12 Şubat 2025 Çarşamba


16:03   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı 23 MART PAZAR GÜNÜ YAPıLACAK ÖN SEÇIMLE BELIRLEYECEĞIZ”   15:47   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TAYYIP BEY BIR YıLDıR 3-4 KEZ BUNU SÖYLÜYOR. BENI DE PISLETECEK KENDI KÖTÜ SÖZÜYLE. GIRER MIYIM O ÇUKURA"   15:37   CHP GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı CEM AYDıN HAKKıNDA, 5 YıL 4 AY AYA KADAR HAPIS VE SIYASI YASAK ISTEMLI IDDIANAME HAZıRLANDı   14:36   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "KARTALKAYA SORUŞTURMA KOMISYONU`NA IMZA ATAN MILLETVEKILI SAYıSı 260`ı GEÇTI"   12:16   ÖMER FETHI GÜRER: BAYRAM IKRAMIYESININ RAMAZAN KOLISI KARŞıSıNDA DA ALıM GÜCÜ ORTADAN KALKMıŞTıR   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI KARIYER MERKEZI, IŞ DÜNYASı-ÜNIVERSITE-KENT IŞ BIRLIĞINE KATKı SAĞLıYOR   09:32   CHP`LI BELEDIYELERE OPERASYONA TEPKI... CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR: BU ÇÜRÜMÜŞ DÜZENI DEĞIŞTIRECEĞIZ, KORKMAYACAĞıZ, SINMEYECEĞIZ   23:15   MERSIN’DE DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDı: BAKLIYAT SAĞLıK VE EKONOMININ ANAHTARı   21:04   AFAD`ıN YENI BAŞKANı ALI HAMZA PEHLIVAN GÖREVE BAŞLADı   20:59   MADENCILERIN ÖZELLEŞTIRMEYE KARŞı YÜRÜYÜŞÜNDE ILK GÜN GERIDE KALDı... İKTIDARA SESLENEN TÜRK-İŞ BAŞKANı: “BU IŞTEN BIR AN EVVEL VAZGEÇSINLER"   18:50   ÖN SEÇIM GÜNDEMIYLE TOPLANAN CHP PM, MYK`YA YETKI VERDI... MYK`DA ÖN SEÇIM TARIHININ BELIRLENMESI BEKLENIYOR   17:31   CHP KURULTAYı`NA SORUŞTURMA... KıLıÇDAROĞLU`NUN AVUKATı CELAL ÇELIK: "GENEL BAŞKANıMıZ IFADE VERMEYECEK, SAYıN ERDOĞAN DINLENSIN"   17:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: TARıM TÜRKIYE`NIN ANA TAŞıYıCı SEKTÖRÜDÜR   16:58   ÖZELLEŞTIRMEYE KARŞı DIRENEN MADENCILER ANKARA`YA YÜRÜYOR… MADEN-İŞ GENEL BAŞKANı AKÇUL: “SESIMIZI DUYURMAK IÇIN ANKARA YOLLARıNA DÜŞTÜK”   16:43   BÜLENT YÜCETÜRK: “SAVCıLıK, BIR YıL BOYUNCA SORUŞTURMAYı BEKLETEREK, MADDI BIR DELIL OLMADıĞıNı ZATEN KABUL ETMIŞ”   16:35   CHP KURULTAYıNA SORUŞTURMA AÇıLMASıNA TEPKILER… ALI MAHIR BAŞARıR: "BU KURULTAY DELEGELERININ IRADESINE YARGı ELIYLE DARBEDIR"   16:24   AKIF HAMZAÇEBI: "KURULTAYıMıZLA ILGILI ŞAIBE GIBI BIR IDDIAM YOK, BIR IMADA DA BULUNMADıM"   15:45   YANKı BAĞCıOĞLU IFADE VERDI   13:28   CHP, “DERIN YOKSULLUĞUN” ARAŞTıRıLMASıNı ISTEDI…    13:20   ÖZEL-İMAMOĞLU-YAVAŞ GÖRÜŞMESI... PARTI KAYNAKLARı: “İKI ISMIN ÖN SEÇIME GIREREK BIRBIRINI YıPRATMASıNıN DOĞRU OLMAYACAĞı KONUSUNDA GÖRÜŞ BIRLIĞI VAR”  
 
     
   

Özgür Özel: "Erdoğan`la da gelseler kazanacağız, Erdoğan`sız da gelseler kazanacağız"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim ve CHP`nin cumhurbaşkanı aday ilanına ilişkin tartışmaları değerlendirirken, "Var mı şimdi anket konuşan AK Partili? Bütün anketlerde CHP, Türkiye`nin birinci partisi. Yani Erdoğan`la da gelseler kazanacağız, Erdoğan`sız da gelseler kazanacağız. Bizim acilen hem emeklileri, hem emekçileri, hem gençleri, hem işsizleri bu iktidardan kurtarmak için bir seçim sandığına ihtiyacımız var. Bizim meselemiz erken seçim ve derhal seçimdir. Erken seçimin adayı da erken açıklanır arkadaşlar. Derhal seçiminde adayı derhal açıklanır” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 8 Şubat 2025 Cumartesi 12:57   Okunma : 239

Haber: İleyda ÖZMEN - Kamera: Recep Tunahan GÜLER

(ANKARA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim ve CHP`nin cumhurbaşkanı aday ilanına ilişkin tartışmaları değerlendirirken, "Var mı şimdi anket konuşan AK Partili? Bütün anketlerde CHP, Türkiye`nin birinci partisi. Yani Erdoğan`la da gelseler kazanacağız, Erdoğan`sız da gelseler kazanacağız. Bizim acilen hem emeklileri, hem emekçileri, hem gençleri, hem işsizleri bu iktidardan kurtarmak için bir seçim sandığına ihtiyacımız var. Bizim meselemiz erken seçim ve derhal seçimdir. Erken seçimin adayı da erken açıklanır arkadaşlar. Derhal seçiminde adayı derhal açıklanır” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,Türkiye Kent Konseyleri Platformu 32`nci Genel Kurulu`nun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yarın bir araya gelip gelmeyeceğini ilişkin bir soruya Özel, şöyle yanıt verdi:

``Yarın Ekrem Bey de Ankara`ya gelecek. Mansur Başkan ile de görüşmüştük zaten bir üçlü toplantı yapmayı. Yarın uygun bir zamanda ve uygun bir ortamda geniş geniş, oturup hep birlikte içinde bulunduğumuz durum ve yürüttüğümüz süreç, bundan sonra da hep beraber ne yapabiliriz onu konuşacağız. Bir şey değişmez. Ekrem Başkan ile Mansur Başkan`ın, Türkiye`ye umut veren, birbirlerinin ellerini havaya kaldırdığı fotoğraf değişmez. O fotoğraftan bir adım geriye gidersek, Türkiye`ye diz çöktürecekler. Biz bunun farkındayız.”

``Buna cevap verilir mi?``

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın CHP kurultayına yönelik ``şaibeli`` iddialarına yönelik, CHP`nin 7`nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun ``CHP açıklama yapılmalı`` sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Özel, şunları söyledi:

``Sayın Erdoğan`ın bir siyasi partinin içini karıştırmak için söylediği sözlere yanıt vermeye kalksak, ben 14 yıldır Sayın Erdoğan, bundan önceki kurultayımıza da Sayın Kemal Bey`in geldiği kurultaya olmadık şeyler söylüyordu. Bir gün cevap verdik mi? Kemal Bey, buna bir gün cevap verdi mi? Buna cevap mı verilir? Ben Sayın Erdoğan`ın böyle bir sorusunu duyduğumu, buna zaman harcadığımı söylesem, bu Atatürk`ün kurduğu partinin dünden bugüne emek vermişlerinin emeklerine ve bugün bir milyon 600 bin üyesine ayıp etmiş olurum. Yani bunlar ciddiye alınacak şeyler mi arkadaşlar.``

"Dervişoğlu`nun açıklamaları doğru zeminde yapılan, doğru tartışmalardır ama..."

Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu`nun “Şu anda erken seçim için tarih belli değil. Adaylar da konuşuluyor. Diğer partiler hiç yokmuş gibi davranılıyor” sözlerinin hatırlatılması üzerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın yeniden aday olup olamayacağının sorulması üzerine şunları kaydetti:

``Dervişoğlu`nun açıklamaları doğru zeminde yapılan, doğru tartışmalardır. Ama şöyle bir gerçeklik var. Sayın Erdoğan`ı bir daha aday olmaması için gayret göstereceksek, erken seçim yapmamak üzere gayret göstereceğiz. Çünkü YSK‘nın son kararını da biliyorsunuz. Verdiği mazbatayı da biliyorsunuz. Bunu Erdoğan`ın ikinci dönemi olarak saydılar ve Anayasa`ya göre bu dönem aday olabilmesi, seçimlerin Meclis tarafından yenilenmesine bağlı. Ben Erdoğan`ın işine gelecek bir takvimde buna `evet` demeyeceğimi daha önce söyledim. Yani durup durup son üç ayda, dört ayda gelip ‘hadi seçimleri yenileyin` derse biz burada yokuz diye söyledik. Ama şimdi bunu Müsavat Bey`e cevaben söylemiyorum da niçin erken seçim istediğimi söylemek için söylüyorum.

14 bin 500 TL emekli maaşı alan bir emekliye, Erdoğan`ın aday olamayacağı seçim için `üç yıl daha bekleyeceğiz` diyemiyorum ben. 22 bin TL asgari ücret verilmiş, 20 bin TL ev kirası... Bir asgari ücretliye `ya dur, bekle üç sene daha sabret. Erdoğan`ın aday olma şansı yok üç sene sonra` demek istemiyorum. Ben o yüzden sandığı bir an önce önümüze koymak istiyorum. Bunun da bir yan etkisi, bir semptomu veya bu kaçınılmaz bir sonucu olarak, Erdoğan aday olabilir... Onun da adaylığından vallahi korkmuyoruz. Biz Türkiye`nin birinci partisiyiz.

Şu anda da biliyorsunuz Suriye meselesi köpürdüğünde birkaç ankette bizi yakalar öne geçer gibi oldular, anket konuşuyorlardı. Var mı şimdi anket konuşan AK Partili? Bütün anketlerde CHP, Türkiye`nin birinci partisi. Yani Erdoğan`la da gelseler kazanacağız, Erdoğan`sız da gelseler kazanacağız. O yüzden Müsavat Bey`in söyledikleri, aslında doğru bir zemindir ama Türkiye`nin gerçekliği ile şu an uyuşmuyor. Bizim acilen hem emeklileri, hem emekçileri, hem gençleri, hem işsizleri bu iktidardan kurtarmak için bir seçim sandığına ihtiyacımız var. Bizim meselemiz erken seçim ve derhal seçimdir. Erken seçimin adayı da erken açıklanır arkadaşlar. Derhal seçiminde adayı derhal açıklanır."

"Artık bir CHP`li cumhurbaşkanının seçilmesini istiyoruz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş`ın ``Cumhurbaşkanlığı aday adaylığı için ön seçime mesafeli olduğu`` şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Özel, şunları söyledi:

``Bunu Mansur Bey ile de daha önce konuştuk. Yarın da geniş olarak değerlendiririz Mansur Başkan, bizim partimizin çok kıymetli bir belediye başkanı. Mansur Başkan, gücü yettiğince, insan üstü bir gayretle Ankara`nın yoksullarına, Ankara`nın yetimlerine, Ankara`nın kimsesizlerine el uzatmaya, yetişmeye çalışıyor. Biz artık bu çabanın yerel yönetimler eliyle ve sınırlı güçler ile değil, devlet eliyle, devlet gücüyle yapılmasını, bunun için de artık bir CHP`li cumhurbaşkanının seçilmesini istiyoruz. Mansur Başkanı da Ekrem Başkanı da bu sürecin kuvvetli isimleri olarak çok önemsiyoruz. Ama süreç, hiç kimseyi kendini böyle bir göreve layık gören hiç kimseyi dışlamayacak şekilde, en demokratik, en katılımcı ve en kapsayıcı şekilde yürütülecek. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.``

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu`nun KRT`de katıldığı yayında ``yol arkadaşınızın size ihanet etmemesi gerekir`` şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, ``Onları hiç üstüme alınmadım. Hiç etmedim çünkü`` yanıtını verdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA