18 Eylül 2024 Çarşamba


16:28   BILECIK`TE ÇEVREYI KIRLETEN KIŞILERE TOPLAM 238 BIN 521 TL TUTARıNDA CEZAI IŞLEM UYGULANDı   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "ŞEHIT OLAN ASTSUBAY ÇAVUŞUMUZ MEHMET FATIH ÇANGıR`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:50   VELI AĞBABA: “BÖYLE DEVAM EDERSE GELECEK YıL MALATYA`DA DA TÜRKIYE`DE DE KIMSE EKIP BIÇMEYECEK"   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”    14:02   MURAT BAKAN`DAN ``GÖÇ`` SORULARı...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   12:30   ÖZGÜR ÖZEL, HUGH WILLIAMSON ILE GÖRÜŞTÜ   12:19   CHP`NIN GÜNDEMINDE GÖLGE KABINENIN YENI DÖNEMI VAR   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:51   BURHANETTIN BULUT: “ENFLASYON BU ÜLKEDE SADECE SARAYıN KAPıLARıNDAN GEÇEMIYOR”   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   01:06   ÖZÇAĞDAŞ: ``CHP IKTIDARıNDA BIR KÖYDE BIR ÖĞRENCI VARSA BILE O KÖYDE OKULLAR AÇıK OLACAK"   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI  
 
     
   

Akdeniz Belediyeler Birliği istişare toplantısı Burdur`da yapıldı: "Kimseyi ötekileştirmeden çalışacağız"


Akdeniz Belediyeler Birliği Bölge İstişare Toplantısı Burdur`da yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Muhittin Böcek toplantıda yaptığı konuşmada, "Biz bu birlikte siyaset yapmayacağız. Belediyecilik anlayışımız insanların yaşamını kolaylaştırmak. Kimseyi ötekileştirmeden çalışacağız" dedi. 

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 11:30   Okunma : 230

(BURDUR) - Akdeniz Belediyeler Birliği Bölge İstişare Toplantısı Burdur`da yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Muhittin Böcek toplantıda yaptığı konuşmada, "Biz bu birlikte siyaset yapmayacağız. Belediyecilik anlayışımız insanların yaşamını kolaylaştırmak. Kimseyi ötekileştirmeden çalışacağız" dedi. 

Akdeniz Belediyeler Birliği İstişare toplantısı Burdur`da yapıldı. Burdur Belediyesi Sultandere Hizmet Kampüsü`nde gerçekleştirilen toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Muhittin Böcek, encümen üyeleri Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Burdur, Antalya ve Denizli ilçe belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri katıldı. 

"Gücümüzü birleştirip daha iyi şeyler yapabiliriz"

Toplantıda açılış konuşmasını Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yaptı. Ercengiz, şunları söyledi:

"Bugün önümüzdeki birtakım tedbirler nedeniyle bazı projeleri gerçekleştiremeyebiliriz. Ancak birlik başkanımızın da daha önce ifade ettiği üzere biz özellikle olanakları yetersiz olan belediyelerimize gücümüzü birleştirip daha iyi şeyler yapabiliriz. Bu anlamda da encümen olarak çalışmamızı sürdürüyoruz. Hangi belediyemizin neye ihtiyacı olduğunun bir envanterini çıkartmak üzere birlik sekreteryamız bu konuda bir çalışma yapıyor. Gerek Türkiye Belediyeler Birliği gerekse kendi içimizde dayanışmayla bu işin üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü yurttaş bizden hizmet bekler. Seçildik hepimizin bir siyasi görüşü var, siyası partisi var ve siyasi desteği var. Ama artık bunları bir kenarı bırakıp biz, bize verilmiş görevi, bize verilmiş yetkiyi en iyi şekilde kullanıp, görev süremiz içerisinde en iyisini yapacağız. Vatandaşımız kendisine yapılanların hepsinin farkındadır. Yapılan iyiliğin, kötülüğün, doğrunun, yanlışın. Özellikle belediye başkanlarının siyasi görüşünün, siyasi düşüncesinin dışında sadece icracı olması yetmez, samimiyetini de yurttaşına geçirmesi gerekir. Bu anlamda da burada bulunan tüm belediye başkanlarımız ve dolayısı ile mesai arkadaşı saydığımız meclis üyesi arkadaşlarımızın vatandaş tarafından kendisine tevdi edilmiş ve verilmiş yetkiyi en iyi şekilde kullanacağına inanıyorum."

"Hep beraberiz, ayrımız gayrımız yok"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Muhittin Böcek ise şöyle konuştu:

"Akdeniz Belediyeler Birliği hepinizin de bildiği gibi 1978 yılında Antalya, Burdur, Isparta olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiş. Ancak ben 4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanıydım hepinizin bildiği gibi yine 4 dönem Konyaaltı Belediye Başkanı`ydım. İkinci dönem altıncı mazbatayı almış da bir arkadaşınızım. Bazılarınızın da abisi olarak aranızdayım. Dört dönemlik Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı sürecimde de Antalya`mızın en yakın illeri Göller Yöresi olarak bildiğimiz hep beraberiz, ayrımız gayrımız yok. Dört dönemlik birlik başkanlığımdan sonra da 94 belediyemizin 74`ü kapanmıştı. 19 ilçe belediyemiz ve bir de Antalya Büyükşehir Belediyemiz kalmıştı. Bir hedef koymuştum ve sizler gibi bir hayalim vardı. Herkesin bir hayali vardır. Benim de doğup büyüdüğüm bu topraklarda, Atamız`ın `hiç şüphesiz ki dünyanın en güzel yeri` dediği güzel Antalya`mızda, doğup, büyüdüğüm topraklarda belediye başkanlığı ile başladık ve 4 dönem yaptık. Bu sürecin başarı hikayesi 2019 yılında bizi belediye başkanı yaptı. Sonra da ikinci dönem kurulduğu günden beri de bugün ikinci defa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandım. Aynı sizin ilçelerde, ilinizde yaptığınız gibi hiçbir kimseyi ötekileştirmeden zaten benim de sloganım Antalya`da `Herkesin başkanıydı.` Antalya`da 19 ilçesinin 16`sını, bir de büyükşehiri aldık. 20 ilçesinin 2`sini AK Partili arkadaşlarım aldı, 1`ini de Demokrat Parti aldı. 

"Kimseyi ötekileştirmeden çalışacağız"

Benim zaten `herkesin başkanı` olmam dolayısı ile zaten geçmiş dönemdeki 2019-2024 yılları arasındaki başkanlık dönemimde hiç kimseyi ötekileştirmedik. Hepsini Cumhuriyet Halk Partili olarak o zaman Millet İttifakı da vardı. Millet İttifakı gibi göreceğimizi söylemiştik, ayırmadık.  Bu dönemde yine demokrasi inancımızla bütün belediye başkanları arkadaşlarımızın hepsine sahip çıkacağız. Adı üstünde bu birlik içerisinde Cumhuriyet Halk Partili olduğu gibi, AK Partili, Milliyetçi Hareket Partisi`nden, diğer partilerin hepsinden belediye başkanı arkadaşlarımız, meclis üyesi arkadaşlarımız var. Biz bu birlikte siyaset yapmayacağımızı, o gün açılış konuşmamada da söylediğim gibi belediyecilik anlayışımız insanların yaşamını kolaylaştırmak. Hoş geldin bebek ile başladığımız böylesi çok önemli kutsal bir görev. Halka hizmeti, hakka hizmet olarak bildiğimiz için bu çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yeni seçilen arkadaşlarım var. Onlarda aynı azim ve gurur ile çalışacaklardır. Yani kimseyi ötekileştirmeden çalışacağız. Birliğimizde tüm belediye başkanlarımızın da hakkını korumak, kollamak, iş birliği ve birlik içerisinde önerilerimiz Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Ekrem İmamoğlu başkanımız da dahil olmak üzere biz birlikte çalışma yapıyoruz. Belediye başkanı arkadaşlarımızın beldesiyle, ilçesiyle, iliyle ilgili ihtiyacı ne varsa onların envanterini çıkarıyoruz. Bitirmek üzereyiz ve tamamlayacağız. Türkiye Belediyeler Birliği ile çalışacağız. Geçenlerde ilk deprem bölgesinde araç dağıtımı yapıldı. Bu konuda Birliğimiz, Belediyeler Birliği ile aracılık görevini yapacak. Beraberce, hiçbir kimseyi siyasi görüşünden dolayı ayırmadan birliğimiz, beraberliğimiz içerisinde devam ettireceğiz."

Konuşmaların ardından Burdur Belediyesi`nin yapmış olduğu çalışmaların video gösterimi izlendi. Daha sonra Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk İşleri Müdürü Av. Zeliha Dikyol, toplantıya katılan belediye başkanları ve meclis üyelerine `Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri Görev ve Yetki, Sorumlulukları ve Tasarruf Tedbirleri Genelgesi` konulu eğitim verdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA