ASıLDı   20:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN YEREL YÖNETIMLERE ILIŞKIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "BÜTÜN MESELE, IKTIDARıNı KORUMAK"   19:50   DERVIŞOĞLU: “MEMLEKETIN BAŞıNA YÜZYıLıN SON ÇEYREĞINDE GELEN EN BÜYÜK FELAKET RECEP TAYYIP ERDOĞAN`ıN BIZZAT KENDISIDIR”   18:39   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL TOPLANTıLARı KAPSAMıNDA BIR DIZI GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTIRDI   18:38   İZMIR URLA`DA ORMAN YANGıNı   18:37   CHP`NIN ‘MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR` MITINGI YARıN BURSA`DA… BURSALı VATANDAŞLAR: “VATANDAŞ AÇ KALMıŞ, SUSUZ KALMıŞ HIÇ UMURLARıNDA DEĞIL”   18:29   CHP GENÇLIK KOLLARı, SOSYALIST ENTERNASYONAL TOPLANTıSı`NıN YAPıLDıĞı SOKAĞA “İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK” PANKARTLARıYLA SıRALANDı   18:01   DIYARBAKıR`DA YAKıLARAK ÖLDÜRÜLEN BABA VE OĞLUNUN CINAYET SEBEBI ORTAYA ÇıKTı: 200 BIN TL`LIK ALACAK MESELESI   17:31   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... LEFKOŞA BELEDIYE BAŞKANı HARMANCı: "BÖYLESI BIR DÖNEMDE ULUSLARARASı DAYANıŞMAYA IHTIYACıMıZ VARDı"   17:13   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... PENA GOMEZ ÖDÜLÜ`NE LAYıK GÖRÜLEN ZÜLFÜ LIVANELI: “HUKUK ARACıLıĞıYLA RAKIPLERI TASFIYE ETMEK BIZIM ÜLKEMIZE YAKıŞMıYOR”   17:05   TÜLAY HATIMOĞULLARı: "YEREL SEÇIMLERDE KENT UZLAŞıSı KAPSAMıNDA KENDI SEÇMEN EĞILIMIMIZ İMAMOĞLU`NU SEÇEREK BU ŞEKILDE TAVRıNı ORTAYA KOYDU"   15:52   ALEVI BEKTAŞI FEDERASYONU 11. OLAĞAN GENEL KURULU... TUNCER BAKıRHAN: "ALEVILERIN OLMADıĞı BIR SÜREÇ KESINLIKLE OLMAYACAK"   15:03   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN BURSA`DA... KAYıŞOĞLU: ``HEP BIRLIKTE BURADAN DEMOKRASI, ADALET  VE ERKEN SEÇIM TALEBIMIZI HAYKıRACAĞıZ``   15:01   CHP`LI KARATEPE: EKONOMIK ÇÖKÜŞÜ `ABARTı` OLARAK GÖRMEK YA HALKTAN BIHABER OLMAKTıR YA DA HALKLA DALGA GEÇMEKTIR   14:52   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... İSPANYA BAŞBAKANı SANCHEZ: "TÜRKIYE`DEKI YOLDAŞLARıMıZıN YANıNDAYıZ. GÜÇLÜYÜZ VE BIRLIKTE OLDUĞUMUZ SÜRECE KAZANACAĞıZ"  
 
     
   

Esila Ayık ve iki öğrenci ilk duruşmada tahliye edildi


Kadıköy`deki Gençlik Dayanışma Konseri`nde "Diktatör Erdoğan" yazılı döviz taşıdıkları gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Esila Ayık, Arda Öğüşlü ve Mehmet Efe Erdoğan Anadolu 77. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülen ilk duruşmada adli kontrol tedbiri uygulanmaksızın tahliye edildi.

 

Tarih : 15 Mayıs 2025 Perşembe 15:18   Okunma : 602

Haber: Zuhal ÇİLOĞLAN

8 Nisan`da CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen "Gençlik Dayanışma Konseri"nde "Diktatör Erdoğan" yazılı döviz taşıdıkları gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklanan 3 öğrencinin ilk duruşması bugün Kartal`daki Anadolu Adliyesi 77. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görüldü. Mahkeme salonun küçük olması gerekçesiyle izleyici alımı sınırlandırıldı. Duruşma cezaevindeki sanıkların geç getirilmesi nedeniyle iki buçuk saat gecikmeli başladı.

Esila`nın savunması ile başlandı

"Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçlamasıyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanan gençlerin duruşması kimlik tespiti ile başladı. İlk olarak Esila Ayık dinlendi. Ayık, “Gösteriden ziyade dayanışma konseriydi. Belçika`da fotoğrafçılık öğrencisiyim. Bu konsere de fotoğraf çekmek amacıyla gittim. Konserdeki heyecanla benim de bir fotoğrafım olmasını istedim. Oradan bulduğum bir dövizi aldım. Fotoğraf çektirdim” dedi. Bunun üzerine yargıç, “Elinize aldığınız şeye ne yazıyor burada diye bakmadınız mı? Sonuçta çocuk değilsiniz. Üniversite öğrencisisiniz. Başkasının neden fotoğrafınızı çekmesine izin verdiniz?” sorusunu yöneltti.

Esila ise, ”Birinden fotoğrafımı çekmesini istedim. Dövizi aldığım kişiyi tanımıyorum. Elimde 5 dakika bile durmadı. Suç olduğunu bilsen böyle bir şey yapmazdım. Üniversitede öğrenciyim. Sınavlarıma giremedim. Böbrek ve kalp rahatsızlığım var. Cezaevi koşulları hastalığım için uygun değildir.” yanıtını verdi.

“Diktatör kelimesinin suç oluşturduğunu bilmiyordum"

Esila`nın ardından savunmasını yapan üniversite öğrencisi Arda Öğüşlü, “Oraya konser amacıyla gittim. Arkadaşım Mehmet Efe ile orada buluştuk. Okuldan gelen başka bir tanıdığım Yağız adlı kişi pankartı hazırlamış, tutmamız için bize vermişti. Döviz tutanlara insanlar ilgi gösteriyor diye elime aldım.” dedi. Pankarta bakıp bakmadığını soran yargıca, “Diktatör kelimesinin suç oluşturduğunu bilmiyordum. Dövizi tekrar arkadaşıma verdikten sonra alandan hemen ayrıldım. Kalabalık ve sesten rahatsız oldum. Gösteriler başlayacaktı. Gece polisin evime gelmesiyle gözaltına alındım. Öğrenciyim, ekim ayının sonlarına doğru annem ve babam boşandı. Psikolojik tedavi gördüm, ilaç kullandım. Ona rağmen çok sevdiğim bir bölümü okuduğum için başarılı bir öğrenciyim” yanıtını verdi.

Ardından yargıç, o gün yüzünün neden kapalı olduğunu sordu. Arda`nın yanıtı, “Güneş gözümü rahatsız ettiği için gözlük taktım. Hava 8 derece ve rüzgarlıydı. Yüzümü de o yüzden kapattım. Rüzgar yokken çıkarıyordum. Sınavlarıma giremedim. Psikolojik tedavim devam ediyor. İlaçlarımı alamıyorum. İlaçlarımı tam zamanında kullanmam gerekiyor. Çok sevdiğim bir bölüm okuyorum. Bu bölümde kendimi geliştirerek ülkemizi temsil etmek. Tahliye kararı verirseniz en azından finallerime girerim. Vizelere giremedim." şeklinde oldu.

"Ortalamam üçün altına düşerse bursum kesilecek, KYK yurdundan çıkarılacağım"

Son olarak ise tutuklu öğrenci Mehmet Efe Erdoğan`ın savunmasına geçildi. Erdoğan savunmasında şunları söyledi:
“O gün oraya konser olduğu için gitmiştim. Oradaki kargaşada elime bir pankart geçti. Pankarta bakmadım. Çok kalabalıktı etraf. İnternetten okuduğum bir haberde cumhurbaşkanına ‘diktatör` deyip beraat eden bir ünlü görmüştüm. Bunu söylemenin suç oluşturduğunu bilmiyordum. Bir suç kastım olsaydı da suçlu değil ifade özgürlüğünü kullanan biri olacaktım. Ben de burslu okuyorum. Not ortalamam yüksek. Ortalamam üçün altına düşerse bursum kesilecek, KYK yurdundan çıkarılacağım.

"Cezaevi koşulları bana uygun değil. Alerjim var.”

Kollarındaki kırmızılıkları göstererek savunmasına devam eden Mehmet Efe, “Vücudumda kırmızılıklar var. Endişe ediyorum bundan dolayı. Alerjik astım hastasıyım, tedavim yapılmadı.” dedi.

Erdoğan`ın avukatı: Müvekkilimin şeref, onur ve saygınlığını zedelemiştir, şikayetçiyiz 

Sanıkların savunmasının ardından söz verilen müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın avukatı Sümeyye Nur Yaman ise, “Sanıkların suça konu eylemi müvekkilimin şeref, onur ve saygınlığını zedelemiştir sanıklardan şikayetçiyiz.” dedi.

Daha sonra gerekçe göstermeden mütalaasına veren iddia makamı, sanıkların tutukluklarının devamını istedi. Öğrenciler mütalaaya karşı savunmalarını tekrarladı. 15 dakika aranın ardından kararı açıklayan mahkeme, her üç öğrencinin de adli kontrol tedbiri uygulanmaksızın tahliyesine karar verdi. Duruşma, 19 Aralık 2025 tarihine ertelendi.

(SON)






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA