13 Mart 2025 Perşembe


19:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, DıŞ POLITIKA DANıŞMA KURULU TOPLANTıSı`NA BAŞKANLıK ETTI   19:01   CHP`NIN EKONOMI HEYETI KÜTAHYALı VATANDAŞLARıN DERTLERINI DINLEDI…   18:05   CHP`DEN GAZIANTEP BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE "SIYAH ÇELENK" PROTESTOSU   17:51   CHP`LI EMIR: "BU ÜLKENIN BIR TEK KURUCU ÖNDERI VAR, O DA GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"   10:45   14 MART TıP BAYRAMı... HEKIMLER 14 MART`ı BAYRAM OLARAK KUTLAYAMıYOR   10:43   TÜİK: OCAK AYıNDA TAVUK ÜRETIMI 233 BIN 223 TON, TAVUK YUMURTASı ÜRETIMI 1,65 MILYAR ADET GERÇEKLEŞTI   10:23   İSTANBUL DIJITAL MEDYA A.Ş: ``SIYASI BIR AJANDAYLA BIR ARAYA GELMIŞ SÖZDE GAZETECI GRUBUNUN VE TROLL AĞıNıN YALANLARıYLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞIZ"   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ÇEVRE DOSTU ARAÇLARLA VATANDAŞLARı TOPLU TAŞıMA KULLANMAYA SEVK EDIYOR   09:29   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “TÜRKIYE`DE GERÇEKTEN DERIN YOKSULLUK YAŞANıYOR”   09:20   CHP`LI TAŞCıER`DEN IŞıKHAN`A: "VATANDAŞLARıMıZA LAYıK GÖRDÜĞÜNÜZ 4 BIN TL`LIK IKRAMIYE ILE HANGI EKONOMIK SORUNU ÇÖZDÜĞÜNÜZÜ DÜŞÜNÜYORSUNUZ"   09:16   CHP`NIN DEMOKRATIKLEŞME PAKETI: “SADECE KÜRT SORUNUNDAN IBARET OLMAYAN BIR PAKETIMIZ OLACAK”   09:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BU KENTTE SONSUZA KADAR BIRLIK IÇERISINDE YAŞAYALıM"   22:47   İMAMOĞLU ÖN SEÇIM ÇALıŞMALARı IÇIN KASTAMONU`DA... "İSTANBUL ÜNIVERSITESI`NE YAZı YOLLAYARAK DIPLOMAMLA ILGILI BASKı YAPMA SÜRECINE DEVAM EDIYORLAR"   22:01   MANSUR YAVAŞ ELMADAĞ`DA… YAVAŞ: “BIZDEN HERHANGI BIR ŞEKILDE AYRıLıK BEKLEYENLER, KAVGA BEKLEYENLER AVUCUNU YALAYACAKTıR”   21:50   ÖZGÜR ÖZEL: “BU EMEKLILERIN ARTıK SENI IKTIDARDAN INDIRMESI IÇIN DAHA NE OLACAK SAYıN ERDOĞAN”   21:06   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı DURBAY: BAĞıMSıZ YARGıYA VE ADALETIN VARLıĞıNA INANıYORUZ   20:58   CHP`LI ÖZER`DEN TEPKI: İMAMOĞLU`NUN YATAY GEÇIŞINDE HIÇBIR SORUN OLMADıĞıNı SÖYLEYEN REKTÖR, BUGÜN TAM AKSI YÖNDE KARAR VERMEYE ÇALıŞıYOR   20:49   CHP`LI KONURALP, GAZETE DUVAR`ıN KAPANMASı NEDENIYLE GOOGLE VE İLETIŞIM BAŞKANLıĞıNA YÜKLENDI   20:31   ÖZGÜR ÖZEL: “CHP`DEN KRIZ BEKLEYENLER ÇOK BEKLEYECEK AMA IKTIDARıMıZı BEKLEYENLER ÇOK BEKLEMEYECEK”   20:27   TİP GENEL BAŞKANı BAŞ`TAN DEM PARTI HEYETIYLE GÖRÜŞME YORUMU : "MECLIS`IN KATıLıMıYLA BARıŞ VE DEMOKRASI SÜRECI GÜÇLENDIRILMELI"  
 
     
   

CHP İzmir Milletvekili Nalbantoğlu`ndan İzmir depremi uyarısı


CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılında olası bir İzmir depremine ve yaratacağı yıkımlara dikkati çekerek iktidara, "Olası bir İzmir depremine karşı, bugüne kadar hangi önlemleri aldınız? Hangi yatırımları yaptınız? Yerel yönetimlerle iş birliği çerçevesinde hangi adımları attınız? Yatırım programının deprem gerçeğine yönelik güncellenmesi ve deprem öncelikli yatırım ve projelere yer verilmesi için ne bekliyorsunuz?" sorularını yöneltti.

 

Tarih : 7 Şubat 2025 Cuma 13:01   Okunma : 487

Türkiye`nin yüzde 92`sinin deprem riski altında olduğunu, İzmir`in ise deprem açısından en kırılgan illerin başında geldiğini belirten Nalbantoğlu, "Daha kaç deprem yaşamamız, kaç insanımızı kaybetmemiz gerek" diyerek önlem alınması için hükümete çağrıda bulundu.

“Önlem alınması için daha kaç deprem yaşamalıyız daha kaç can kaybetmeliyiz”

31 Mart 1928 Torbalı depreminden 2020`de Ege Denizi`ndeki depreme kadar son yüzyılda İzmir ve çevresinde şiddeti 6 - 7 arasında değişen 6 büyük depremin olduğunu, bu depremlerde büyük yıkımların ve kayıpların yaşandığını ama bunlara rağmen gerekli dersin çıkarılmadığını vurgulayan Nalbantoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Bilim insanlarının açıklamalarına göre İzmir ve çevresi dünyanın tektonik yönden en aktif bölgelerinden biridir. Bu nedenle İzmir, büyük depremlere gebe olan ve yer kabuğu ince olduğu için yıkıcı riskler taşıyan bir bölgedir. Bölgenin depremselliği hareketli olduğu için zaman zaman stres boşalmaları olmakta, bu depremler artçılarla birlikte bir dizi şeklinde devam etmektedir. Nitekim son bir haftadır Yunan adalarındaki sismik hareketlilik nedeniyle İzmir ve çevresi sabah – akşam beşik gibi sallanmakta, insanlarımız yüreği ağzında endişeyle bu sarsıntıların bir an önce son bulmasını beklemektedir. Aynı şekilde hem geçmişten hem de iki yıl önce yaşadığımız acılardan ders çıkarılmamış olacak ki, hükümet de bizler gibi olacakları seyretmeye devam etmektedir. Önlem alınması, yatırımların deprem gerçeğine göre planlanması ve adımlar atılması için neyi bekliyorsunuz? Harekete geçmeniz için daha kaç deprem yaşamalıyız, daha kaç canı kaybetmeliyiz?”

“2025 yatırım programında depremin adı yok”

2025 yatırım programında deprem gerçeğinin göz ardı edildiğine de dikkat çeken Nalbantoğlu hükümetin bu konuda yeterince duyarlı olmadığını belirterek şunları ifade etti:

"2 yıl önce meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremleri ile 2020`de meydana gelen İzmir depreminin acısı hala yüreğimizde. Bu nedenle işimiz gücümüz ve bütün önceliğimiz depreme yönelik olmalı. Ama 2025 yatırım programına baktığımızda sadece ve sadece Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü`nün deprem yenileme, devam eden inşaat işleriyle, İzmir Havalimanının güçlendirilmesinin yer aldığını görüyoruz. Yani deprem gerçeği yok sayılmakta. Bu gerçeği yok saymak insanları bile bile depreme kurban etmektir. Buradan hükümete ve yetkililere sesleniyorum. Olası bir İzmir depremine karşı, bugüne kadar hangi önlemleri aldınız? Hangi yatırımları yaptınız? Yerel yönetimlerle iş birliği çerçevesinde hangi adımları attınız? Yatırım programının deprem gerçeğine yönelik güncellenmesi ve deprem öncelikli yatırım ve projelere yer verilmesi için ne bekliyorsunuz?"

Olası bir İzmir depremi ve etkileri konusunda hem araştırma hem de soru önergesi hazırladığını da belirten Nalbantoğlu Meclis`i de inisiyatif almaya çağırdı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA