20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

Özçağdaş: ``Göreceksiniz Öğretmenlik Meslek Kanunu, Anayasa Mahkemesi`nden dönecek"


CHP`nin eğitim alanındaki sorunlara dikkati çekmek için farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Kütahya`da gerçekleştirilen ziyarette, Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, vatandaşlarla bir araya geldi. Özçağdaş, ‘`Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, öğretmenlerin hiçbir sorununu çözmüyor... Ortada sadece öğretmenleri eleme sistemi var. Bununla ilgili mücadeleye devam edeceğiz. Göreceksiniz bu kanun teklifi de Anayasa Mahkemesi`nden dönecek. Bakan, beni ‘Recep Tayyip Erdoğan atadı` diyor. Kendini Erdoğan`ın memuru olarak görüyor`` dedi.

 

Tarih : 17 Eylül 2024 Salı 01:08   Okunma : 280

(KÜTAHYA) - CHP`nin eğitim alanındaki sorunlara dikkati çekmek için farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" kapsamında Kütahya`da gerçekleştirilen ziyarette, Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, vatandaşlarla bir araya geldi. Özçağdaş, ‘`Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, öğretmenlerin hiçbir sorununu çözmüyor... Ortada sadece öğretmenleri eleme sistemi var. Bununla ilgili mücadeleye devam edeceğiz. Göreceksiniz bu kanun teklifi de Anayasa Mahkemesi`nden dönecek. Bakan, beni ‘Recep Tayyip Erdoğan atadı` diyor. Kendini Erdoğan`ın memuru olarak görüyor`` dedi.

CHP`nin "Eğitim Maratonu" programı kapsamında farklı illerde düzenlediği "Eğitim Buluşmaları" sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş`ın başkanlığındaki heyet, Kütahya`yı ziyaret etti.

Kütahya`daki temasları kapsamında heyet; CHP Kütahya İl Başkanlığı, Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü`nü ziyaret etti. Özçağdaş daha sonra Ressam Ahmet Yakupoğlu Kültür Sanat Merkezi`nde gerçekleşen Halk Buluşması`na katıldı.

Halk Buluşması`nda konuşan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, ``Türkiye değişiyor ve dönüşüyor. Bu çerçevede özellikle 2023 genel seçiminden sonra partimizdeki değişim rüzgarı, bir dönüşüm süreci başladı. Eğitim hepimiz için gereklilik. Bir ülkenin gelişimini, ilerlemesini ve hedeflerini ortaya koyacak yapı eğitimden geçmektedir. Partimize düşen görevi fazlasıyla yerine getireceğiz. Amacımız sosyal belediyeciliği Kütahya ile tanıştırmak`` ifadelerini kullandı.

``İl ve ilçelerde eğitim komisyonlarımızı kuracağız``

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

``CHP olarak gölge kabine sistemiyle çalışıyoruz. Bu yeni sistem bize bakanlıkları yakından takip etmek, eleştiri yapmak ve çözüm önerilerini tartışmayı sağlıyor. CHP olarak parlamenter düzeyde iktidarın yanlış uygulamalarıyla mücadele ediyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu`na ilişkin çok uzun tartışmalar oldu. Eğitimle alakalı her hafta araştırma önergesi veriyoruz. Sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yaklaşımı var. Bununla ilgili olarak ve mülakatlarla ilgili dava açtık. Sahada da mücadelemiz devam ediyor. Şimdiye kadar hiç eğitim mitingi yapılmadı. Tematik mitinglerin ilkini eğitimle ilgili yaptık. 20 çalışma grubunda 200 akademisyen ve sendikacı arkadaşlarımız görev aldı. İl ve ilçe eğitim sekreterlerimiz gölge bakanlık ile çalışıyorlar. İl ve ilçelerde eğitim komisyonlarımızı kuracağız. CHP içerisinde de eğitimle ilgili kurumsallaştırmayı artırmak için karar alma süreçleri oluşturmak istiyoruz. Ankara`dan yazılan değil tüm Türkiye`nin konuştuğu programlara ihtiyacımız var.``

``Çocukların acil bir öğün sağlıklı yiyeceğe ulaşması gerekiyor``

Halk Buluşması`nda söz alan bir öğretmen, öğrencilerin ekonomik kriz dolayısıyla yaşadığı beslenme sorununa dikkati çekerek, ``Ekonomik kriz, krizin ötesine geçti. Öğrencilerimizin sağlıklı yiyeceğe ulaşamadığını, kantinlerdeki fiyatları görüyorum. Acil bir öğün sağlıklı yiyeceğe bizim çocuklarımızın ulaşması gerekiyor. Çocuklarımız yiyeceğe ulaşamıyorlar. Çocuklar ekmeğin arasına salça sürüp geliyorlar.`` dedi.

``Öğretmenlik Meslek Kanunu`nda öğretmenin adı yok``

Eğitim-İş Kütahya İl Başkanı Alparslan Kantarcıoğlu ise konuşmasında “Eğitim sistemi bir anda bu hale gelmedi. Sistematik dokunuşlarla pik yapmış durumda maalesef`` dedi. Öğretmenlik Meslek Kanunu`nu eleştiren Kantarcıoğlu, ``Kanunda öğretmenin adı yok. Bu bir meslek kanunu değil, öğretmenleri kıskaca almak. Bu meslek kanunu kabul edilemez. Buradaki maddeler, KPSS`yi kazanmış öğretmenleri, öğretmen olarak kabul etmiyor.`` diye konuştu. ÇEDES uygulamasına da dikkat çeken Alparslan, ``ÇEDES`e öğrenci göndermeyen arkadaşlarımızın soruşturmaları devam ediyor`` ifadelerini kullandı.

``Bir veli bizi rahatlıkla CİMER`e şikayet edebiliyor``

Buluşmada söz alan ilkokul öğretmeni Canan Sarıtığlı ise ``Yeni eğitim öğretim dönemine azalan bir heves ve umutla başlıyoruz. Özlük haklarımız her geçen sene azalıyor. Öğretmenler geçim sıkıntısı yaşıyor. Öğretmenler olarak saygınlığımız azalmış durumda. Bir veli bizi çok rahat bir şekilde CİMER`e şikayet edebiliyor. Çok fazla soruşturma geçiren arkadaşımız var. Bu konunun düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kütahya`da hiçbir ilkokulda konferans ve spor salonu yok`` diye konuştu.

Bir başka eğitimci Atakan Gedük ise üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma ve açlık sorununa dikkat çekti. Gedük, ``Gençlerimiz temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Gençler olarak barınmak istiyoruz. Gençler düzgün eğitimi bırakın, bu eğitim sisteminde yaşayamıyor.`` ifadelerini kullandı.

‘`Teflon tava iktidarıyla karşı karşıyayız``

Buluşma sonunda konuşan Özçağdaş, ``Çok sayıda sorundan bahsedildi. Öğretmenlerimize, velilerimize, sendika temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bahsedilen sorunların hepsiyle ilgili düzenli basın açıklamaları yapıyorum. Maalesef teflon tava iktidarıyla karşı karşıyayız. Anlatıyorsunuz, söylüyorsunuz alınmıyorlar. Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, öğretmenlerin hiçbir sorununu çözmüyor. Bu kanun teklifi 18 sayfa, 10 sayfası daha az sayıda insanla ilgili. Beş sayfa disiplin hükmü var.`` diye konuştu. Özçağdaş, konuşmasının devamında Öğretmen Akademisi`ne dair eleştirilerini sıraladı. ``Biz akademi kurmasınlar demiyoruz. Sadece seçme sistemini kullan. Ortada sadece öğretmenleri eleme sistemi var. Bununla ilgili mücadele etmeye devam edeceğiz. Göreceksiniz bu kanun teklifi de Anayasa Mahkemesi`den dönecek. Bakan kendini Milli Eğitim Bakanı olarak görmüyor. Beni ‘Recep Tayyip Erdoğan atadı` diyor. Kendini Erdoğan`ın memuru olarak görüyor`` ifadelerini kullandı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA