20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

Yenişehir Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi, deprem tatbikatına katıldı


Yenişehir Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi, deprem tatbikatını başarıyla tamamladı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Yenişehir Belediyesi olarak Arama ve Kurtarma Ekibimizi kurduk, AFAD tarafından eğitimlerini aldılar, tüm teçhizatımız hazır. Risklere karşı hazır olmamız lazım. Bunun farkındayız ve gerekli tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.

 

Tarih : 12 Eylül 2024 Perşembe 15:47   Okunma : 745

Yenişehir Belediyesi, Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) bölge düzeyi deprem tatbikatına katıldı. Belediye Arama ve Kurtarma Ekibi, olası bir afete karşı etkin bir hazırlık sağlamak amacıyla düzenlenen tatbikatı başarıyla tamamladı. Tatbikat senaryosuna göre, Ecemiş Fay Hattı üzerinde merkez üssü Tarsus olan 7.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Koordinasyon merkezinden verilen uyarı ile birlikte Yenişehir Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi hızlı ve organize bir şekilde toplanma alanında bir araya geldi. Belediye, tatbikata 38 personel, 2 iş makinası, 1 vinç ve 1 hasta nakil ambulansı ile katıldı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve ilçeKaymakamı Nevzat Şengök başkanlığında düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı ardından teçhizatlarıyla toplanma alanında hazır bekleyen arama ve kurtarma ekiplerinin hazırlıklarını inceledi.

Afet riskine karşı hazır olunması gerektiğini ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Allah göstermesin ama en kötüye de hazırlıklı olmak zorundayız. Depremin illaki kentimizde meydana gelmesi gerekmiyor. Ülkemizin herhangi bir yerinde olabilecek bir felakette el birliğiyle müdahale etmemiz lazım. 6 Şubat depremlerinde 3 personelimiz sadece bir hilti ile 3 vatandaşımızı enkazdan çıkardılar. Yenişehir Belediyesi olarak Arama ve Kurtarma Ekibimizi kurduk, AFAD tarafından eğitimlerini aldılar, tüm teçhizatımız hazır. Bu malzemelerimiz başka bir işte kullanılmayacak. Aydın Güven Gürkan Parkı`nda toplanma ve eğitim alanı hazırlıyoruz. Tüm malzemelerimiz orada yer alacak. Risklere karşı hazır olmamız lazım. Bunun farkındayız ve gerekli tedbirlerimizi alıyoruz” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  Yenişehir Belediyesi, Mersin, Abdullah Özyiğit

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA