18 Nisan 2025 Cuma


15:45   REŞIT KIBAR`ıN ÖLDÜRÜLMESINE ILIŞKIN DAVA...  CHP ARTVIN MILLETVEKILI BAYRAKTUTAN: "REŞIT KIBAR`ıN AILESININ YAŞADıĞı ACıYı YÜREĞIMDE HISSEDIYORUM"   15:39   HASAN ÖZTÜRKMEN: “SÖZDE `DÜNYA LIDERI` ERDOĞAN, KKTC`YE DAHI SAHIP ÇıKAMıYOR..."   15:37   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI YARıN YOZGAT`TA YAPıLACAK...   15:21   CHP ANKARA MILLETVEKILI DEMIR`DEN TAMAMLANMAYAN BITLIS-MUTKI YOLU IÇIN SORU ÖNERGESI   15:07   CHP`LI BÜLBÜL`DEN YUNANISTAN`ıN KARASULARıNı 12 DENIZ MILINE ÇıKARMA HAZıRLıĞıNA TEPKI: YUNANISTAN`A BU CESARETI KIM VERIYOR?   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ`A TEPKI   13:28   MAHMUT TANAL`DAN IKTIDARıN EKONOMI POLITIKALARıNA TEPKI   12:19   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, ILÇEDEKI MUHTARLARLA BIR ARAYA GELDI   12:17   TARSUS BELEDIYESI`NIN EMEKLI EVI HIZMETE AÇıLDı   12:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ARATOS MATEMATIK EVI, BUGÜNE DEK BIN 400`DEN FAZLA ÇOCUĞU KONUK ETTI   11:33   CHP`LI GÜNAYDıN KIŞISEL VERI HıRSıZLıĞı IDDIALARıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:47   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT LOKANTASı`NıN INŞAATıNı INCELEDI   09:51   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ``BÜTÜN MUHALEFET PARTILERINE, DEMOKRATIK SIYASETE DOĞRUDAN BIR SALDıRı VAR``   10:57   OYUNCU CEM YIĞIT ÜZÜMOĞLU`NUN YURT DıŞıNA ÇıKıŞ YASAĞı ITIRAZı REDDEDILDI   10:52   YUSUFELI`NDE KURULMASı PLANLANAN HES PROJESI IÇIN BILGILENDIRME TOPLANTıSı, KÖYLÜLERIN TEPKISI ÜZERINE YAPıLAMADı   10:51   MHP`LI İSMET BÜYÜKATAMAN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E "3T" YANıTı: "ÖZGÜR ÖZEL`IN 3T`SI TALAN, TEZVIRAT, TESLIMIYET..."   10:50   CAN ATALAY`ıN ANNESI ŞÜKRAN ATALAY: “3 SENEDIR OĞLUM IÇERIDE, BUNUN HESABıNı KIM VERECEK BIZE? BU NEFRET, BU KIN BITSIN ARTıK”   10:47   MERSIN BAROSU`NDAN GÖKSU DELTASı IÇIN ÇAĞRı: "YANGıNLARı ÖNLEYIN"   10:42   ALTıN SON 5 YıLıN REKORUNU KıRDı: GRAM ALTıN 4 BIN 100 TL`YE YAKLAŞTı.   10:39   AYM`DEN, POLIS OPERASYONUNDA YARALANAN KIŞININ BIREYSEL BAŞVURU SONUCU "HAK IHLALI" KARARı...  
 
     
   

CHP`li belediye başkanları, konser ve etkinlik harcamalarına standart getirmek için toplanacak


CHP`nin belediyelerin konser ve etkinlik harcamalarına bir standart getirmek amacıyla harekete geçeceği öğrenildi. Bu kapsamda kasım ayının sonunda, CHP`li belediyelerin düzenlediği etkinliklere bir düzen getirmek amacıyla 21 il ve 14 büyükşehir belediye başkanı, genel merkezin ilgili genel başkan yardımcılığıyla bir toplantı planlıyor. Toplantıda, 2025 yılında belediyelerin özel günlerde düzenlenen etkinliklerinin çerçevesi çizilecek. Toplantıda, belli bir standart oluşturulması ve partinin bu konudaki yönergesinin de belirlenmesi amaçlanıyor.

 

Tarih : 13 Kasım 2024 Çarşamba 11:09   Okunma : 410

 Haber: Gülara SUBAŞI

(ANKARA) - CHP`nin belediyelerin konser ve etkinlik harcamalarına bir standart getirmek amacıyla harekete geçeceği öğrenildi. Bu kapsamda kasım ayının sonunda, CHP`li belediyelerin düzenlediği etkinliklere bir düzen getirmek amacıyla 21 il ve 14 büyükşehir belediye başkanı, genel merkezin ilgili genel başkan yardımcılığıyla bir toplantı planlıyor. Toplantıda, 2025 yılında belediyelerin özel günlerde düzenlenen etkinliklerinin çerçevesi çizilecek. Toplantıda, belli bir standart oluşturulması ve partinin bu konudaki yönergesinin de belirlenmesi amaçlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye`sinin (ABB) 29 Ekim kutlamaları dolayısıyla düzenlenen Ebru Gündeş konseri sonrası belediyenin konser için ödediği ücret tartışmalara neden olmuştu. ABB Başkanı Mansur Yavaş, pazartesi yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylemişti. CHP`nin belediyelerin konser ve etkinlik harcamalarına bir standart getirmek amacıyla harekete geçeceği öğrenildi. Bu kapsamda kasım ayının sonunda, CHP`li belediyelerin düzenlediği etkinliklere bir düzen getirmek amacıyla 21 il ve 14 büyükşehir belediye başkanı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek başkanlığında bir toplantı yapacak.

“Kamuoyunu rahatsız eden kimi uygulamalar konusunda belediyelerimizin görüşlerini alacağız, bir yol haritası oluşturacağız

Toplantıda, 2025 yılında belediyelerin özel günlerde düzenlenen etkinliklerinin çerçevesi çizilecek. Üç gün sürecek toplantıda, belli bir standart oluşturulması ve partinin bu konudaki yönergesinin de belirlenmesi amaçlanıyor. Yılbaşı etkinliklerinden başlayarak tüm yılın konuşulacağı toplantıda temel nokta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olacak.

Kurmaylar, CHP`nin 29 Ekim kutlamalarının görkemli ve en üst perdeden yapılmasıyla ilgili bir duruşları olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“29 Ekim törenlerinde asılan bayraklar, yapılan anonslar, pankartlar, afişler, bu konuyla ilgili oluşturulan kortjeler, farklı STK`larla yapılan dayanışmalar.... Bunlarla ilgili bir kıstas, kısıtlama getirilmesi doğru değil. Her ulus kendi cumhuriyetinin yıl dönümünü çok görkemli kutlar, bunun bir maliyet hesabı yapılamaz. Ama kamuoyunu rahatsız eden kimi uygulamalar konusunda da belediyelerimizin görüşlerini alacağız, bir yol haritası oluşturacağız.”

“Belediyelerde toplu iş sözleşmelerini neredeyse tamamladık”

Asgari ücrete yapılacak zam oranı tartışmaları devam ederken belediyelerde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiğini aktaran kurmaylar, “Maltepe Belediyesi`nde grev kararı alındı. Onu çözmeye çalışıyoruz. Kartal Belediyesi`nde grev ilan edilmişti, üç gün sonra çözdük. 19 belediyemizde; İzmir ve İstanbul`daki belediyelerimizin tamamında, toplu iş sözleşmelerini neredeyse tamamladık” ifadelerini kullandı.

Ocak 2025`te, CHP`li büyükşehirlerde en düşük personel ücreti 40 bin liranın üzerinde olacak

Kurmaylar, toplu iş sözleşmelerinin tamamlanmasıyla birlikte yeni yılda belediyelerdeki durumu şöyle anlattılar:

“Ocak 2025`te, CHP`li büyükşehirlerde en düşük personel ücreti 40 bin liranın üzerinde olacak. 50 bine ulaştığı belediyelerimiz de olacak. Geçmişte belediye başkanlarımız kendi toplu iş sözleşmelerini kendileri yapıyorlardı. Şimdi SODEMSEN yapıyor. SODEMSEN bu toplu iş sözleşmelerini ilgili genel başkan yardımcılığının gözetiminde yürütüyor. İstanbul`da günlük brüt ücret bin 260 ile bin 460 lira arasındaki bir skalada. Aşağı yukarı bütün belediyelerde sözleşmeleri bitirdik. Giydirilmiş ücretlere bakıldığında, 40 bin lira altında bir ücret görmeyeceğiz.”

Bugün seçim olsa 14 büyükşehir değil, 17 büyükşehir belediyemiz olacak

31 Mart`tan itibaren CHP`nin yönettiği tüm belediyelerde performans ve değerlendirme ölçmeleri yaptıklarını aktaran kurmaylar, “Belediyelerin performanslarına yönelik anketler iyi geliyor. Bugün seçim olsa 14 büyükşehir değil, 17 büyükşehir belediyemiz olacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi, kesinlikle bunlardan biri” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA