16 Eylül 2024 Pazartesi


15:49   ÖZGÜR ÖZEL: “ANAYASA`NıN ILK DÖRT MADDESINE KARŞı ÇıKAN HÜDA PAR`Lı GEÇMIŞIN HIZBULLAHÇı DOMUZ BAĞCıLARı, IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZE ENGEL OLAMAZLAR”   14:47   ASU KAYA: "KADIRLILI EMEKLILER, KENT LOKANTASı SAYESINDE DıŞARıDA YEMEK YIYEBILIYOR"   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL`DEN BILAL ERDOĞAN’A...   14:14   NERMIN YıLDıRıM KARA`DAN HATAY SAMANDAĞ`DAKI TOKİ KONUTLARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:06   CHP LIDERI ÖZEL`DEN HÜDA-PAR`A `‘ANAYASA`` YANıTı   12:43   CHP`LI BÜLBÜL`DEN HUZUREVI ZAMMıNA TEPKI   11:53   TAŞKıN ÖZER`DEN YAYıN YASAKLARı VE ERIŞIMIN ENGELLENMESINE ILIŞKIN ARAŞTıRMA ÖNERGESI   10:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN HAYATıNı KURTARDıĞı ŞIRIN`IN ARTıK BIR YUVASı VAR   09:43   ÖMER FETHI GÜRER: 6 ŞUBAT DEPREMINDE HASAR ALDıĞı IÇIN KAPATıLAN NIĞDE MÜZESI YENIDEN INŞA EDILEREK AÇıLMALı   20:08   SAKARYA VALILIĞI: "SOĞUTMA ÇALıŞMALARı ESNASıNDA 1 VATANDAŞıMıZıN CANSıZ BEDENINE ULAŞıLDı"   19:56   NARIN GÜRAN CINAYETI… CUMA GÜNÜ GÖZALTıNA ALıNAN NARIN`IN YENGESI ADLIYEYE SEVK EDILDI   19:17   TOKİ MAĞDURLARı BIR KEZ DAHA MEYDANLARA INDI, SABIT ÖDEME VE YÜZDE 1 KDV ISTEDI   19:07   FENERBAHÇE, KASıMPAŞA`Yı DEPLASMANDA 2-0 MAĞLUP ETTI   18:04   CHP HATAY MILLETVEKILI KARA`DAN TAŞOCAĞıNDAN ÇıKAN TOZA TEPKI: "ŞEHRIMIZI YENIDEN INŞA EDECEĞIZ DERKEN MAHALLELERIMIZI YAŞANMAZ HALE GETIRIYORSUNUZ"   17:59   TÜRKIYE HALK TEMSILCILERI MECLISI, İNCIRLIK `YÜRÜYÜŞÜ`NÜ KARTAL`DAN BAŞLATTı   17:37   2`INCI GAZI PAŞA`Yı ANMA VE YAĞLı PEHLIVAN GÜREŞLERI`NDE 60 BAŞPEHLIVAN VE 700 PEHLIVAN MÜCADELE ETTI   17:33   MAKARNA FABRIKASıNDAKI PATLAMADA YARALANANLARıN SAYıSı 28`E YÜKSELDI... SAKARYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ALEMDAR: "YARALıLARıN 6`SıNıN DURUMU AĞıR"   17:26   YUSUF HALAÇOĞLU: “KUTLU PARTI OLARAK TEK BAŞıMıZA SEÇIME GIRIP IKTIDAR OLACAĞıZ”   16:38   BIR GRUP SENDIKA VE DERNEK TEMSILCISINDEN ÜSKÜDAR`DA AÇıKLAMA: EMEKÇILERE KÖLELIK VE SEFALET DAYATıLıYOR   16:37   CHP SÖZCÜSÜ DENIZ YÜCEL, HÜDA-PAR GENEL BAŞKANı YAPıCıOĞLU`NA KARŞıLıK VERDI: "TALIBAN KAFALı, GERICI, 3-5 YOBAZ ISTEDI DIYE NE ATATÜRK`TEN NE DEMOKRASIDEN NE CUMHURIYET`TEN NE DE LAIKLIKTEN VAZGEÇMEYIZ"  
 
     
   

Ulaş Karasu: "Ön seçim CHP`nin temel ilkelerinden birisidir. Ama partimizi kadınlara, gençlere de açmamız gerekiyor”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, "1950`lerden itibaren milletvekili adaylarını ön seçimle belirlemiş bir siyasi parti, ön seçimden kaçmaz. Ön seçim CHP`nin temel ilkelerinden birisidir ama bunun dışında partimizin farklı kadrolara da ihtiyacı var. Özellikle partimizi gençlere, kadınlara açmamız gerekiyor. Örgütten gelen talepleri değerlendirebilmemiz gerekiyor. İktidar olduğumuzda listelere bir valiyi, kaymakamı, bürokratı, konusunda uzman bir ismi de yazmamız gerekiyor. Hiç kimse şüphe duymasın, hem örgütümüzün talepleri, özellikle üyelerimizin, örgütümüzün tercihleri, milletvekili listelerine, belediye başkanları listelerine yansıtılacaktır hem de partimizin ihtiyacı olan isimler konusunda uzman isimler listelerde kendisine yer bulacaktır. Bu şekilde şeffaf, adil bir tüzük yapmaya çalışıyoruz" dedi.

 

Tarih : 4 Eylül 2024 Çarşamba 14:13   Okunma : 557

Haber: GÜLARA SUBAŞI / Kamera: ÜNAL AYDIN

CHP`liler, Sivas Kongresi`nin 105`inci yıl dönümünde, Olağanüstü Tüzük Kurultayı`nın açılışını yapmak üzere Sivas`ta bulunuyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, partisinin Olağanüstü Tüzük Kurultayı`na ilişkin ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Karasu, şunları söyledi:

"105 yıl önce bugün Mustafa Kemal ve arkadaşları İstanbul, İzmir, Anadolu`nun dört bir yanı işgal altındayken Sivas`ta toplamış oldukları kongreyle, milli bir kongreyle Kurtuluş Savaşı`nın başlangıcını yaptılar. O gün burada atılan temeller, daha sonra 26 Ağustos`ta Büyük Taarruz sonu 30 Ağustos`ta zaferiyle birlikte düşmanın Anadolu`dan atılması, sonra Cumhuriyeti`in kurulması, devrimlerin gerçekleşmesi ve Türkiye Cumhuriyeti`nin bugünkü hale gelmesinin temelleri Sivas`ta atıldı 105 yıl önce. Öncelikle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, o gün kongreye katılan Anadolu`nun dört bir yanından gelmiş kurul üyelerini şükranla, rahmetle ve minnetle anıyorum.

CHP için Sivas Kongresi`nin önemi nedir? Mustafa Kemal Atatürk 1927`de, Cumhuriyet Halk Fırkası kurultayında Sivas Kongresi`nin CHP`nin ilk kurultayı olduğunu ifade ediyor. Yani Sivas Kongresi, CHP`nin ilk kurultayıdır. Partimiz açısından Sivas Kongresi`nin böyle ayrı bir önemi daha vardır. CHP bugün, 105 yıl sonra tüzük kurultayının başlangıcını Sivas`tan başlatıyor. Yarın Ankara`da komisyonumuz toplanacak ve ayın 6`sında tüzük kurultayımızı toplayacağız. Program kurultayımızın başlangıcını gerçekleştireceğiz.

105 yıl önce Anadolu`nun dört bir tarafı işgal altındaydı. 105 yıl sonra ise Türkiye Cumhuriyeti`nin 85 milyon vatandaşı açlık, yoksulluk, sefalet, adaletsizlikle karşı karşıya. Şimdi CHP`ye düşen görev, vatandaşlarımızın içine düşmüş olduğu umutsuzluktan çıkarma görevidir. Bu kurultay bunun başlangıcıdır. 31 Mart seçimlerinin birinci partisi olan CHP, bu kurultayla birlikte kendi tüzüğünü demokratikleştirecek, partinin kapısını, toplumun her kesimine açacak ve CHP ilk yapılacak genel seçimlerde birinci parti olacaktır. Ve ülkemizin içine düşmüş olduğu bu umutsuzluktan da başta Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel olmak üzere, partimizin kadroları bu mücadeleyi başarıyı yakalayacaktır.

Başta Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel olmak üzere, önceki dönemlerde görev almış üç genel başkanımıza, MYK üyelerimize, grup başkanvekillerimize, milletvekillerimize, il başkanlarımıza, PM üyelerimize, YDK üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Sivas, Cumhuriyet`in temellerinin atıldığı şehirdir. Mustafa Kemal Atatürk`e 108 gün ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Aşık Veysel`in, Pir Sultan`ın şehridir Sivas. Selçuklu`nun başkentidir. Bu açıdan da Sivas`a geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Umarım Sivas`ın güzelliklerini tüm Türkiye`ye de tanıtmaya devam edeceğiz."

"CHP`yi başarılı bir hale getireceğiz"

CHP`li Karasu, "Geçtiğimiz günlerde yapılan PM ve kapalı grup toplantısı sonrasında tüzük taslağında değişiklikler yapıldı mı" sorusunu şöyle yanıtladı:

"PM`nin, milletvekillerimizin görüşleri alındı. Tüzük komisyonu yarın toplanacak. Son şeklini tüzük komisyonu verecek. Hafta sonu Ankara İl Danışma Kurulu da gerçekleştirildi, Genel Başkanımız katıldı. Gelen öneriler tüzük komisyonuna sunulacak. Tüzük komisyonunun onayı doğrultusunda da kurultayımıza sunulacaktır. Yarın son şeklini alacak rapor. Ona göre bizler de örgütümüzden gelen talepleri, partililerimizden gelen talepleri değerlendireceğiz. Ve CHP`nin en iyi tüzüğünü yapmak için... Çünkü biz kasım ayında yapılan kurultayda yola çıktığımızda partililerimize vatandaşlarımıza bir söz verdik, biz CHP`yi Türkiye`nin en iyi yönetilen kurumu haline getireceğiz. Bunun için de önce tüzüğümüzden başlıyoruz. Sonra program kurultayımızın başlangıcı olacak. Program kurultayıyla ilgili çalışmalar olacak ve CHP`yi başarılı bir hale getireceğiz."

"Şeffaf, adil bir tüzük yapmaya çalışıyoruz"

Karasu, ön seçim talebine ilişkin ise şöyle konuştu: 
"1950`lerden itibaren milletvekili adaylarını ön seçimle belirlemiş bir siyasi parti ön seçimden kaçmaz. Ön seçim CHP`nin temel ilkelerinden birisidir. Üyeye gitmekten, delegeye gitmekten asla CHP yöneticileri gocunmazlar. Geçmiş dönemlerde de genel başkanlarımız dahi ön seçime girmiş ve ön seçimden çıkmışlardır. Yine partimiz ön seçimi 81 ilin tamamında yapmak için çalışmaları yapıyor. Ama bunun dışında partimizin farklı kadrolara da ihtiyacı var. Özellikle partimizi gençlere, kadınlara açmamız gerekiyor. Örgütten gelen talepleri değerlendirebilmemiz gerekiyor. Şimdi iktidar olacağız. İktidar olduğumuzda listelere bir valiyi, kaymakamı, bürokratı, konusunda uzman bir ismi de yazmamız gerekiyor. Örgütümüz de bu konuda gayet anlayışlı. Hiç kimse şüphe duymasın, hem örgütümüzün talepleri, özellikle üyelerimizin, örgütümüzün tercihleri, milletvekili listelerine, belediye başkanları listelerine yansıtılacaktır hem de partimizin ihtiyacı olan isimler konusunda uzman isimler listelerde kendisine yer bulacaktır. Bu şekilde şeffaf, adil bir tüzük yapmaya çalışıyoruz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA