18 Eylül 2024 Çarşamba


16:28   BILECIK`TE ÇEVREYI KIRLETEN KIŞILERE TOPLAM 238 BIN 521 TL TUTARıNDA CEZAI IŞLEM UYGULANDı   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "ŞEHIT OLAN ASTSUBAY ÇAVUŞUMUZ MEHMET FATIH ÇANGıR`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:50   VELI AĞBABA: “BÖYLE DEVAM EDERSE GELECEK YıL MALATYA`DA DA TÜRKIYE`DE DE KIMSE EKIP BIÇMEYECEK"   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”    14:02   MURAT BAKAN`DAN ``GÖÇ`` SORULARı...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   12:30   ÖZGÜR ÖZEL, HUGH WILLIAMSON ILE GÖRÜŞTÜ   12:19   CHP`NIN GÜNDEMINDE GÖLGE KABINENIN YENI DÖNEMI VAR   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:51   BURHANETTIN BULUT: “ENFLASYON BU ÜLKEDE SADECE SARAYıN KAPıLARıNDAN GEÇEMIYOR”   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   01:06   ÖZÇAĞDAŞ: ``CHP IKTIDARıNDA BIR KÖYDE BIR ÖĞRENCI VARSA BILE O KÖYDE OKULLAR AÇıK OLACAK"   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI  
 
     
   

Mersin Barosu: "Nida Nur Nergiz davasında kararın örnek olacağına inanıyoruz"


Mersin’de 23 Ekim 2023 tarihinde pompalı tüfekle vurularak bir bacağından ampute olan İntörn Doktor Nida Nur Nergiz’in karar duruşması 12.09.2024 tarihinde Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 11:42   Okunma : 466

Erkek şiddetine uğrayarak bir bacağından ampüte olan İntörn Doktor Nida Nur Nergiz’in karar duruşmasına Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, yönetim kurulu üyeleri, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay ve merkez üyeleri gözlemci olarak katıldı.

Mersin Barosu yönetiminin ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin başından sonuna kadar takipçisi olduğuduruşmada mahkeme heyeti emsal karar vererek, Nida Nur Nergiz'i pompalı tüfekle vuran tutuklu sanık Ersin Karakuş’u, ‘Kadına karşı tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçundan 19 yıl cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi ve cezada takdiri indirim uygulanmadı.

“Temennimiz yasaların eksiksiz uygulanması”

Mahkeme heyetinin kararını değerlendiren Mersin Barosu yönetimi ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, “Kadına şiddetin önlenmesi için haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin uygulanmaması ve 6284 sayılı yasanın eksiksiz uygulanması çok önemlidir. Genç bir kadının erkek şiddetine uğrayarak tek bacağını kaybetmesine neden olan olayda mahkeme heyetinin sanığa hak ettiği cezayı vermesi bizleri bir nebze mutlu etmiştir.

Temennimiz tüm kadına şiddet ve kadın cinayetlerinde yasaların eksiksiz uygulanmasıdır. Nida Nur Nergiz davasında alınan kararın, örnek olacağına inanıyorum. Mersin Barosu olarak, kadına şiddetin önlenmesine yönelik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Duruşmalara katılarak destek veren tüm oda, dernek ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA