(ANKARA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin 1 Ekim 2024`te TBMM`deki "tokalaşmasıyla" başlayan ve Abdullah Öcalan`ın 27 Şubat`ta yaptığı “silah bırakma ve örgütü feshetme” çağrısıyla devam eden süreçte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti`ni Cumhurbaşkanlığı`nda kabul etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Milletvekili Pervin Buldan ile TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder`in yer aldığı DEM Parti İmralı heyetini, Beştepe`deki Cumhurbaşkanlığı`nda ağırladı.
Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın yanı sıra, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve önceki dönemde de çözüm sürecinde yer alan AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala yer aldı.
Cumhurbaşkanlığındaki kabul, 1 saat 20 dakika sürdü.
DEM Parti`nin görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yapması bekleniyor.