24 Eylül 2024 Salı


16:24   YAŞAMıNı YITIREN SENARIST, YAPıMCı VE YÖNETMEN TOMRIS GIRITLIOĞLU IÇIN TÖREN DÜZENLENDI   15:55   KEMAL KıLıÇDAROĞLU`NDAN, EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK TELEFONU    15:20   İMAMOĞLU`NDAN “İSTANBUL`DA AHMAK DAVASı TOPLANTıSı” AÇıKLAMASı   15:05   POLIS MEMURU YıLMAZ`ıN ŞEHIT EDILMESI... MURAT BAKAN: "ÇÖZÜMÜNÜN SADECE İÇIŞLERI BAKANLıĞı`NıN SORUMLULUĞUNA BıRAKıLMASı DOĞRU VE YETERLI DEĞIL"   14:54   CHP KURMAYLARı, İMAMOĞLU HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI TOPLANDı   14:46   ÖZGÜR ÖZEL`DEN “AHMAK DAVASı” AÇıKLAMASı   14:15   YENIŞEHIR BELEDIYE SPORLU GENÇ YETENEK YUSUF, SILIFKE BELEDIYE SPOR`A TRANSFER OLDU   14:09   ÖZGÜR ÖZEL: “SURIYE ILE KURULAN HER DIPLOMATIK ADıM TÜRKIYE`DEKI SıĞıNMACı SORUNUNU ÇÖZMEYE KATKı SAĞLAYACAĞı IÇIN ÇOK DOĞRU ADıMDıR``   13:32   MOTO KURYE SAMET ÖZGÜL`ÜN KARDEŞI BERNA ÖZGÜL: "SABıKALı INSANLAR ARAMıZDA DOLANDıKÇA BIZ NE SAMET ÖZGÜL`Ü NE DE ŞEYDA YıLMAZ`ı KORUYABILIRIZ"   13:06   CHP`LI BÜLBÜL`DEN EKREM İMAMOĞLU`NA DESTEK   13:01   YANKı BAĞCıOĞLU: ``TÜRKIYE`NIN EGEMENLIK HAKLARıNA AÇıK BIR SALDıRıDıR VE KESINLIKLE HOŞ GÖRÜLEMEZ``   12:07   PAZAR 4 NOLU MOTORLU TAŞıYıCıLAR KOOPERATIFI`NDE YOLSUZLUK IDDIALARıYLA ILGILI DURUŞMA GÖRÜLDÜ   11:46   CHP`DEN 30 EYLÜL`DE SAĞLıK ÇALıŞTAYı   11:20   ORHAN SARıBAL, TAMER KARADAĞLı`NıN “ÇALıŞMAYACAKSANıZ ISTIFA EDIN" SÖZLERINE TEPKI GÖSTERDI   11:12   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı BULUT: “ASıL SORUMLULAR CEZA ALMAZKEN KADIR AYDAR`A SIYASI YASAK GETIRILMESI, IŞIN NE KADAR SIYASI OLDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERIYOR”   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN TÜRKIYE’DE BIR ILK    16:37   LÜBNAN`A HAVA SALDıRıLARı... İSRAIL`IN SALDıRıSıNDA HAYATıN KAYBEDENLERIN SAYıSı 182`YE, YARALANANLAR SAYıSı ISE 727`YE ÇıKTı   16:05   TICARET BAKANLıĞı: "`UKRAYNA`NıN, ÜLKEMIZDEN SATıN ALDıĞı İHA VE SİHA`LARıN ÖDEMELERINI BUĞDAY OLARAK YAPTıĞı` IDDIASı TAMAMEN YALAN"   15:57   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN IHTIMALLERI DEĞERLENDIRECEK   13:25   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "ŞEHIR HASTANELERI ILE SAĞLıK SISTEMI ÇAĞ ATLAYACAĞıNA, MÜTEAHHITLER VE YANDAŞLAR ÇAĞ ATLıYOR"  
 
     
   

Orhan Sarıbal, Tamer Karadağlı`nın “Çalışmayacaksanız istifa edin" sözlerine tepki gösterdi


CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı`nın sanatçıları hedef alan “Çalışmayacaksanız istifa edin, Lale Devri bitti” açıklamalarının ardından sanatçı Gaye Filiz Alacacı`nın bir müfettiş tarafından sorgulandığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. 

 

Tarih : 24 Eylül 2024 Salı 11:20   Okunma : 372

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı kurum sanatçılarına yönelik tepki çeken “Çalışmayacaksanız istifa edin, Lale Devri bitti” açıklamalarına tepki gösteren sanatçı Gaye Filiz Alacacı, Görkem Ali Kaya adlı bir müfettiş tarafından 3 saat boyunca alıkonulduğu, telefonuna da el konulduğunu iddia etti. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Miletvekili Orhan Sarıbal, Alacacı`nın iddiaları üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Sarıbal, şu soruları yöneltti:

"Devlet Tiyatroları bünyesinde bugün itibarıyla hangi illerde toplam kaç sanatçı bulunmaktadır? Bu sanatçıların son 20 yılda, yıllara göre kuruma giriş oranları nedir? Devlet Tiyatroları bünyesinde Türkiye genelinde geçtiğimiz sezon kaç oyun oynanmıştır?

Genel Müdür Tamer Karadağlı bugüne kadar Devlet Tiyatroları bünyesinde herhangi bir oyunda herhangi bir rol almış mıdır? Karadağlı`nın Devlet Tiyatroları`nda rol aldığı toplam oyun sayısı ne olmuştur?

Genel Müdür Karadağlı`nın yukarıda anılan sözleri kurumda yapılmış bir resmi inceleme tespit sonucu mudur? Öyle ise bu tespitler nelerdir? Genel Müdür`ün yaptırdığı bir inceleme tespit yok ise, beyanatlarının kaynağı nedir?

Bakanlığınızın, Devlet Tiyatroları kadrosunda bulunan sanatçılar ile ilgili bir inceleme tespit ve sair tasarruf talimatı olmuş mudur? Olmamış ise Genel Müdür`ün sanatçıları ilzam etmesinin maksadı nedir?Devlet Tiyatrolarında bünyesinde görevlendirilmelere direnen sanatçılar var mıdır?

‘Yıllardır çalışmadığı` iddia edile sanatçılar söz konusu ise, bu sanatçıların görevlendirilmemiş olmasının nedenleri nedir? Kuruma projeler sunmuş olmasına rağmen görevlendirilmemiş sanatçı sayısı nedir?

5441 sayılı Devlet Tiyatroları Kuruluş hakkındaki kanun uyarında teşvikler Sanat Yönetim Kurulu tarafından verilmekteyken Genel Müdür Karadağlı teşvikleri kurul yerine tek başına mı tasarlamaktadır?

Genel Müdür`ün beyanatlarına Devlet Tiyatrolarında lehine tepkiler veren sanatçılara dönük kurum içi  gayrı resmi ve yasadışı uygulamaları Bakanlığınızın bilgisi dahlinde midir? Buna göre 18 Eylül 2024 tarihinde Devlet Tiyatrolarında Özel Kalem makamı tarafından aranarak kendisine, anılan husus bağlamında bir müfettiş tarafından beklendiği söylenen sanatçı Gaye Filiz Alacacı`nın durumu tarafınıza iletilmiş midir?

Alacacı`yı Genel Müdür şikayeti ile sorguya çağıran Özel Kalem Ali Ceyhan isimli şahıs hangi yetki ya da talimat doğrultusunda Alacacı`nın telefonuna el koymuştur? Alacacı`nın telefonuna el konulmasını takiben, adının Görkem Ali Kaya olduğu ifade edilen bir müfettiş tarafından 3 saat boyunca alıkonulması kurumun hangi usullerine tabiidir?

Bakanlığınız bünyesinde Görkem Ali Kaya adlı bir müfettiş bulunmakta mıdır, varsa halihazırda hangi teftiş görevindedir, görevin resmi detayları nelerdir ve ne zamandır müfettişlik görevi yürütmektedir, müfettişlik görevinden önce kurumda hangi görevleri üstlenmiştir? Bakanlığınızın DT Genel Müdürlüğü`ne tevdi ettiği herhangi bir teftiş görevi var mıdır? Anılan hadiseler hakkında Bakanlığınızın tutumu ne olacaktır?"






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA