20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

Kurs merkezi öğrencilerinin yemekleri Mersin Büyükşehir Belediyesi`nden 


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Tarsus ve merkezdeki toplam 10 Liselere Geçiş Sistemi Sınavı(LGS) Kurs Merkezinde öğle yemeği hizmeti yeniden başladı. 5, 6, 7 ve 8`nci sınıflara yönelik kurs hizmeti verilen merkezlerde sabahları derse gelen öğrenciler, öğleden sonra okullarına gitmeden önce, sabahçı öğrenciler ise kurs başlamadan önce öğle yemeğini yiyebiliyor. 

 

Tarih : 10 Eylül 2024 Salı 09:28   Okunma : 1366

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Tarsus ve merkezdeki toplam 10 Liselere Geçiş Sistemi Sınavı(LGS) Kurs Merkezinde öğle yemeği hizmeti yeniden başladı. 5, 6, 7 ve 8`nci sınıflara yönelik kurs hizmeti verilen merkezlerde sabahları derse gelen öğrenciler, öğleden sonra okullarına gitmeden önce, sabahçı öğrenciler ise kurs başlamadan önce öğle yemeğini yiyebiliyor. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde dersler başladı. Öğrencilerin eğitim hayatlarında olduğu gibi her alanda yanında olmak için hizmetler yapan Büyükşehir, Liselere Geçiş Sistemi Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrenciler için öğle yemeği hizmetine bu yılda devam ediyor.  Tarsus ve merkez ilçelerde yer alan LGS Kurs Merkezlerinde öğleden sonra ders zilinden önce yemek zili çalıyor. 10 LGS Kurs Merkezinde toplam bin 200 öğrenci öğle yemeği hizmetinden ücretsiz olarak yararlanıyor.

Büyükşehir Aşhane`sinde pişen yemekler hergün Hal, Halkkent, Turguttürkalp, Çilek, Özgürlük, Kazanlı, Turgutreis, Mithatpaşa, Bahçe, Eskiömerli LGS Kurs Merkezi Şubelerine bırakılıyor. 5, 6, 7 ve 8`nci sınıflara yönelik kurs hizmeti verilen merkezlerde sabahları derse gelen öğrenciler, öğleden sonra okullarına gitmeden önce, sabahçı öğrenciler ise kurs başlamadan önce öğle yemeğini yiyor. Bu sayede öğrenciler hem zamandan hem de ekonomik olarak tasarruf sağlıyor.

"Hem bedensel hem de zihinsel gelişimleri için beslenmenin önemini biliyoruz"

Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, Tarsus ve merkez ilçelerde olmak üzere 10 LGS Kurs Merkezinde ve yaklaşık bin 200 öğrenciye öğle yemeği desteğinde bulunduklarını belirterek şöyle konuştu: 

"Bu desteğimizi geçen yıl da gerçekleştirmiştik. Hem öğrencilerden hem velilerimizden gelen memnuniyet neticesinde bu yıl da devam etmesini istedik. Bizler kurs merkezlerimizde sadece bilişsel alanda öğrencilerimizi geliştirmiyoruz. Onların hem bedensel hem de zihinsel gelişimleri için beslenmenin önemini biliyoruz. Bunun için de aşhanemizdeki görevli gıda mühendislerimizle bir araya gelip öğrencilerimize uygun menüleri hazırladık.

Öğrencilerimiz kurs merkezindeyken son dersinde ‘Okula nasıl yetişirim` diye kaygılanmasın ve öğününü sağlam gıdalarla geçirmesi için bu projemizi gerçekleştirdik. Velilerimiz de çocuklarını güvende hissettikleri için bunun mutluluğunu yaşıyor. Öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." 

"Diğer dershanelerde böyle kaliteli yemek verilmiyor"

Kurs öğrencileri ise verilen yemeklerden memnun oldukları ifade ederek şunları söylediler:

Kuzey Recep Ünler, "Okul sonrasında eğitim görüyoruz. Bu bizim için büyük avantaj. Hem yemekler de çok güzel. Eğitimi de çok beğeniyorum. Benim için iyi oluyor. Diğer dershanelerde böyle kaliteli yemek verilmiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin olduğu için kaliteli.  Ücretsiz bir eğitim verilmesi benim için çok büyük bir avantaj hem de ücretsiz yemek veriliyor. Diğer dershanelerde çok para versek bile bazı gittiğim dershanelerde gördüğüm kadarıyla bazı yemekler çıkmayabiliyor."

8. sınıf öğrencisi Özgür Bedirhanoğlu, "Ailelerimiz buradaki yemek konusundan dolayı çok rahatlar. Buradaki öğretimden çok memnunum. Ayrıca bize çok destek veriyorlar. Ailelerimiz de buradaki yemek konusundan dolayı çok rahatlar. Gayet memnunuz. Yemekler de gayet güzel. Eve gitmeme hiç gerek kalmıyor."

"Buradaki yemek çok iyi geliyor"

Aylin Gündoğdu, "Buradaki yemek çok iyi geliyor. Okuldan çıkıp direkt gelebiliyoruz. Başka bir dershanede olsak okuldan çıkıp eve gitmemiz gerekiyor, geç kalıyoruz. Yemek çok iyi oluyor. Ekonomik açıdan da daha iyi."

Velilerden Fatma Çınar, oğlunu geçen sene de kurs merkezine yolladığını ve çok memnun kaldıklarını anlatarak, "Hem yemek hem de eğitim konusunda dar gelirli ailelerimize destek olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`e çok teşekkür ediyorum. Çok memnunuz. Yemek projesi bize çok iyi bir katkı oldu çünkü okuldan geç çıkıyor yetişemiyorlar. Ondan dolayı da ‘çocuğum aç kaldı, aç gitti` diye aklımız kalmamış oluyor. Ekonomik olarak kesinlikle gönderme imkanımız olmadığı için burası bizim için çok büyük bir avantaj" dedi.

"Hem maddi hem manevi olarak bize faydası oldu"

Arzu Uçar, Büyükşehir`in Kurs Merkezi`ne çocuğunu gönül rahatlığıyla gönderdiğini belirterek, "Dışarıdaki memnuniyetlerle biz buraya başladık. Hem maddi hem manevi olarak bize faydası oldu. Hem evimize yakın hem okuldan çıkıp direkt buraya geldikleri için bir sıcak yemek yiyorlar, rahat bir ortama gelmiş oluyorlar. Bu da bizim kalbimizi rahatlatıyor. Bizim için büyük bir destek. Geçen sene ister istemez dışarıdan dershaneye gitmek zorunda kaldık ve bu sene bize maddi olarak çok büyük desteği oldu. İnşallah güzel bir sonuç getireceğine gönülden inanıyoruz" diye konuştu.

Özlem Görgülü ise iki çocuğunun Büyükşehir`in kurs merkezine gittiğini, hem eğitimden hem de öğle yemeği desteğinden çok memnun olduğunu anlatarak, "Çok iyi bir uygulama çünkü çocuk sabahtan evden çıkıyor ‘yedi mi acaba` diye düşünmeden tabii ki edemiyoruz. En azından sağlıklı yemekler. Günümüz ekonomik koşullarında birçok aileye bu anlamda destek oluyor. Gerçekten sosyal belediyecilik anlamında bu konuda Başkanımızın çok güzel projeleri var. Çok destekliyorum" dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA