17 Mart 2025 Pazartesi


01:29   DP GENEL BAŞKANı UYSAL: MILLETIN ÖNÜNE ÖCALAN, ERDOĞAN VE BAHÇELI ITTIFAKıNı GETIRMEK ISTIYORLAR   01:02   İMAMOĞLU ERZINCAN`DA KONUŞTU: 2019`DA DEMIŞTIM KI, ‘BEN, SIZI ÇıLDıRTMAYA GELIYORUM.` BUNLAR ÇıLDıRMıŞ, ÇıLDıRMıŞ.”   23:16   FENERBAHÇE ZIRVE YARıSıNDA DARBE ALDı: FENERBAHÇE 0 -0 SAMSUNSPOR   22:59   BUSENAZ SÜRMENELI, KADıNLAR DÜNYA BOKS ŞAMPIYONASı`NDA ALTıN MADALYA KAZANDı   22:58   DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE “PKK`NıN KURUCU ÖNDERI” TEPKISI: “SEN BU JARGONU NASıL IÇSELLEŞTIRDIN DE TÜRK MILLETINE KARŞı KULLANıYORSUN”   22:14   GÖKAN ZEYBEK: "İKI AYDA EN AZ 322 BIN KIŞI IŞTEN ÇıKARıLDı"   18:55   EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU`NDAN ULUSLARARASı KURULUŞLARA ÇAĞRı: SURIYE`DEKI KATLIAMı DURDURUN   11:48   DEM PARTI, YARıN MHP VE AK PARTI ILE TBMM`DE GÖRÜŞECEK   11:17   KUZEY MAKEDONYA`DA BIR GECE KULÜBÜNDE ÇıKAN YANGıNDA ÇOK SAYıDA KIŞININ ÖLDÜĞÜ BILDIRILDI   10:56   EMEKLI BAYRAM IKRAMIYESI ILE ILGILI KANUN TEKLIFI ILE TÜRKIYE`NIN ILK İKLIM KANUNU TEKLIFI`NIN GENEL KURUL`DA GÖRÜŞÜLMESI BEKLENIYOR   10:46   ERDOĞAN TOPRAK: “İKTIDARLA DEM PARTI ARASıNDA YENI PAZARLıKLAR, ANAYASA DEĞIŞIKLIĞI, ERDOĞAN`ıN ÜÇÜNCÜ KEZ ADAYLıĞı GIBI BAŞLıKLARDA IŞBIRLIĞI KUVVETLE MUHTEMELDIR”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI HER GÜN 8 BIN KIŞIYE YEMEK ULAŞTıRıLıYOR   10:14   VAHAP SEÇER: MERSIN`DE YEREL YÖNETIMLERDE SIYASI AYRıM YOK, HIZMET VAR   10:05   TZOB BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: "ÇIFTÇILER DESTEK ÖDEMELERININ TAMAMLANMASıNı BEKLIYOR"   10:02   İLIÇ`TEKI MADEN FACIASı DAVASıNıN ILK DURUŞMASı 17 MART`TA YAPıLACAK   01:56   İMAMOĞLU TRABZON`DA....“VARLıĞıMLA DA ICRAATıMLA DA SIZI KORKUTUYORUM, KORKUTMAYA DEVAM EDECEĞIM"   01:53   İMAMOĞLU TRABZONDA... “YOKSULUN ÜSTÜNE BASA BASA ZENGINLEŞME DERDINDELER. BIR AVUÇ INSANLA ILGILENIYORLAR”   23:40   KONYASPOR KONUK ETTIĞI BEŞIKTAŞ`ı 1-0 MAĞLUP ETTI   23:39   TRABZONSPOR, DEPLASMANDA BAŞAKŞEHIR`I 3-0 MAĞLUP ETTI   23:37   KASıMPAŞA, ALANYASPOR`U 2-1 MAĞLUP ETTI  
 
     
   

Ali Yerlikaya: Yüksekova Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Meclisi Üyeleri ve Veteriner İşleri Müdürü hakkında soruşturma izni verildi


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 Ocak`ta Hakkari Yüksekova`da köpeklerin saldırısına uğrayan ve hayatını kaybeden 12 yaşındaki Eslem ile ilgili Bakanlığın görevlendirdiği mülkiye müfettişinin raporu doğrultusunda, Bakanlık tarafından Yüksekova Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Meclisi Üyeleri ve Veteriner İşleri Müdürü Hakkında soruşturma izni verildiğini bildirdi.

 

Tarih : 14 Mart 2025 Cuma 15:34   Okunma : 167

(ANKARA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 Ocak`ta Hakkari Yüksekova`da köpeklerin saldırısına uğrayan ve hayatını kaybeden 12 yaşındaki Eslem ile ilgili Bakanlığın görevlendirdiği mülkiye müfettişinin raporu doğrultusunda, Bakanlık tarafından Yüksekova Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Meclisi Üyeleri ve Veteriner İşleri Müdürü Hakkında soruşturma izni verildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 18 Ocak`ta Hakkari Yüksekova`da boş arazide köpeklerin saldırısına uğrayan ve hayatını kaybeden 12 yaşındaki Eslem ile ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“18 Ocak 2025 tarihinde Hakkari Yüksekova`da boş arazide 12 yaşındaki Eslem kızımız, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğramış ve maalesef hayatını kaybetmişti.

Bu elim olay sonrası hemen Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişi görevlendirilmişti. Mülkiye Müfettişi tarafından yürütülen ön inceleme sonucunda düzenlenen raporda: Yüksekova Belediyesi`nce 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu`nun geçici 4`üncü maddesi uyarınca hayvan bakımevleri kurmak, sahipsiz hayvanlara sahiplendirilinceye kadar bakmak için kesinleşmiş en son bütçe gelirinin binde beşi oranında ayrılması gereken payın tam olarak ayrılmadığı, Belediye`nin kullanılabilir hayvan bakım evinin bulunmadığı, Yüksekova Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği`ndeki başıboş sokak hayvanları ile ilgili ne yapılacağı konusundaki düzenlemelerin, 5199 sayılı Kanun`da yapılan değişiklikler dikkate alınarak değiştirilmediği, bu suretle değişikliklerde yer alan sahipsiz hayvanların sahiplendirilinceye kadar bakımevinde tutulacağı hükmüne uygun hareket edilmediği, olaydan önceki 5 ay içinde vatandaşlar tarafından sahipsiz köpeklerle ilgili 5 kez CİMER başvurusunda bulunulduğu, 4 muhtar tarafından sahipsiz köpekler ile ilgili tedbir alınması için belediyeye müracaat edildiği, ancak belediye yönetimi tarafından gerekli tedbirlerin alınmadığı anlaşılmıştır.

Bu rapor doğrultusunda, Bakanlığımızca; Yüksekova Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Meclisi Üyeleri ve Veteriner İşleri Müdürü hakkında soruşturma izni verilmiştir.

Eslem kızımıza bir kez daha Allah`tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA