20 Nisan 2025 Pazar


21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."   20:48   ÖĞRENCILERIN SARAÇHANE YÜRÜYÜŞÜNE POLIS ENGELI   20:29   İLETIŞIM BAŞKANı ALTUN: TRT, MILLI MENFAATLERIMIZ DOĞRULTUSUNDA TARAFSıZ YAYıNCıLıĞıYLA MILLETIMIZIN GÜVENINI KAZANMıŞ KURULUŞLARıMıZDAN BIRISIDIR   20:26   EKREM İMAMOĞLU: “SEN BU ÜLKENIN KÖYLÜSÜNÜ, ÇIFTÇISINI NE ZANNETTIN? BAK DA BIRAZ FERASET VE BASIRET ÖĞREN”     19:05   CHP`NIN YOZGAT MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU, BINLERCE ÇIFTÇI MITINGE DAMGA VURDU: "YOZGAT TARIH YAZDı"   18:33   PUTIN, PASKALYA DOLAYıSıYLA UKRAYNA`DA TEK TARAFLı ATEŞKES ILAN ETTI   17:31   ALPARSLAN TÜRKEŞ ANMASıNA SALDıRı DAVASıNDA KARAR: 12 KIŞIYE 1 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   17:17    PM ÜYESI ERTÜRK: "BIR IKTIDAR GIDIYOR, BAŞKA BIR IKTIDAR GELIYOR"   17:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "BURAYA KÖYLÜ, ÇIFTÇI, GENÇLER GELIYOR. ‘ARTıK YETER` DEMEK IÇIN GELIYOR"   17:05   CHP KAHRAMANMARAŞ MILLETVEKILI ÖZTUNÇ: "KARTALKAYA BARAJıNDA BULUNAN 70 MILYON METREKÜPTEN FAZLA SU ÇIFTÇIYE VERILMIYOR"   17:02   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... YOZGATLı VATANDAŞ: "GELMIŞ GEÇMIŞ EN BÜYÜK KALABALıKTı. HERKES NE OLACAĞıNı NE YAPACAĞıNı DA ÇOK IYI BILIYOR"   16:59   VELI AĞBABA: "ÇIFTÇILER AYAĞA KALKTı, ISYAN EDIYOR"   16:58    ÜMIT ERKOL: "ERDOĞAN`ıN ADAYıMıZı ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURUP, SANDıĞı GETIRIP ADILCE YARıŞMASı LAZıM"   16:40   İMAMOĞLU`NDAN ÇEŞMELILERE MESAJ: "EN ACIL IHTIYACıMıZ HER ALANDA ADALETTIR"   16:38   ABD YÜKSEK MAHKEMESI, GÖZALTıNDA TUTULAN VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI GEÇICI OLARAK DURDURDU   16:36   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BUGÜN ERDOĞAN`ıN GÖREVLENDIRDIĞI HAKEM AK PARTI`NIN FORMASıNı GIYMIŞTIR, RAKIBINE HAKSıZ KıRMıZı KART GÖSTERMIŞTIR"   16:34   İBB`DEN "FLORYA`DAKI SOSYAL TESISLERDE, PARKENIN ALTıNDA GÖMÜLMÜŞ HALDE 2 MILYON DOLAR BULUNDU" IDDIASıNA YALANLAMA   16:27   ALMANYA`DA İMAMOĞLU PROTESTOLARı IÇIN SOSYAL MEDYADAKI “VATAN HAINI” SUÇLAMALARıNA TEPKI: DEMOKRASIYI SAVUNMAK SUÇ DEĞILDIR   16:18   CHP SAMSUN MILLETVEKILI ÇAN: "DEVLET, METEOROLOJI, TARıM BAKANLıĞı SADECE ZIRAI DONU SEYRETMEKLE KALDı"  
 
     
   

Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali`nin tanıtımı yapıldı… Başkan Özer: “Şimdi kardeşlik zamanı diyerek, birbirimizi kucaklayalım”


Esenyurt Belediyesi`nin İl Dernekler Birliği iş birliğiyle düzenleyeceği Kardeş Kültürler Festivali`nin tanıtımı yapıldı. Festivale tüm yurttaşları davet eden Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Şimdi kardeşlik zamanı diyerek, birbirimizi kucaklayalım. Komşularımızla, diğer dillerle bir gönül köprüsü kuralım” dedi.

 

Tarih : 27 Eylül 2024 Cuma 09:34   Okunma : 374

(İSTANBUL) - Esenyurt Belediyesi`nin İl Dernekler Birliği iş birliğiyle düzenleyeceği Kardeş Kültürler Festivali`nin tanıtımı yapıldı. Festivale tüm yurttaşları davet eden Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Şimdi kardeşlik zamanı diyerek, birbirimizi kucaklayalım. Komşularımızla, diğer dillerle bir gönül köprüsü kuralım” dedi.

Yedi bölgeye özgü yöresel kültürlerin sergileneceği ve çeşitli sanatçıların sahne alacağı Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali için tanıtım toplantısı düzenlendi. Nazım Hikmet Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen organizasyona, Başkan Özer, ilçe siyasi parti temsilcileri, Esenyurt Belediyesi CHP ve AKP Meclis üyeleri, muhtarlar ve il derneklerinin yönetimleri katıldı. 

Festivalin içeriğiyle ilgili katılımcıları bilgilendiren Başkan Özer, şunları söyledi:

“Biz geçip giderken eserlerimiz hatırlansın”

“İnsanları birbirine yaklaştıran sevinçler ve acılardır. Biz şimdi güzel bir amaç için bir araya geldik. Şu tabloya baktığımız zaman ülkemizin dört bir yanından olan insanları görüyorum. Hepimizin adı, memleketi farklı olabilir ama soyadımız Esenyurt. Bizim ortak yanımız Esenyurt. Bunu ortaya çıkarmalıyız. Biz burada bir sevgi ruhu, kentlilik ruhu yaratamazsak çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakamayız. Bu salondakiler belki 30 sene sonra burada olmayacaklar ama öyle bir ortam hazırlayalım ki çocuklarımız daha güzel dünyada yaşasınlar. İyi anılar biriktirelim ve bunu gelecek kuşaklara anlatalım. Şehrimize eserler bırakalım. Biz geçip giderken eserlerimiz hatırlansın. Önemli olan bu dar-ı dünyadan geçerken bir iz bırakmaktır. Birbirimizi seversek bunu yapabiliriz. Herkesin memleketi, partisi ayrı olabilir ama burayı kendine vatan edinmiş insanlarımız, 46 il derneğimiz var. Bunlara bir şemsiye olması lazım. Bunun için bir Esenyurtluluk kimliği yaratmalıyız. Bu festivali yapmamızdaki amacımız bu.”

Esenyurt`u Türkiye`ye örnek bir ilçe yapmak için hedefler belirlediğini söyleyen Özer, şöyle devam etti:

“Hedeflerimiz doğrultusunda mottolar belirledik. Birinci mottomuz; Barış ve Kardeşlik Kenti Esenyurt. Burada her yöreden insan var, bu bir zenginliktir. Yaşar Kemal diyor ya: ‘Dünya binbir çiçekli bahçedir.` Ben Esenyurt`u Türkiye`nin en zengin ilçesi olarak görüyorum. Çünkü onlarca, yüzlerce kültür var. Biz bunları ortaya çıkarmak için festival yapıyoruz.  İkinci mottomuz ise `Kültür ve Sanatın Başkenti Esenyurt.` Dünyanın en büyük gücü ve zenginliği kültürdür. Bunun kıymetini bilmek lazım. Herhangi bir kültürün diğerine üstünlüğü yoktur. Kültürler birbirlerini besler. Sosyal devletin de insanların bu kültürlerini kaynaştırması için böyle etkinlikler yapması gerekiyor. Daha başka festivallerimiz de var. Örneğin, Uluslararası Halk Dansları Festivali yaptık. 35 ülkeden 500 insanı ağırladık. Bir parça da olsa bizi yüreklerinde kendi memleketlerine götürdüler. Bu büyük bir iştir. Dünya ile hemhal olduk. Bir Gençlik Festivali yaptık. Gençlerimiz eğlendi. Bu festivallerimiz devam edecek. Edebiyat ve Sanat Festivali`miz, Kadın Emeğinin Değerlendirilmesi Festivali`miz olacak.”

Festivalin içeriği ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Özer, şunları aktardı:

“Bir köprü kuralım. Komşularımızla, diğer dillerle…”

“Festivalimiz 9 gün sürecek. Her bölgenin kendine has bir takım güzellikleri var. Yemekleri, gelenekleri bu festivalde olacak. Söyleşiler, paneller olacak, yöresel sanatlar, halaylar, dengbejler… Hepsi bu festivalde… Yani herkes aradığını bulacak. Ama herkes her kültürü görsün. Bu büyük bir zenginliktir, bunu oluşturalım. ‘Şimdi kardeşlik zamanı` diyerek birbirimizi kucaklayalım. Bir köprü kuralım. Komşularımızla, diğer dillerle… Bu gönül köprüleri bizi giderek zenginleştirecek. Bu şehirde yaşadığımız için kendimizi şanslı hissedeceğiz. Herkesin gururla Esenyurtluyum diyebileceği yolu açmaya kararlıyım. Ancak bunu hep beraber yapabiliriz.”

Kardeş Kültürler Festivali`nin Esenyurt`un tanıtımı için önemli olduğunu vurgulayan İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur ise “Farklı kültürlerin iş birliğiyle her yıl düzenlediğimiz Kardeş Kültürler Festivali`ni Belediye Başkanımız sayın Ahmet Özer`in öncülüğünde yapmaktan onur duyuyoruz. Kültürel zenginliğimizi meydana taşıdığımız bu festivalimiz, Esenyurt halkımızın her yıl heyecanla beklediği bir şölene dönüştü. Bu süreçte sizlerden istediğimiz, kardeşçe Türkiye`ye örnek olacak şekilde ilçemizi tanıtmamız” diye konuştu. 

Esenyurt`ta yarın başlayacak ve 6 Ekim`e kadar sürecek festivalde, 46 ilin standı kurulacak ve her gün bir bölgenin tanıtımı yapılarak o bölgeye özgü sanatçılar konserler verecek. Etkinlikte; geleneksel el sanatları stantları ve yörelerin kıyafet kültürü, yemek kültürü ve zanaatlarının gösterileceği Zanaatkârlar Sokağı kurulacak. Festivalde, halk oyunları, halk âşıkları, yöre ozanları ve yörelerin gelenek ve göreneklerini tanıtan programlar da yer alacak. Etkinliğin ilk gününde Yeni Belediye Meydanı`nda başlayacak kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterilerinin ardından sanatçı Haluk Levent sahne alacak.

 


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA