2 Nisan 2025 Çarşamba


11:43   İMAMOĞLU`NDAN AVRUPA KOMISYONU`NA TEŞEKKÜR: DEMOKRASI SEÇICI OLAMAZ;  TAM, GERÇEK VE SARSıLMAZ OLMALıDıR   11:41   EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK PROTESTOLARı NEDENIYLE 316 KIŞI TUTUKLU BULUNUYOR   11:19   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAŞCıER`DEN TICARET BAKANı`NA ‘BOYKOT` TEPKISI: "HALKıN DEMOKRATIK TEPKISINI FAŞIZAN REFLEKSLE BASTıRMAYA ÇALıŞıYORLAR"   11:17   CHP WÜRTTEMBERG BIRLIĞI`NDEN İMAMOĞLU IÇIN BAŞLATıLAN IMZA KAMPANYASıNA DESTEK   01:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN TOBB BAŞKANı HISARCıKLıOĞLU`NA CEVAP: SEN VE SENIN ANLAYıŞıN KAYBEDECEK   23:15   ERKAN BAŞ: İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıSı, TAYYIP ERDOĞAN`ıN DAHI ÖZGÜRLÜK OLARAK NITELEDIĞI BOYKOT ÇAĞRıSıNA DÖNÜK SORUŞTURMA BAŞLATARAK NE YAPMAK ISTEMEKTEDIR   22:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: 2008`DE MEDYA BOYKOTU BAŞLATAN ERDOĞAN`ıN TA KENDISIDIR. BUGÜN BOYKOTU KÖTÜLEYEN ŞUURSUZLAR BAŞ KÖTÜNÜN MÜRITLERIDIR   22:12   MANSUR YAVAŞ: BIR VATANDAŞıN, ANAYASAL ÇERÇEVEDE TÜKETIM TERCIHINI KULLANMASı; SUÇ DEĞIL, IFADE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR     21:24   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı “BOYKOT” ÇAĞRıLARı HAKKıNDA RESEN SORUŞTURMA BAŞLATTı   19:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: GENÇLERIN BAŞLATTıĞı TÜKETIM BOYKOTUNU GÖNÜLDEN DESTEKLIYORUM   16:22   ERKAN BAŞ: "ERDOĞAN`ıN EN YAKıNıNDAKILERIN ÇOCUKLARı BILE ISYAN EDIYOR"   16:05   VOLKAN KONAK`ıN EŞI SELMA KONAK : BUNU BANA NASıL YAPTıN VOLKAN..   15:58   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ`TAN "SILIVRI CEZAEVI" AÇıKLAMASı: "İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE YAPıLDıĞıNA YÖNELIK IDDIALAR GERÇEK DıŞıDıR"   15:32   ALI BABACAN: "EKONOMININ ORTASıNA BÜYÜK BIR SIS BOMBASı BıRAKıLDı. SISLI ORTAMDA EKONOMI YAVAŞLAR"   15:27   ANKARA TABIP ODASı: "KÜRESEL SALGıNDA KAYBETTIĞIMIZ TÜM SAĞLıK ÇALıŞANLARıNıN ANıLARı ÖNÜNDE SAYGıYLA EĞILIYORUZ"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL, VOLKAN KONAK`ıN CENAZESINE KATıLDı...”BU ÜLKENIN BÜTÜN HAKLı MÜCADELELERINE YÜREĞINI BASAN BIRINI KAYBETTIK”   14:32   İMAMOĞLU`NUN SOSYAL MEDYA HESABıNA ERIŞIM ENGELI TALEBI... CHP`LI BAŞARıR: "TÜM SOSYAL MEDYA HESAPLARıMıZ SAYıN İMAMOĞLU‘NUNDUR"   14:30   DEM PARTILILER ÖCALAN`ıNıN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMAK IÇIN DIYARBAKıR`DAN ŞANLıURFA`YA YÜRÜYÜŞ BAŞLATTı   14:24   EKREM İMAMOĞLU PROTESTOLARıNDA HAKIMLIKÇE SERBEST BıRAKıLAN GENCIN AVUKATı BÖYLE SAVUNMA YAPTı: "MÜVEKKIL BIR HAFTA ÖNCE CUMHURBAŞKANıMıZıN YEMEĞINE KATıLDı"   13:07   EKREM İMAMOĞLU`NUN SOSYAL MEDYA HESAPLARıNA ERIŞIM ENGELI TALEBI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsuslularla bayramlaştı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen "Bayram Sofrası" etkinliğinde Tarsuslu yurttaşlarla bayramlaştı. Kavga ve ayrımcılık istemediklerine değinen Seçer, “İnsanları siyasi ikbalimiz, geleceğimiz için bölmek, parçalamak, onların hassas duygularını, milliyetçiliğini, itikadını, inancını, dinini, mezhebini, meşrebini kaşıyarak onlardan oy devşirmek ayıptır. Böyle bir siyaseti reddediyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Nisan 2025 Salı 09:39   Okunma : 227

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen "Bayram Sofrası" etkinliğinde Tarsuslu yurttaşlarla bayramlaştı. Kavga ve ayrımcılık istemediklerine değinen Seçer, “İnsanları siyasi ikbalimiz, geleceğimiz için bölmek, parçalamak, onların hassas duygularını, milliyetçiliğini, itikadını, inancını, dinini, mezhebini, meşrebini kaşıyarak onlardan oy devşirmek ayıptır. Böyle bir siyaseti reddediyoruz” dedi.

Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla Tarsus`ta düzenlenen Bayram Sofrası etkinliğinde yurttaşlarla bir araya geldi.

Tarsus Kubatpaşa Meydanı`nda düzenlenen etkinliğe Başkan Seçer ve Meral Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve İpek Boltaç, CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Abidin Turaç, CHP Tarsus İlçe yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilçeliler katılım sağladı.

Tarsuslularla Bayram Sofrası`nı paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Tarsus Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, böyle bir ortamı her yıl hazırlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi iş birliği ile hemşehrilerimizle bizi bir araya getiriyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz, emeklerinize sağlık” diye konuştu.

Türkiye`nin ve Anadolu topraklarının çok güzel olduğunu vurgulayan Seçer, Mersin`in de dünyada eşi benzeri olmadığını söyleyerek, “Bu birlikteliğin, beraberliğin kıymetini bilmek lazım, özellikle Tarsus`tan Anamur`a Çamlıyayla`dan Mut`a kadar yaşadığınız kentin. Mersin`de şu anda 2 milyon 500 binden fazla nüfusumuz var. Kayıtlı, kayıt dışı, yerlisi, yabancısı, Türk vatandaşı ya da farklı gerekçelerle burada yaşayan insanlar. Bu insanları bir arada kardeşçesine yaşatmak maharettir. Ben farklı şehirlerde, şehrimizle ilgili yapılan değerlendirmelerden dolayı gurur duyuyorum. Mersinli hemşehrilerimle gurur duyuyorum” dedi.

“Mersin bir huzur, barış kenti. Birlikteliğin, beraberliğin Türkiye`de örnek olduğu bir kent”

Türkiye`nin dört bir yanında yurttaşların Mersin`den “Mersin bir huzur, barış kenti, Mersin gelişen, büyüyen bir kent. Birlikteliğin, beraberliğin Türkiye`de örnek olduğu bir kent” diye bahsettiklerini söyleyen Seçer, bundan gurur ve övünç duyduğunu belirtti. Seçer, “Herkesin etnik yapısı, inanç grubu, rengi, dili ne olursa olsun, onun onurudur, şerefidir. Biz, Türkiye Cumhuriyeti`nin eşit yurttaşıyız ve etnik yapımız ne olursa olsun Türk milletinin birer mensubuyuz, biz Anadolu insanıyız” ifadelerini kullandı.

“Bu yediğiniz yemekte sizin hakkınız var, sizin kaynaklarınız, sizin vergileriniz”

Başkanlığı döneminde ayrımcılığı toprağın yedi kat dibine gömdüklerini belirten Seçer, “İnsanları siyasi ikbalimiz, geleceğimiz için bölmek, parçalamak, onların hassas duygularını, milliyetçiliğini, itikadını, inancını, dinini, mezhebini, meşrebini kaşıyarak onlardan oy devşirmek ayıptır. Böyle bir siyaseti reddediyoruz. Hepimiz kardeşiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi`ne gelen her kuruşta Mersinlilerin hakkı olduğunu da sözlerine ekleyen Seçer, “Bu yediğiniz yemekte sizin hakkınız var, sizin kaynaklarınız, sizin vergileriniz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasının ardından başlayan olayları üzülerek ve öfkeyle takip ettiklerini söyleyen Seçer, şunları dile getirdi:

“Siyaset arenasında yargıyı sopa olarak kullanmak yanlıştır”

“Bir CHP`li belediye başkanı haksızlığa uğramış ama bir AK Partili, MHP`li, İYİ Partili, DEM Partili demokrasilerde, hukuk devletinde kim haksızlığa uğramışsa herkes onun yanında olmalı. Ortada bir demokrasi garabeti yaşanıyor. Ben bir Belediye Başkanıyım, Ali Başkan Belediye Başkanı, sizler normal vatandaş... Ne sizin, ne bizim belediye başkanları olarak suç işleme özgürlüğümüz yok. Ama bizimle siyasi rekabet edemeyenler, millete hizmette yarışamayanlar, milletin gönlüne, kalbine girmekle yarışmayanlar, eğer bizi siyaset arenasından hukuku, yargıyı bir sopa olarak kullanarak bertaraf etmeye, diskalifiye etmeye çalışıyorlarsa; bu, vicdan katında da, insaf katında da, hukuk katında da yanlıştır.”

31 Mart 2024 seçimlerinde Mersinlilerin desteğiyle Büyükşehir`e kendisinin, Tarsus`a ise Ali Boltaç`ın Başkan olarak seçildiğini söyleyen Seçer, şöyle devam etti:

“2024 yılının seçim kampanyasında Tarsuslulara hitap ederken şu sözü verdik: ‘Tarsuslular bize güvenin, inanın, birlikten güç doğar. Tarsus‘ta Ali Başkan`ı, Büyükşehir`de de Vahap Başkanı destekleyin, seçin onları, el birliği yapsınlar, sizlere daha iyi hizmet getirsinler` diye, söz verdik. Bir köyde bize oy çıkmış, çıkmamış, mahallede oy verilmiş, verilmemiş. Hayır, bizim için herkes eşit yurttaştır. Bize oy veren de sağ olsun, vermeyen de. Herkes bu ulusun, bu milletin vatandaşıdır, mensubudur.”

Yurttaşın görevini yerine getirdiğini belirten Seçer, şunları söyledi:

“Gençler hukuksuzluklardan, adaletsizliklerden memnun değil”

“Hepiniz görevinizi yapıyorsunuz, çocuklarınız askere gidiyor, verginizi ödüyorsunuz. Hepinizin hakkıdır, biz hukuki ortamda hakkınızı savunacağız. Elbette ki biz burada bayramda ailemizle, eşimizle, dostumuzla bayramı geçirirken; siyasiler antidemokratik bir şekilde, hukuk dışı iddialarla, mahkemelerle, tutuklamalarla cezaevinde. 25 yıl önce doğan bir çocuk gözünü bu iktidarla açtı, bu iktidarla yaşamını devam ettiren çocuk ortamdan memnun değil. Bu gençler hukuksuzluklardan, adaletsizliklerden memnun değil. Bu gençler umudunu yurtdışında arıyor. Yoksulluk diz boyu, insanlar evinde tenceresini kaynatacak et alamıyor, bulgurunu, pirincini, yağını alamıyor. Bu kadar büyük kaynakları olan, dünyanın 20 büyük ekonomisinden biri olduğunu iddia ettiğimiz, ağzımız dolu dolu konuştuğumuz bu ülkede gelir dağılımda adaletsizlik varken, bu çocukların isyanlarını sokakta bağırmaktan, haykırmaktan daha doğal bir hakkı var mı?”

Anayasa`da toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkının açık açık yazıldığını vurgulayan Seçer, hakkını sokakta arayan gençlerin ailelerinden uzak cezaevlerinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Hukuksuz yere cezaevinde yatan arkadaşlarıma Tarsus‘tan selam gönderiyorum”

“Haksız, hukuksuz yere cezaevinde yatan, siyasi düşüncesinden dolayı orada tutsak edilen arkadaşlarıma Tarsus‘tan selam gönderiyorum. Biz adaletsizlik istemiyoruz. Size sözümüz var; çok çalışacağız, size hizmet edeceğiz, yolda sizinle karşılaştığımız zaman sizin bir teşekkürünüz, sizin bir hayır duanız, bize sevgiyle yaklaşmanız, elimizi tutmanız bizim için dünyanın malına değer.”

Tarsus`ta Bayram Sofrası`nın artık geleneksel hale geldiğini söyleyen Boltaç ise şunları kaydetti:

“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ve bütün ekibiyle birlikte, Tarsus Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu etkinlikte hep beraber olmak benim için mutluluk verici. Dayanışmanın şu geçirdiğimiz günlerde çok daha önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü bu memleket, bu toprak, bu yüce vatan bizlere dedelerimizden ninelerimizden kanla canla kuruldu.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA