20 Nisan 2025 Pazar


13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR   11:24   MERSIN`DE MERCEK KURSIYERLERI, 23 NISAN DOLAYıSıYLA ÇOCUKLARA KıYAFET DIKTI   11:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, CNR LOJISTIK VE TAŞıMACıLıK FUARı`Nı ZIYARET ETTI   11:13   TBMM`NIN AÇıLıŞıNıN 105`INCI YıL DÖNÜMÜ DOLAYıSıYLA KUTLAMALAR YAPıLACAK   11:11   VAHAP SEÇER: BIZ HALKTAN VE HUKUKTAN YANAYıZ   11:10   DEM PARTI: YENIDEN DOĞUŞUN VE UMUDUN SEMBOLÜ OLAN PASKALYA BAYRAMı KUTLU OLSUN   11:08   ABD YÜKSEK MAHKEMESI GÖZALTıNDAKI VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI DURDURDU   10:18   GÜRER`DEN NIĞDE`DEKI ZIRAI DONA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "YıLLıK 614 BIN TON ELMA ÜRETILEN NIĞDE`DE, BU YıL 500 BIN TONA YAKıN KAYıP YAŞANACAK"   09:17   RTÜK BAŞKANı ŞAHIN: “TRT`YI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYE YÖNELIK SORUMSUZ BEYANLARı KıNıYORUZ”   01:44   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYAL MEDYA HESAPLARıNDAKI KAPAK FOTOĞRAFıNı TRAKTÖR KONVOYUYLA YOZGAT MITINGINE GELDIĞI BIR KARE ILE DEĞIŞTIRDI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."  
 
     
   

Köseler`e tutuklama istendi... Özgür Çelik: Bunun adı bir zulümdür, bunun adı hukuksuzluktur


4 gün önce şafak operasyonu ile gözaltına alınan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler`in savcılık ifadesi tamamlandı. Savcılık, aralarında Köseler`in de bulunduğu 18 kişiyi tutuklama istemiyle Beykoz Sulh Ceza Hakimliği`ne sevk etti. Gelişmelere ilişkin adliye önünde açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Madem yasal gözaltı süresi olan 4 günün sonunu bekleyip ifadesini alacaktınız, 65 yıldır Beykoz`da oturan, burada doğmuş, burada büyümüş, burada daha önce 5 yıl belediye başkanlığı yapmış, sonra tekrar belediye başkanı seçilmiş Beykozlu bir mimar, madem 4`üncü günün sonuna kadar beklenecekti neden gecenin saat 4`ünde evi basılarak gözaltına alındı? Bunun adı zulümdür, bunun adı hukuksuzluktur" dedi.

 

Tarih : 3 Mart 2025 Pazartesi 14:03   Okunma : 490

Kamera: Onur DURSUN

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, 27 Şubat saat 04.00 sıralarında evi basılarak gözaltına alınmıştı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı`nın "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan başlattığı soruşturma kapsamında Köseler dışında, 5 belediye yetkilisi ile ihale yüklenicisi ya da teklif sahibi 15 firma yetkilisi gözaltına alınmıştı. Vatan Caddesi`ndeki Emniyet Müdürlüğü`nde gözaltında tutulan Köseler ve 20 kişi, bu sabah saatlerinde sağlık kontrolünden sonra Beykoz Adliyesi`ne sevk edildi. Öğle saatlerinde ifade işlemleri tamamlanan Köseler ve 17 isim tutuklama istemiyle Beykoz Sulh Ceza Hakimliği`ne sevk edildi. Savcılık diğer isimler hakkında adli kontrol uygulanmasını istedi.

"Madem bekletecektiniz neden 04`te evi basılarak gözaltına alındı?"

İfade işlemlerini takip için Beykoz Adliyesi`ne gelen CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik bir açıklama yaptı. Çelik, "5 gündür Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler tam anlamıyla zulüm çekiyor. Madem bu kadar bekletecektiniz, yasal gözaltı süresi olan 4 günün sonunu bekleyip ifadesini alacaktınız, 65 yaşında bir insan, Beykoz halkının iradesiyle seçilmiş, 65 yıldır Beykoz`da oturan, burada doğmuş, burada büyümüş, burada daha önce 5 yıl belediye başkanlığı yapmış, sonra tekrar belediye başkanı seçilmiş 65 yıllık Beykoz`lu bir mimar, madem 4`üncü günün sonuna kadar beklenecekti neden gecenin saat 4`ünde evi basılarak gözaltına alındı? Bunu gerçekten çok merak ediyoruz" dedi. Çelik, şöyle devam etti:

"Şu anda hürriyetinden yoksun bırakma suçu işleniyor"

"Bugün de burada bir ayrı hukuksuzluk söz konusu. 4`üncü günün sonunda gözaltı süresi saat 4 itibarıyla sona erdi. Şu anda burada bir, hürriyetinden yoksun bırakma suçu işleniyor. Gözaltı süresinin sona ermiş olmasına rağmen Beykoz Belediye Başkanı adliyenin bir koridorunda, 4 gündür Vatan Caddesinde bir nezarethanede, bugün de adliyenin koridorunda uykusuz biçimde, yorgun ama başı yukarıda biçimde bir taburenin üzerinde bekletiliyor. Ne yapmaya çalışıyorlar? Neyi amaçlıyorlar? Buradan topluma bu uygulamalarla nasıl bir mesaj vermeye çalışıyorlar?

"Bunun adı zulümdür, bunun adı hukuksuzluktur"

Buradan açıkça şunu ifade ediyoruz, bunun adı zulümdür, bunun adı hukuksuzluktur. Sadece bugün değil, 100 gündür büyük hukuksuzluklar yaşanıyor. Belediye başkanları, siyasi parti genel başkanları, gazeteciler, akademisyenler tutuklanıyor. Yetmiyor, 76 yaşında vatandaş sokakta röportaj yaptığı için tutuklanıyor, gözaltına alınıyor bu ülkeye hizmet etmiş bir albayın eşi, cezaevine koyuluyor, gözdağı veriliyor."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA