12 Nisan 2025 Cumartesi


15:38   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUGÜN SILIVRI`DE UTANÇ VERICI GÖRÜNTÜLERI TEKRAR GÖRDÜK"   15:31   CHP`LI SARıBAL: BURSA`DA ASTıM KRIZI GEÇIREN TUTUKLU ÖĞRENCI ŞIDDETE MARUZ KALDı   15:15   CHP`LI GÜNAYDıN: “AKıN GÜRLEK`I TEHDIT ETTIĞI IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA GÜRLEK`IN YıLLARCA MAHKEME BAŞKANLıĞı YAPTıĞı MAHKEMEYE TESADÜFEN DÜŞÜYOR”   14:47   CHP`LI MILLETVEKILLERI İMAMOĞLU`NUN DURUŞMA SALONUNDAN FOTOĞRAFıNı PAYLAŞTı...   13:37   19 MART PROTESTOLARıNDA TUTUKLANAN 59 GENÇ HAKKıNDA DAHA TAHLIYE KARARı   13:28   ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ SEÇMENIN YARıSıNDAN BIR FAZLASıYLA TARIHIN EN BÜYÜK GÜVENSIZLIK OYUNU VERMEK ISTIYORUZ"   13:04   EKREM İMAMOĞLU, MAHKEMEDE SAVUNMA YAPTı   12:58   CHP PM TOPLANTıSı YARıN YAPıLACAK... MYK BELIRLENECEK   11:32   İMAMOĞLU`NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı" DURUŞMASı BAŞLADı: "HAKSıZLıĞA KIM UĞRADıYSA YANıNDA BENI BULACAK"   11:24   MURAT EMIR: ``İLETIŞIM BAŞKANLıĞı BÖLGE MÜDÜRLÜKLERINE YAPıLAN ATAMALARDA ORTAK BIR TEK ÖZELLIK VAR, O DA TROL OLMALARı``   10:59   ESM SAMSUN ŞUBE BAŞKANı BULUT: "41 MILYONU AŞKıN KONUT ABONELERI YAPıLAN BU ZAMLARıN GERI ALıNMASıNı ISTIYORUZ"   10:57   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE, İBB`YE, İSTANBUL BAROSU`NA KAYYUM ATAYACAKLARDı"   10:35   AK PARTILI YETKILIDEN TUTUKLANAN ÖĞRENCILERLE ILGILI AÇıKLAMA: “HEPSI ÖZEL KAMERALARDAN SEÇILDI”   10:33   EDIRNE`DE GÖZALTıNA ALıNAN 38 GÜMRÜK MEMURU ADLIYEYE SEVK EDILDI   10:25   ESMA NUR KARA 15 YAŞıNDA, GÜREŞTE DÜNYA ŞAMPIYONU OLDU: “HER SPORCU IÇIN ZIRVE OLAN HEDEFIM OLIMPIYAT”   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI`NDE ATıL MALZEMELER YENIDEN HAYAT BULUYOR   03:19   MURAT AĞıREL VE TIMUR SOYKAN`ıN MAHKEMEDEKI IFADELERINE ULAŞıLDı   02:11   TIMUR SOYKAN : GAZETECILERIN HABER YAPTıĞı IÇIN EVININ BASıLMASıNA ALıŞMAMAK GEREKIYOR   02:11   TIMUR SOYKAN : GAZETECILERIN HABER YAPTıĞı IÇIN EVININ BASıLMASıNA ALıŞMAMAK GEREKIYOR   01:52   CHP ZONGULDAK İL BAŞKANı DURAL, BELEDIYE BAŞKANı ERDEM`IN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı DOĞRULADı  
 
     
   

Şeker ve lokum satan esnaf, Ramazan Bayramı öncesi iş yapamamaktan dert yandı


Ramazan Bayramı`na az bir zaman kala vatandaş lokum ve bayram şekeri alışverişine çıktı. Vatandaş yüksek fiyatlardan, esnaf ise satış yapamamaktan dert yandı. Pazarcı esnafı Ahmet Samancı, "Geçen seneye göre aman aman bir yükseliş yok, enflasyon oranında yüzde 20- 30 civarında bir yükselme var. Ama insanların gelir bütçeleri zayıf olduğundan satışlar da istenilen boyutlarda değil" dedi.

 

Tarih : 25 Mart 2025 Salı 18:16   Okunma : 549

Haber: KEMAL ONUR ATALAY

(AKSARAY) - Ramazan Bayramı`na az bir zaman kala vatandaş lokum ve bayram şekeri alışverişine çıktı. Vatandaş yüksek fiyatlardan, esnaf ise satış yapamamaktan dert yandı. Pazarcı esnafı Ahmet Samancı, "Geçen seneye göre aman aman bir yükseliş yok, enflasyon oranında yüzde 20- 30 civarında bir yükselme var. Ama insanların gelir bütçeleri zayıf olduğundan satışlar da istenilen boyutlarda değil" dedi.

Ramazan Bayramı`na sayılı günler kala rengarenk şeker ve lokumlar tezgahlardaki yerini alırken, bayram hazırlığına başlayan vatandaşları da bayram telaşı sardı.

Bayramda ağızları tatlandırmak, misafire ikram etmek için şeker ve lokum alışverişine çıkan vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden, esnaf ise iş yapamamaktan şikayetçi.

Pazarcı esnafı Salih Çevik, "Kendimi bildim bileli pazar işleriyle uğraşıyorum. Pazarda gıda işiyle, şeker işiyle uğraşıyorum. Malum bayram geliyor. Biz de her sene olduğu gibi şekerlerimizi, lokumlarımızı dizdik. Vatandaşımıza kaliteli, ucuz şekerleri getirdik. Çikolatalı şekerler var. Vatandaş çok tercih ediyor. Çilekli, muzlu her çeşit şekerlerimiz var. Şekerlerimiz 100 ila 200 TL arasında değişmektedir. Lokumlarımız da 100 ile 150 TL aralığında değişmektedir" dedi.

“İşlerden memnun değiliz, pazar bitti”

Vatandaşın alım gücünün düştüğünü söyleyen Çevik, "Ama yine de vatandaşın alım gücüne göre şekerlerimizi piyasaya sürüyoruz. Doların artışı, yurt dışından gelen mallardaki artış, benzin, pancar artışı derken şeker pahalanıyor. Alım gücünün düşmesini de buna bağlıyorum, işlerden memnun değiliz. Eskisi gibi iş yok, pazar bitti. Geçen seneki fiyatlar aslında, çok da bir oynama yok, 20-30 TL sadece" diye konuştu.

Başka bir pazarcı esnafı Ahmet Samancı ise fiyatların anormal seviyede olmadığını söyleyerek, "Müşterilerin alabileceği fiyatlar, 100 liradan 300 liraya kadar şeker var. Her bütçeye uygun şeker var. Geçen seneye göre aman aman bir yükseliş yok, enflasyon oranında yüzde 20-30 civarında bir yükselme var. Ama insanların bütçeleri zayıf olduğundan satışlar da istenilen boyutlarda değil" ifadelerini kullandı.

“Şekerimi, lokumumu ve kolonyamı 600 TL`ye aldım”

Vatandaş Adem Üçkulak, "Fiyatlar normal, 150- 200 TL lokumlar. Şekerimi, lokumumu ve kolonyamı aldım. 3 kilo şekeri 450 TL`ye aldım. Bu fiyatlara marketten şeker alamazsın. Fiyatlar 250-300`den başlıyor. Şekerimi, lokumumu ve kolonyamı 600 TL`ye aldım diyebilirim. Pazar, marketlere göre uygun" şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA