12 Nisan 2025 Cumartesi


01:30   GALATASARAY DEPLASMANDA SAMSUNSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   01:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı AYLIN NAZLıAKA: ADAYıMıZı YANıMıZDA, SANDıĞı ÖNÜMÜZDE ISTIYORUZ   01:27   CHP`LI TANAL: GÜÇLENDIRILMIŞ PARLAMENTER SISTEMIN DıŞıNDA DA BAŞKA BIR ŞEKILDE BU ÜLKE NE HUZURA KAVUŞUR, NE MUTLUĞA   23:50   ERKAN BAŞ: BASEL`I BILIM KURGU FILMLERINI ARATMAYACAK BIR SENARYOYLA TUTUKLADıLAR   23:18   CHP`LI YAVUZYıLMAZ ZONGULDAK BELEDIYE BAŞKANı TAHSIN ERDEM`IN IFADEYE NEDEN ÇAĞıRıLDıĞıNı RESMI BELGELERLE AÇıKLADı   23:10   İBB SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA 24 ŞIRKETE DOĞRUDAN, 28 ŞIRKETE DENETIM KAYYUMU ATANDı   22:27   MURAT EMIR: EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNıN SEBEBI IŞARET ETTIĞI ADAMA, KIŞILERE, GRUPLARA, CEMAATLERE KAMU ÜZERINDEN AKAN MUSLUKLARıN KESILMESIDIR   22:13   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı MURAT BAKAN: EMNIYET ANAYASAL HAKLARı YARGıLAMA, DEĞERLENDIRME AILELERE AYAR VERME MAKAMı DEĞILDIR   21:45   EKREM İMAMOĞLU: RANTA VE MILLET ALEYHINE OLAN HER HUSUSA KARŞı DURDUĞUM IÇIN BUGÜN BURADAYıM   21:12   ADALET BAKANı: MINGUZZI AILESININ TEHDIT EDILMESIYLE ILGILI BIR ŞÜPHELI VE SUÇA SÜRÜKLENEN DÖRT ÇOCUK TUTUKLANMıŞTıR   20:55   İMAMOĞLU`NDAN BAYAR, MENDERES, ECEVIT VE ERBAKAN`Lı MESAJ: MILLET VARSA HAK, HUKUK ADALET MÜCADELESI VAR. MILLET YINE KAZANACAK, ÇÜNKÜ MILLET BÜYÜKTÜR   15:38   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUGÜN SILIVRI`DE UTANÇ VERICI GÖRÜNTÜLERI TEKRAR GÖRDÜK"   15:31   CHP`LI SARıBAL: BURSA`DA ASTıM KRIZI GEÇIREN TUTUKLU ÖĞRENCI ŞIDDETE MARUZ KALDı   15:15   CHP`LI GÜNAYDıN: “AKıN GÜRLEK`I TEHDIT ETTIĞI IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA GÜRLEK`IN YıLLARCA MAHKEME BAŞKANLıĞı YAPTıĞı MAHKEMEYE TESADÜFEN DÜŞÜYOR”   14:47   CHP`LI MILLETVEKILLERI İMAMOĞLU`NUN DURUŞMA SALONUNDAN FOTOĞRAFıNı PAYLAŞTı...   13:37   19 MART PROTESTOLARıNDA TUTUKLANAN 59 GENÇ HAKKıNDA DAHA TAHLIYE KARARı   13:28   ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ SEÇMENIN YARıSıNDAN BIR FAZLASıYLA TARIHIN EN BÜYÜK GÜVENSIZLIK OYUNU VERMEK ISTIYORUZ"   13:04   EKREM İMAMOĞLU, MAHKEMEDE SAVUNMA YAPTı   12:58   CHP PM TOPLANTıSı YARıN YAPıLACAK... MYK BELIRLENECEK   11:32   İMAMOĞLU`NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı" DURUŞMASı BAŞLADı: "HAKSıZLıĞA KIM UĞRADıYSA YANıNDA BENI BULACAK"  
 
     
   

Vahap Seçer ve Zeydan Karalar`dan Silivri`ye ziyaret... Karalar: “Ekrem Başkan, Sayın Erdoğan`ın karşısında kazanacak bir aday olmasaydı bu işler başına gelir miydi”


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri Cezaevi`nde CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nu, Murat Ongun`u ve Resul Emrah Şahan`ı ziyaret etti. Karalar ziyaretin ardından, “Ekrem Başkan eğer ciddi bir siyasi figür olmasaydı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın karşısında kazanacak bir aday olmasaydı bu işler başına gelir miydi? Herkes `gelmezdi` diyor. Hakikaten hepimiz endişeliyiz ama kararlıyız. Biz Mustafa Kemal Atatürk`ün çok zor koşullarda kurduğu ve kurtardığı bu Cumhuriyet`i asla teslim etmeyeceğiz” dedi.umhuriyeti asla teslim etmeyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 26 Mart 2025 Çarşamba 15:36   Okunma : 378

(İSTANBUL) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri Cezaevi’nde CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu, Murat Ongun’u ve Resul Emrah Şahan’ı ziyaret etti. Karalar ziyaretin ardından, “Ekrem Başkan eğer ciddi bir siyasi figür olmasaydı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın karşısında kazanacak bir aday olmasaydı bu işler başına gelir miydi? Herkes `gelmezdi` diyor. Hakikaten hepimiz endişeliyiz ama kararlıyız. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün çok zor koşullarda kurduğu ve kurtardığı bu Cumhuriyet`i asla teslim etmeyeceğiz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi`nde tutuklu bulunan CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ve belediye bürokratlarını ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Seçer, şunları söyledi: 

“Ekrem Başkanımızı, Murat Başkanımızı ve Emrah Başkanımızı ziyaret ettik. Üçünün de moralleri gayet yerinde. Ekrem Başkanımızın da morali son derece yüksek. Biz aslında kendisine moral vermeye gittik ama o bize moral verdi. Bu manidar bir durum. Tabii ki aslında belediye başkanları olarak son birkaç aya bakarsanız, üzerimize bazı oyunların oynandığının farkındaydık. ‘Turpun büyüğü heybede’ hikayesini biliyorsunuz. Bu turpların kimler olduğunu kendi aramızda da konuşuyorduk. Ama hiçbir zaman moralimizi bozmadık, motivasyonumuzu kaybetmedik. Çünkü 2024 seçimlerinde her birimiz çok büyük destekle göreve gelmiştik. Ve vatandaşımıza sorumluluğumuz vardı. Bu dedikoduları, bu spekülasyonları kulak arkası ettik. Hizmetlerimizi yapmaya devam ettik.

"Türkiye ekonomisinin kaybettiği paraya bakarsınız çok büyük bir kan kaybı olduğunu görürsünüz"

Bugün geldiğimiz noktada, göstere göstere üzerimize oynanan oyunların, kumpasların bir şekilde netice verdiğini görüyoruz Bu elbette bizi kısmen üzüyor ama hiçbir zaman da gücümüzü, moralimizi bozamıyor. Bizi daha da güçlendiriyor, daha da motivasyonumuzu arttırıyor. Son bir haftadır ülkede yaşanan durumu görüyoruz. Zaten ekonomik bir kriz içerisinden geçerken böyle bir hadisenin olması, bu operasyonların yapılması, zaten ekonomi milletin canına tak etmişken insanların bir anda sokağa çıkmasına neden oldu. Aslında Ekrem Başkanın tutuklanması, diğer belediye başkanlarımızın tutuklanması, bugüne kadar dişini sıkan milletimizin hassas noktalarına dokunan bir olay oldu ve onun için birden bire herkes sokaklara döküldü. Çünkü bu yılların birikimiydi. Ve zaten ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlarımızın şu bir haftada Türkiye ekonomisinin kaybettiği paraya bakarsınız çok büyük bir kan kaybı olduğunu görürsünüz.

"Bizim bundan sonraki görevimiz bir arada olmak"

Kişisel bazı hesaplaşmalar ya da koltuk sevdası, bu ülkenin geleceğini karartan hesapların yapılması ve bu kararların verilmesi ve uygulamaya konması, geleceğe dair vatandaşlarımızın umudunu bir kez daha köreltmiştir. Bizim bundan sonraki görevimiz bir arada olmak. Cumhuriyet Halk Partisi, ülkenin kurucu partisidir. Demokrasinin sigortasıdır, hukuk devletinin sigortasıdır. Bu sigortanın atmaması lazım, devre dışı kalmaması lazım. Biz kurumsal hürriyetimizle, milletvekillerimizden, belediye başkanlarımıza hep beraber birlik içerisinde bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

"Bir an önce seçime gitmemiz gerekiyor"

Sonuç itibarıyla, şu anda içeride tutsak olan arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüğüne kavuşması için iktidar olmamız gerekiyor, bir an önce seçime gitmemiz gerekiyor.  Bunun şartlarını hazırlamamız gerekiyor. En büyük güç milletin gücüdür, halkın gücüdür. Ben umut ediyorum siyasetin de öne geçen milletin gücü, halkın gücü, sokağa taşmıştır ve Türkiye`de seçim şartlarını oluşturacak olan milletimizin sesidir. Bu şartların oluştuğunu görüyorum ve seçimin çok uzakta olmadığını da görüyorum. Önemli olan biz siyasilerin vatandaşlarımıza, milletimize bu saatten sonra ayak uydurabilmesi. Hep birlikte beraberlik içerisinde de bu zor günleri hep beraber aşacağız. Milletimiz bu konuda endişeye kapılmasın. Moralimizi yüksek tutalım. Ülke bizim, zor kurduğumuz bu ülkeyi kolay bu ellere bırakmayacağız.”

"Ülkenin geleceğiyle ilgili ciddi bir endişe ortaya çıktı"

Zeydan Karalar da şunları söyledi:

“Gelecekle ilgili toplumun çok endişeli olduğunu, son günlerdeki toplantılara gelen, yürüyen, pazar günü oy kullanan insanlardan görüyorsunuz. Ortada bir resmi seçim yok ama 15 milyon insan gelip oy kullanıyor. Bu aslında ülkenin geleceğiyle ilgili ciddi bir endişenin ortaya çıktığı anlamına gelir. Dolayısıyla bir hukuk devletinden uzaklaştığımız, emrivakilerin, keyfi uygulamaların olduğu bir ortamdayız. Hakikaten izahın, mantığın, hukukun olmadığı bir süreçten geçiyoruz. Türkiye bunları yaşamamalıydı ama yaşıyor. Dolayısıyla biz arkadaşlarımızla görüştük. Hepsi çok diri. Çünkü biliyorlar ki bu iş bir suçtan dolayı kaynaklanmamış. Yani tamamen siyasal iktidarın rakiplerini elimine etme, toplumda kuvvetli, toplum üzerinde etkili olan insanları susturmadan kaynaklı bir hareket bu.

"Biz sonuna kadar demokratik ortamda mücadeleye devam edeceğiz"

Ekrem Başkan eğer ciddi bir siyasi figür olmasaydı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın karşısında kazanacak bir aday olmasaydı bu işler başına gelir miydi? Herkes gelmezdi diyor. Hakikaten hepimiz endişeliyiz ama kararlıyız. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün çok zor koşullarda kurduğu ve kurtardığı bu Cumhuriyet`i asla teslim etmeyeceğiz. Biz sonuna kadar demokratik ortamda mücadeleye devam edeceğiz. Zaten milletimizin artık burnuna gelmiş. Bir umutsusuzluk, çaresizlik var insanlarda. Bence siyasal iktidarın bunu gözleyip ‘biz ne yapıyoruz, gidişimiz gidiş değil’ gibi düşünüp yeniden hem kurucu değerlere, hem hukuk devletine, hem hukukun üstünlüğüne hem de demokrasiye dönmeleri gerekir.”

"Basın, mevcut olayları insanlara ulaştırdıkları için gözaltına alınıyor"

Karalar, Ekrem İmamoğlu`na destek için yapılan eylemleri takip ederken gözaltına alınarak tutuklanan gazetecilere ilişkin ise şunları söyledi:

“Haber alma özgürlüğü denen bir şey var. Dünyanın her yerinde basın dördüncü güçtür. İnsanların doğru haber alma hakkını yarine getiren bir güçtür. Ama zaman zaman şunu söylüyorum; siyaset öyle bir noktaya geldi ki, bir algı üzerine oldu. Yani bir algı kuruyorsunuz, bu algının doğru olmadığı çok net, ama bunun karşısına doğruları söyleyen, doğru olmayan algıyı çürütmeye çalışan siyasetçiler ve basın kuruluşları var. Onların bu kudretlerini, iktidarlarını devam ettirmeleri için bunları da susturmaları gerekiyor. Dolayısıyla basın da bu görevi iyi yerine getirdiği için bu yapılıyor. Basın, mevcut olayları insanlara ulaştırıyor. Bunun için gözaltına alınıyorlar.”

"Milletin parasını millete harcadığımız için, hırsızlıkları engellediğimiz için mi biz korkacağız"

Karalar, “bizim korkacağımız bir şey yok” diyerek, “Hepimiz çok başarılı belediye başkanlarıyız. Toplumla çok iyi ilişki kuran, devletine sadık, milletine sadık, halkına hizmet eden ve parayı onlardan çok daha iyi kullanan belediye başkanlarıyız. Zaten sıkıntı da bu. Milletin parasını millete harcadığımız için, hırsızlıkları engellediğimiz için mi biz korkacağız? O konuda zerre kadar kuşkumuz yok” ifadelerini kullandı. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA