5 Şubat 2025 Çarşamba


16:27   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ERKEN SEÇIMIN ADAYı ERKEN BELIRLENIR. ERKENDEN YOLA ÇıKACAĞıZ”   16:12   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "BÜTÜN ÖRGÜTÜMÜZÜ ALTıN KıYMA VE ÇAY SIMIT HESABıNı KAPı KAPı ANLATMAYA DAVET EDIYORUM"   14:23   CHP GRUP TOPLANTıSı... DEMOKRAT PARTI`DEN ISTIFA EDEN MILLETVEKILLERI CEMAL ENGINYURT ILE SALIH UZUN CHP`YE KATıLDı   13:12   İMAMOĞLU: "FERYATLARı, INSANıN ŞIKAYETLERINI DUYMAYA ASLA BIR FıRSATLARı YOK. ÇÜNKÜ PAZARA INEMIYORLAR, SOKAĞA ÇıKAMıYORLAR"   12:16   CHP MILLETVEKILLERI 6 ŞUBAT DEPREMLERININ YıL DÖNÜMÜNDE BÖLGEDE OLACAK   11:47   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 9 BIN ÇOCUĞU TIYATRO OYUNLARıYLA BULUŞTURDU   10:52   CHP`LI TEZCAN, ANKARA SINCAN`DA, BAZı POLIS MEMURLARıNıN BILGISI VE IRADESI DıŞıNDA AK PARTI`YE ÜYE YAPıLDıĞı IDDIASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN LGS`YE HAZıRLANAN ÖĞRENCILERE DESTEK   02:07   TEĞMENLERIN IHRAÇ KARARıNıN GEREKÇESI ORTAYA ÇıKTı: “TSK`Yı TARTıŞıLıR HALE GETIREREK, MILLET NEZDINDE YıPRANMASıNA NEDEN OLDULAR”   01:20   DEVLET DENETLEME KURULU VE TMSF`YE OLAĞANÜSTÜ YETKILER VEREN KANUN, RESMI GAZETE`DE YAYıMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GIRDI   23:27   BASıNA SANSÜR VE MÜCADELE MASAYA YATıRıLDı… GÖKHAN GÜNAYDıN: İKTIDAR MUHALIF BASıN IZLENDIĞI IÇIN BASKıLıYOR   22:38   SON 6 SAATTE EGE DENIZI`NDE 1.7 ILE 4.7 ARASıNDA 50`NIN ÜZERINDE DEPREM MEYDANA GELDI   22:27   GAZIANTEP FK 0-1 GALATASARAY   22:01   CHP`LI OKAKıN, RıZA AKPOLAT, AHMET ÖZER VE SUAT TOKTAŞ`ı ZIYARET ETTI   21:11   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ERKEN SEÇIM ISTEYEN MUHALEFETE: "ZERRE MISKAL UMURSAMıYORUZ"   18:30   BÜYÜK USTA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   18:13   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÖKHAN GÜNAYDıN: "O SANDıK BURAYA MUTLAKA GELECEK"   18:04   CHP MERSIN, MILLI EĞITIM BAKANıNA GÖREV VE SORUMLULUKLARıNı HATıRLATMAYA DEVAM EDECEĞIZ   16:50   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: AKDENIZ BELEDIYESI`NDE KAYYUM ATAMASı SONRASı 150 IŞÇININ GÖREV YERI DEĞIŞTIRILDI   16:36   CHP`LI HASAN UFUK ÇAKıR: "ÜMIT ÖZDAĞ`ıN YANıNDAYıZ"  
 
     
   

CHP`nin Esenyurt Nöbeti... CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin: "Halkın iradesiyle kazanamadıkları her yerle uğraşıyorlar, belediyelere çöküyorlar"


Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanarak yerine kayyum atanmasına karşı CHP`lilerin ilçede başlattığı Demokrasi Nöbeti, 82. gününde sürüyor. CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin," İstanbul başta olmak üzere seçimle ya da halkın iradesiyle kazanamadıkları her yerle uğraşıyorlar. Oraları tekrar finanse etmek için, oralara yönetici bulabilmek için bu belediyelere çöküyorlar" dedi. 

 

Tarih : 19 Ocak 2025 Pazar 17:13   Okunma : 214

(İSTANBUL) - Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanarak yerine kayyum atanmasına karşı CHP`lilerin ilçede başlattığı Demokrasi Nöbeti, 82. gününde sürüyor. CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, "İstanbul başta olmak üzere seçimle ya da halkın iradesiyle kazanamadıkları her yerle uğraşıyorlar. Oraları tekrar finanse etmek için, oralara yönetici bulabilmek için bu belediyelere çöküyorlar" dedi. 

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanarak yerine kayyum atanmasına karşı CHP`lilerin ilçede başlattığı Demokrasi Nöbeti 82. gününde devam etti. Cumhuriyet Meydanı`ndaki nöbete bugün, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin katıldı.

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ergin, şunları söyledi:

"Bugün 82. gününde birlikteyiz. Esenyurt sürecinin 82. günü ama Türkiye`de faşizm yıllardan beri var. Yıllardır Türkiye`de faşizm köklendiyse köklendiği ve geldiğimiz günde bize bu zulümleri yaşatıyor. Hep birlikte buna göğüs germeye çalışıyoruz, sadece Esenyurt`la uğraşmıyorlar biliyorsunuz. İstanbul başta olmak üzere seçimle ya da halkın iradesiyle kazanamadıkları her yerle uğraşıyorlar. Güneydoğusunda, doğusunda, İç Anadolu, Batı, falan fark etmiyor onlar için. Eğer sıkışmışlarsa, eğer paraya, bütçeye ihtiyaçları varsa kendi uydurdukları sistemler, uydurdukları iddianamelerle bir tek sadece belediyelere değil, başka kurumlara dahi göz açtırmama gibi bir dertleri var."

"Herkesin alım gücü, gelirleri düştü"

Ülkede toplumsal mutluluğun düştüğünü, kimsenin yüzünün kolay kolay gülmediğini söyleyen Ergin, "İnsanlar birbirlerinin yanına kolay kolay gelmemeye çalışıyorlar. Birbirlerine çay ikram etmek, çay ısmarlamaktan dahi kaçınır bir toplum haline geldik. Neden? Çünkü herkesin alım gücü, gelirleri düştü. Buna karşılık masrafları kat kat daha arttı." dedi. 

Toplumun eğitimden, sağlıktan fedakarlık etmeye başladığını ifade eden Ergin, şöyle devam etti:

"Uyuşturucu belası almış başını gitmiş. Artık esnaf dükkanları kurşunlanıyor, Çocuklar okullarda birbirlerinden kaçtıkları için kavga etmeye başlamışlar. Bütün bunlar olup biterken geliyor devlet sizin iradenize çöküp sizin güvenli olarak gördüğünüz o yüzden seçtiğiniz insanı görevden alıp aklı sıra bir tane devlet memurunu kayyum olarak atıyor. 

"Burada sadece çökme düzeni vardır"

Bir mahkemede hakimin karşısına çıktığımızda bir savcı bizi sorguladığında, o savcının devlet aklıyla bizi sorguladığını ya da muhakeme ettiğini bilmek isteriz. Ama öyle mi, değil. Aslında iki gün önce Beşiktaş Belediyesi olaylarından dolayı 31 kişi tutuklama talepli mahkemeye sevk ediliyor. Bir tanesi bakan yardımcısının kardeşi olduğu için bırakılıyor sevk edilenlerin içerisinden. Bir tanesi AKP`li olduğu için ve onu savunan da AKP`li bir avukat olduğu için serbest bırakılıyor, geri kalanların tamamı tutuklanıyor. Dört gün gözaltında tutuluyorlar. Hakimin karşısında kalış süreleri üç dakika. Savunma hakkı dahi verilmiyor. Konuşma hakkı dahi verilmiyor. Çünkü önceden ayarlanmış, başı sonu belli olan bir dava. İşte burada hukuktan bahsedemezsiniz. Burada demokrasiden insan haklarından bahsedemezsiniz. Toplumsal ve kişisel vicdandan bahsedemezsiniz. Burada sadece çökme düzeni vardır."

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, iktidarın 2024 yerel seçimleri sonuçlarıyla sarsıldığını, çok belediye kaybettiğini belirterek, "Kendi deyimleriyle, teşkilatlarını finanse edemez oldular. Bireysel zenginliklerinden de oraya aktarmak istemiyorlar. Onlar sizin gibi değiller. Onlar toplum yaranına, kendi kurumlarına, partilerine, derneklerine bağış yaparak orayı ayakta tutmazlar. Sömürmeden, yani almadan bir şey vermezler. O yüzden de oraları tekrar finanse etmek için, oralara yönetici bulabilmek için bu belediyelere çöküyorlar." dedi.  






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA