5 Ekim 2024 Cumartesi


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

Ali Mahir Başarır: "Can Atalay konusundaki ısrarımız devam edecek. Yargıtay Başkanı`yla yarın görüşülecek"


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriyle birlikte Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya`yı ziyaret etti. Başarır, "Önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Can Atalay konusundaki hassasiyetimizi Meclis`te bu gündemin bitmeyeceğini ve tükenmeyeceğini bir kez daha belirttik. AYM`nin kararlarının uygulanmasının önemini ve bunun vurgulanmasını AYM`de de bu gündemin devam etmesinin gerekliliğini anlattık. Bu konuda ısrarımız devam edecek. Buradan Barolar Birliği ile görüşeceğiz. Yarın Yargıtay Başkanı`yla görüşülecek" dedi.

 

Tarih : 2 Ekim 2024 Çarşamba 16:45   Okunma : 474

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriyle birlikte AYM Başkanı Kadir Özkaya`yı ziyaret etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyaretin ardından açıklama yapan Başarır, şunları söyledi:

"Bu gün dört parti grubu adına dört arkadaşımızda AYM`yi ziyaret ettik. Başkan ve üyelerle önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Can Atalay konusundaki hassasiyetimizi Meclis`te bu gündemin bitmeyeceğini ve tükenmeyeceğini bir kez daha belirttik. AYM`nin kararlarının uygulanmasının önemini ve bunun vurgulanmasını AYM`de de bu gündemin devam etmesinin gerekliliğini anlattık. Bizi uzun uzun dinlediler. Gerçekten çok iyi karşıladılar. Ben AYM Başkanı`na ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bu konuda ısrarımız devam edecek. Buradan Barolar Birliği ile görüşeceğiz. Yarın Yargıtay Başkanı`yla görüşülecek. Biz hukuku, hukukun üstünlüğünü, anayasanın üstünlüğünü savunan partileriz. Bu konu konuşuldu. Bir de şunu söylemek istiyorum; bazı burada görülmesi gereken kanun tekliflerinin, meclisten geçen kanunların önemine dikkat çektik. Hayvan yasasını özellikle belirttik. O da toplumun gereksinimlerini ve bu konudaki tepkileri dikkate alarak öne alınacağını ve ivedi bir şekilde karar verileceğini söyledi. Umarım bu yasa da iptal olur."

"Bu mesele Can Atalay meselesi olmaktan çıkmıştır"

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Koçyiğit ise şunları söyledi:

"Bugün üç grup başkanvekili ve TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil vekilimizle beraber AYM`ye bir ziyarette bulunduk. Biliyorsunuz çok uzun süredir aslında Hatay halkının iradesi olan Can Atalay`ın hem milletvekilliğinin hem Hatay halkının iradesinin gasp edilmesi gibi bir süreçle karşı karşıyayız. Tabi bu sürecin yargısal tartışmaları da oldu. Bu anlamıyla AYM`nin aslında üst üste veridği hak ihlali kararları var ki bu anlamıyla en son 22 Şubat`ta verdiği ve 1 Ağustos itibarıyla de açıklanan gerekçeli kararın kendisi aslında bugün çok açık ve net bize şunu gösteriyor; Türkiye`nin önünde iki seçenek var. Ya anayasaya, AYM kararlarına uyacaktır ya da anayasa mahkemesi kararlarını görmezden gelerek aslında anayasanın ihlalini anayasal devlet düzeninin ilga edilmesine yönelik bir adım atmış olacaktır. Bizim burada bulunan dört siyasi partinin de temel tartışması ve temel gündemi tabi ki AYM kararı, Can Atalay kararının derhal uygulanmasıdır. Ve bu konuda bizler hem Meclis`te aslında hep beraber yaptığımız ortak çağrıyla 16 Ağustos`ta Meclis`in üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi için bir özel oturum genel kurul toplantısı olmuştu. Hem orada ifade ettik hem öncesindeki bütün süreçlerde ifade ettik. Bu mesele Can Atalay meselesi olmaktan çıkmıştır. Bu Türkiye`nin hukuk devleti olup olmayacağı tartışmasıdır. Bir anayasal devlet düzeninin devam edip etmeyeceği tartışmasıdır. O anlamıyla biz meseleyi sadece bir milletvekilinin gasp edilmesinin çok ötesinde bir mesele olarak ele alıyoruz. Verimli bir görüşme olduğunu ben de ifade etmek istiyorum."

"Bu mücadeleyi hep birlikte vermeye devam edeceğiz"

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da şöyle konuştu:

"Bu mesele burada bitmiştir demek Türkiye`de kurumlar istediği zaman AYM kararlarına uyar istemediği zaman uymaz gibi bir sonucu doğuracak. Böyle bir sonucu kabullenemeyeceğimiz için de AYM`nin vermiş olduğu bu kararlara uyulması gerektiğine dair bu kapsamda bir ziyaret yaptık. Ben de bizi ilgiyle karşılayan ve ağırlayan AYM Başkanı`na bu arada görevinde de başarılar diliyorum ve değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Bu mücadeleyi başkanlarımızın dediği gibi hep birlikte vermeye devam edeceğiz."

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ise şunları söyledi:

"Bir TİP Sözcüsü olarak ifade etmek zorundayım bunu; bu görüşmenin asli konusu Can Atalay değil. Konu AKP`nin AKP`lilerin sözde hukukçularının azimle manipüle etmeye, halka yalan söyleyerek anlattıkları gibi yüksek yargı mercilerimiz arasındaki hukuki bir tartışma falan değil. Konu AKP`nin kontrolü altında tuttuğu kimi yargı unsurları eliyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin Anayasası`nı alenen askıya almış olması ve biz diğer siyasi partiler olarak, bu ülkenin muhalefeti olarak bunu unutturmalarına izin vermeyeceğiz. Bu geçiştirebilecekleri onlarca hukuksuz kadar basit bir şey değil. Bu bir darbe. Bu hepimizin meşruiyetini ortadan kaldıran bir iş. Ve bunu ifade ettik kendilerine."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA