20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

Artvin`de Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği, madene karşı `Toprağımıza sahip çıkıyoruz` buluşması gerçekleştirdi... “Bu mücadele, doymayanlara karşı yaşam alanlarını savunma mücadelesidir`


Artvin`in Arhavi ilçesinde madene karşı faaliyet yürüten Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği, `Toprağımıza sahip çıkıyoruz` buluşması gerçekleştirdi. Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Fazlı Zoraloğlu, "Biz insanlarımızı topraklarımızı seviyoruz. Cengiz haddini bilecek ve buradan defolup gidecek ve başkada çözüm yoktur. Halk bu madene karşıdır" dedi.

 

Tarih : 8 Eylül 2024 Pazar 10:38   Okunma : 203

UĞUR İSTANBULLU

(ARTVİN)- Artvin`in Arhavi ilçesinde madene karşı faaliyet yürüten Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği, `Toprağımıza sahip çıkıyoruz` buluşması gerçekleştirdi. Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Fazlı Zoraloğlu, "Biz insanlarımızı topraklarımızı seviyoruz. Cengiz haddini bilecek ve buradan defolup gidecek ve başkada çözüm yoktur. Halk bu madene karşıdır" dedi.

Artvin`in Arhavi ilçesi Pilarget`te yapılan `Toprağımıza sahip çıkıyoruz` buluşmasına Pilarget Vadisi`nde yaşayan köylüler, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çevatoğlu, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim ve çevre ile ilgili derneklerin temsilcileri katıldı.

Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Fazlı Zoraloğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Biz insanlarımızı topraklarımızı seviyoruz, bizim dedelerimiz Osmanlı - Rus Savaşı`nda Kuvayımilliye ile Ruslara karşı savaştılar ve on binlerce insanımız bu toprağın altında yatıyor. Cengiz`e buradan sesleniyorum; Rus, bu topraklardan sökememiş sen kimsin, Cengiz haddini bilecek ve buradan defolup gidecek, başka da çözüm yoktur. Halk bu madene karşıdır. Arhavi`de maden konusu gündeme geldiğinde artık A partisi ya da B partisi yoktur. Herkes partisine ceketini asıp kişi olarak maden karşısında duracak ve durmak zorundayız. Ayrı duran ve aykırı duran işte onlar hainlik yapan."

“Madencilik perişanlıktır”

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu da şöyle konuştu:

"Bu madencilik büyük bir perişanlıktır, madencilik o ülkenin geleceğine incir ağacı dikmektir. Madencilik bir ülkeyi asla kalkındıran bir faaliyet değildir. Afrika, Güney Afrika maden varlıkları en zengin ülkeler ama hem de dünyadaki en fakir ülkeler. Neden? Çünkü çok uluslu şirketler gelip onların elinden alıyor ve `Gel senin işçilerin çalışıp burada ırgatlık yapsın` diyorlar, sonrada eyvallah deyip gidiyorlar. Bakın buradan ülkeye kalan hiçbir şey yok, ülkeye büyük bir felaket ve büyük bir çevresel yük kalmaktadır. Bu memleketi seviyorsak bu memlekette madencilik yapılmamalıdır.”

“Madene karşı çıkmanın bir vatanserverlik olduğunu söylemek istiyorum”

Arhavi Çevre Platformundan Tekin Selim de şunları söyledi:

"Arhavi`nin bu dağlarına maden girerse Arhavi`de şehirde oturanların su içmeyeceğini çok net olarak gördük ve madene karşı çıkmanın bir vatanserverlik olduğunu söylemek istiyorum. Karşı çıkmanın iki yolu var ve birincisi yargı yoluyla karşı çıkmamız gerekiyor. Davalar bitirir mi işi, evet bitirmeyecek çünkü yargının içinde bulunduğu durumu biliyoruz. Biz hukuksal olarak sonuna kadar gideceğiz. Sonrasında fiili mücadelenin başlayacağı yerdir ve bunu yapabilmenin adı da birlikte hareket etmektir. Kaz Dağları`na ve birçok yere kulak kabartmadık ama bugün Arhavi`de olan duruma mutlaka Hopa`yı, mutlaka Fındıklıyı ilave etmemiz gerekiyor. Reşit kardeşimizin orada direndiği gibi biz de direnmeye devam edeceğiz."

“Bu mücadele doymayanlara karşı yaşam alanlarını savunma mücadelesidir`

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu da şunları kaydetti:

"İki tür insan var biri yiyor yiyor doymuyor, biri ise Pilargetliler gibi doyduğunu biliyor doğasına canlısına ayırıyor. Ve işte bizim mücadelemiz doymayan insanlara karşı. Havva ana demişti ki devlet kimdir? Evet devlet buradaki herkestir. Siz yoksanız devlet yok. O doymayan siyasilere, doymamak için devleti yönetenlere inat yaşam alanlarımızı ve doğamızı koruyacaksak ancak insan olacağız. Bunun adı madendir, çayımıza sahip çıkmaktır ve işte doymayanların içerisinde bir de Reşit kardeşimizi katleden hainler de var. Diyarbakır da bizim Edirne de bizim Pilarget de bizim ve Fındıklı`nın da Arhavi`nin de yüzde 80`inde maden araması var. Bizim gidecek başka yerimiz yok ve biz bu toprakları asla terk etmeyeceğiz. Biz insanlığı o kadar severiz ki gelen her insanı ağırlarız ama bize düşman bakana da o kadar dar ederiz o durduğumuz yeri. Bana diyorlar ki yerel yöneticisin. Ben bu toprakların evladıyım. Ben bu toprakların çocuğu isem, yönetici yetkisini siz verdiyseniz sonuna kadar bu yetkiyi kullanarak yapacağım. Devlet benim, devlet sensin. O zaman bir avuç sermayenin değil bu devlet yoksul halkın, emekçinindir ve köylünündür.”

“Öncelikle mesele Arhavi ise gerisi teferruattır”

Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim de "Öncelikle mesele Arhavi ise gerisi teferruattır. Arhavi halkının Belediye Başkanıyız. Seçimden sonra Cumhurbaşkanımız bizleri topladı ve bize şunu söyledi `Asla hak yemeyin ve sizin halkınız neyi istiyorsa onun arkasında muhakkak durunuz.` Şimdi bana diyorlar ki gücünüzü nerden alıyorsunuz? Ben gücümü önce halkımızdan, sonrasında Cumhurbaşkanı`mdan alıyorum. Eğer Arhavi`de halkımız madene karşıysa ve ben de Belediye Başkanı olarak ben de karşıyım” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA