20 Nisan 2025 Pazar


13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR   11:24   MERSIN`DE MERCEK KURSIYERLERI, 23 NISAN DOLAYıSıYLA ÇOCUKLARA KıYAFET DIKTI   11:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, CNR LOJISTIK VE TAŞıMACıLıK FUARı`Nı ZIYARET ETTI   11:13   TBMM`NIN AÇıLıŞıNıN 105`INCI YıL DÖNÜMÜ DOLAYıSıYLA KUTLAMALAR YAPıLACAK   11:11   VAHAP SEÇER: BIZ HALKTAN VE HUKUKTAN YANAYıZ   11:10   DEM PARTI: YENIDEN DOĞUŞUN VE UMUDUN SEMBOLÜ OLAN PASKALYA BAYRAMı KUTLU OLSUN   11:08   ABD YÜKSEK MAHKEMESI GÖZALTıNDAKI VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI DURDURDU   10:18   GÜRER`DEN NIĞDE`DEKI ZIRAI DONA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "YıLLıK 614 BIN TON ELMA ÜRETILEN NIĞDE`DE, BU YıL 500 BIN TONA YAKıN KAYıP YAŞANACAK"   09:17   RTÜK BAŞKANı ŞAHIN: “TRT`YI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYE YÖNELIK SORUMSUZ BEYANLARı KıNıYORUZ”   01:44   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYAL MEDYA HESAPLARıNDAKI KAPAK FOTOĞRAFıNı TRAKTÖR KONVOYUYLA YOZGAT MITINGINE GELDIĞI BIR KARE ILE DEĞIŞTIRDI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   01:30   TRABZONSPOR ADANA DEMIRSPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer söz verdi...


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından başlatılan “Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir`den” kampanyası kapsamında Büyükşehir ve MESKİ birimleri köpek sahiplenmeye başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde`nin sahiplendiği "Tarçın", Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı`nın Makine İkmal Sahası`nda sahiplendiği "Karamel", Fen İşleri Dairesi`nin sahiplendiği "Pako", Teksin ekibinin sahiplendiği "Teksin" ve "Mersin" hayatı değişen köpeklerden yalnızca birkaçı oldu. 

 

Tarih : 2 Ekim 2024 Çarşamba 12:47   Okunma : 599

Başkan Seçer tarafından ağustos ayında başlatılan “Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir`den” kampanyası devam ediyor. Başkan Seçer`in “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm kurumlarımızın, iştiraklerimizin, tesislerimizin her birine en az 1 can dost sahiplenme kararını şu andan itibaren alıyorum ve bu isteğimi arkadaşlarıma buradan ulaştırıyorum” cümlesi üzerine harekete geçerek sahiplenme işlemini gerçekleştiren birimler, yeni mesai arkadaşları olarak kabul ettikleri patili dostlarla uyum içerisinde çalışıyor.  

Büyükşehir ve MESKİ birimlerinin dışında, kentte faaliyet gösteren farklı kamu kurum ve kuruluşları da kampanyayı duyarak köpek sahiplenmeye başladı. Gün geçtikçe büyüyen kampanya sayesinde, şimdiden onlarca köpeğin hayatı değişmeye ve güzelleşmeye başladı. Kampanya kapsamında birimlerin sahiplendiği köpek sayısı 61`i bulurken, farklı kamu kurum ve kuruluşları da 6 köpek sahiplendi.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, sahiplenmeler konusunda bilgi verdi. Yıkılmaz, birimlerin kendi mevcut ortamlarına uyum sağlayabilecek ırkları sahiplendiğini belirterek, şunları söyledi:

“Yerleşkelerin durumlarına göre hem küçük, hem de büyük ırk köpek sahiplendirmelerini yaptık. Daha çok alan koruma özelliği gösteren bölümlerde çoban köpeği melezi, kurt köpeği gibi ırkların sahiplendirmesini yaparken, vatandaşlarla iç içe olan birimlerde daha küçük ırkların sahiplenme işlemlerini gerçekleştirdik. Mersin Kapalı Cezaevi`ne 4 tane, Anamur Sahil Güvenlik Birimi`ne bir tane, Aydıncık ilçesinde bir sitemize de bir tane köpek sahiplendirdik.”  

“Tarçın`la birlikte enerjimiz de yükseldi”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde de sahiplendikleri köpekle çok iyi anlaştıklarını dile getirerek, “Arkadaşlarımızla birlikte ismini Tarçın koyduk. Tarçın tadında çok güzel bir köpek. O günden bugüne mesaimizi birlikte yapıyoruz. Çok da uyumlu bir çalışmamız var. Sabahları enerjisi yüksek, oynuyoruz. Gün içerisinde de arada bir dışarı çıkartıyoruz. Çok pozitif olduğunu düşünüyorum. Enerjimiz yükseldi. Bizi rahatlatan bir hali var. Herkesin de sevgilisi oldu. Buraya gelen insanlar onu seviyor veya dışarıda farklı birimlerden arkadaşlarımız arada bir alıyorlar, seviyorlar” dedi.

“Karamel, artık ekibimizin bir parçası oldu”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de Makine İkmal Sahası`nda bulunan yerleşkesine Golden cinsi bir köpek sahiplendi. Karamel ile ilgilenen personelden Çevre Mühendisi Doğan Kaplan, “Karamel geleli 10 gün oldu. Bizimle birlikte vakit geçiriyor, geziyor, eğleniyoruz. Günde 2 defa dışarı gezmeye çıkartıyoruz. Bize epey alıştı. O da bizim ekibimizin bir parçası oldu. Herkese pozitif enerji veriyor. Bütün birimler, iş dönüşü normalde yorgun olmasına rağmen, gelince ilk işleri Karamel`i sevmek, onunla ilgilenmek oluyor” diye konuştu. 

Fen İşleri Dairesi`ne bağlı Enerji İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri de birimlerine köpek sahiplendi. Elektrik Elektronik Mühendisi olarak görev yapan Yusuf Yılmaz, Pako`nun kendilerine pozitif enerji verdiğini aktararak, şöyle konuştu: 

“Personelimiz Pako`yu görmek için heyecanlanıyor”

“Çok sevecen bir hayvan. Kendini sevdirmesini biliyor. Zaten Hayvan Bakımevi`ne ilk gittiğimizde o sevecenliğini hissettiğimiz için, direkt sahiplenmek istedik. Çok neşeli ve eğlenceli zaman geçirmeye başladık. Çünkü personelimiz Pako`yu görmek için heyecanlanıyor. Arkadaşların hayvan sevgisini daha da perçinledi. Pako geldikten sonra, müthiş eğlenceli bir ortam oluştu. İnsanlar daha da sevecenleşti. Pako`yu görmek için yanına uğruyor, gezdiriyoruz. Bizim evcil hayvanımız yok, ama Pako`dan sonra olacak.”

Macit Özcan Spor Tesisleri`nde bulunan Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürlüğü Teksin ekibi ise kampanya kapsamında iki köpek sahiplendi. Sahiplendikleri köpekler için tesis bahçesinde kulübe ve çit oluşturan ekip, yeni mesai arkadaşlarına Teksin ve Mersin isimlerini verdi. Teksin`de görevli Utku Gonca, Teksin ve Mersin`le ilgili bilgi vererek, şunları kaydetti:

“Birimimize neşe kattılar”

“Şu an gayet iyiler ve mutlular. İkisi de halinden memnun. İki tane canı sahiplendiğimiz ve doğal yaşamına kavuşturduğumuz için biz de birim olarak çok mutluyuz. Yine belediyemizin imkanları doğrultusunda, daha rahat ve özgür yaşamaları için onlara güzel bir kulübe yaptık. Birimimize neşe kattılar. Tüm personelimiz gerekli ilgiyi gösteriyor. 24 saat esaslı çalıştığımız için, onlarla sürekli ilgilenebilecek personelimiz var. Bizler de yönetici olarak elimizden geldiğince canlarımızın yanında oluyoruz.”


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA