23 Eylül 2024 Pazartesi


16:37   LÜBNAN`A HAVA SALDıRıLARı... İSRAIL`IN SALDıRıSıNDA HAYATıN KAYBEDENLERIN SAYıSı 182`YE, YARALANANLAR SAYıSı ISE 727`YE ÇıKTı   16:05   TICARET BAKANLıĞı: "`UKRAYNA`NıN, ÜLKEMIZDEN SATıN ALDıĞı İHA VE SİHA`LARıN ÖDEMELERINI BUĞDAY OLARAK YAPTıĞı` IDDIASı TAMAMEN YALAN"   15:57   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN IHTIMALLERI DEĞERLENDIRECEK   13:25   CHP`LI BAKıRLıOĞLU: "ŞEHIR HASTANELERI ILE SAĞLıK SISTEMI ÇAĞ ATLAYACAĞıNA, MÜTEAHHITLER VE YANDAŞLAR ÇAĞ ATLıYOR"   12:32   ADALET BAKANı TUNÇ`TAN "NARIN GÜRAN" AÇıKLAMASı...   12:06   ENES GÜRAN`ıN KOLUNDAKI DIŞ IZLERIN KIME AIT OLDUĞU BELLI DEĞIL   11:34   38`INCI `ULUSLARARASı MERSIN BRIÇ FESTIVALI` SONA ERDI   11:01   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN YARıN İSTANBUL`DA TOPLANıYOR   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN `YAŞAMı SAHIPLEN DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN KAMPANYASı DEVAM EDIYOR   10:29   ÖZGÜR KARABAT: “VE BU DA OLDU. AKP EKONOMIK KRIZ IÇIN AÇıK AÇıK HALKı SUÇLAMAYA BAŞLADı”   10:25   KAYıHAN PALA`DAN SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU`NA: "KADıNLARıN SAĞLıK VERILERI NEDEN BABALARıNA BILDIRILIYOR?"   10:15   ÖZGÜR ÖZEL, ŞEHIT POLIS MEMURU ŞEYDA YıLMAZ IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı YAYıNLADı   10:08   BURSA`DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 PILOT HAYATıNı KAYBETTI   09:53   ÖMER FETHI GÜRER: "EYT MAĞDURIYETI, ÇARESIZLIK IÇINDE KıVRANAN VATANDAŞLARıN UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLENMESINE NEDEN OLMUŞTUR"   08:34   MOTOSIKLET HıRSıZLıĞı OPERASYONUNDA ÇıKAN ÇATıŞMADA, BIR KADıN POLIS ŞEHIT OLDU, BIRI POLIS 2 KIŞI YARALANDı   22:14   ALANYASPOR DEPLASMANDA ADANA DEMIRSPOR`U 2-0 YENDI   22:12   BEŞIKTAŞ EVINDE, EYÜPSPOR`U 2-1 MAĞLUP ETTI   22:01   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, NEW YORK`TA TURKEN FOUNDATION`ıN YURT BINASıNı ZIYARET ETTI   21:05   DÜNYA ORGAN NAKLI DERNEĞI 30. ULUSLARARASı KONGRESI İSTANBUL`DA BAŞLADı   19:43   SAMSUNSPOR DEPLASMANDA RIZESPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI  
 
     
   

CHP, İmamoğlu`nun davası için ihtimalleri değerlendirecek


CHP kurmayları, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun siyasi yasak talebiyle yargılandığı davayı görüşmek üzere, yarın İstanbul`da toplanıyor. Toplantıdan, kesin bir karar beklenilmemesi gerektiğini söyleyen CHP kurmayları, “Ekrem Bey`e bir siyasi yasak verilmesi, toplumsal bir infiale sebebiyet verir. O yüzden siyasi bir kararla, siyasi olarak mücadele etmek gerekir. Biz de tam bunun için toplanıyoruz” dedi.

 

Tarih : 23 Eylül 2024 Pazartesi 15:57   Okunma : 468

Haber: Gülara Subaşı 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği suçlamasıyla yargılandığı davanın, İstinaf Mahkemesi`nde incelemesi sürüyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu`na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermiş, bu cezanın sonucu olarak siyaset yasağı da gelmişti. Belli aralıklarla konu hakkında bir araya gelen CHP kurmayları, istinafta bekleyen karar için yarın bir kez daha toplanacak.

CHP Lideri Özel`in talimatıyla düzenlenen toplantıda CHP Genel Merkezi`nden temsilcilerin yanında İmamoğlu ve avukatları da bulunacak. Ankara`dan katılan heyette; Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Medya ve Halkla İişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yer alacak. Toplantı saat 13.00`de yapılacak. Özel, 24-26 Eylül ABD temasları dolayısıyla ABD`ye hareket edeceği için toplantıya katılamayacak.

``Ekrem Bey`e siyasi yasak verilmesi, toplumsal bir infiale sebebiyet verir``

Toplantıda davanın seyri, gelişmeler ve istinafın itirazı reddetmesi durumunda CHP`nin tutumu konuşulacak. CHP kurmayları, yapılacak toplantıya ilişkin, bu toplantıların yerel mahkeme sürecinden beri hep yapılan rutin bir şekilde yapıldığını söyledi. Davayı, “ülke gündemine oturacak bir dava” olarak niteleyen kurmaylar,  “Bizim olası durumlar için planlarımızın olması gerekiyor. O planlar için bir araya geliyoruz. Avukatlarımız zaten takip ediyor. Biz siyaseten ne yaparız, ne durumdayız, bunları konuşacağız. Bu iş, hukuki bir işten daha ziyade, siyasi bir iş. Siyaseten verilecek bir kararın tepkisinin de siyaseten olması gerekir. Ekrem Bey`e bir siyasi yasak verilmesi, toplumsal bir infiale sebebiyet verir. ‘Ben seninle siyaseten baş edemedim. Hukuku maşa olarak kullanıyorum, yargıyı maşa olarak kullanıyorum` mesajıdır bu. O yüzden siyasi verilecek bir kararla, siyasi olarak mücadele etmek gerekir. Biz de tam bunun için toplanıyoruz” dedi.

Toplantının CHP İstanbul İl Başkanlığında olacağını kaydeden kurmaylar, ``Genelde Ankara`da genel merkezde yapıyorduk. Ekrem Başkan da her toplantıya kısa da olsa katılıyordu. Bu sefer işimiz gereği İstanbul`da olacağımız için orada toplanacağız. Ekrem Başkan da katılacaktır” ifadelerini kullandı.

Kurmaylar, yarınki toplantıdan kesin bir karara varılmayacağını belirtti. İstinaf mahkemesinin tavrına göre haraket edilmesi gerektiğini söyleyen CHP kurmayları, ``Çıkacak kararı görmeden bir şey yapmak çok sağlıklı değil`` dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA