16 Eylül 2024 Pazartesi


15:49   ÖZGÜR ÖZEL: “ANAYASA`NıN ILK DÖRT MADDESINE KARŞı ÇıKAN HÜDA PAR`Lı GEÇMIŞIN HIZBULLAHÇı DOMUZ BAĞCıLARı, IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZE ENGEL OLAMAZLAR”   14:47   ASU KAYA: "KADIRLILI EMEKLILER, KENT LOKANTASı SAYESINDE DıŞARıDA YEMEK YIYEBILIYOR"   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL`DEN BILAL ERDOĞAN’A...   14:14   NERMIN YıLDıRıM KARA`DAN HATAY SAMANDAĞ`DAKI TOKİ KONUTLARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:06   CHP LIDERI ÖZEL`DEN HÜDA-PAR`A `‘ANAYASA`` YANıTı   12:43   CHP`LI BÜLBÜL`DEN HUZUREVI ZAMMıNA TEPKI   11:53   TAŞKıN ÖZER`DEN YAYıN YASAKLARı VE ERIŞIMIN ENGELLENMESINE ILIŞKIN ARAŞTıRMA ÖNERGESI   10:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN HAYATıNı KURTARDıĞı ŞIRIN`IN ARTıK BIR YUVASı VAR   09:43   ÖMER FETHI GÜRER: 6 ŞUBAT DEPREMINDE HASAR ALDıĞı IÇIN KAPATıLAN NIĞDE MÜZESI YENIDEN INŞA EDILEREK AÇıLMALı   20:08   SAKARYA VALILIĞI: "SOĞUTMA ÇALıŞMALARı ESNASıNDA 1 VATANDAŞıMıZıN CANSıZ BEDENINE ULAŞıLDı"   19:56   NARIN GÜRAN CINAYETI… CUMA GÜNÜ GÖZALTıNA ALıNAN NARIN`IN YENGESI ADLIYEYE SEVK EDILDI   19:17   TOKİ MAĞDURLARı BIR KEZ DAHA MEYDANLARA INDI, SABIT ÖDEME VE YÜZDE 1 KDV ISTEDI   19:07   FENERBAHÇE, KASıMPAŞA`Yı DEPLASMANDA 2-0 MAĞLUP ETTI   18:04   CHP HATAY MILLETVEKILI KARA`DAN TAŞOCAĞıNDAN ÇıKAN TOZA TEPKI: "ŞEHRIMIZI YENIDEN INŞA EDECEĞIZ DERKEN MAHALLELERIMIZI YAŞANMAZ HALE GETIRIYORSUNUZ"   17:59   TÜRKIYE HALK TEMSILCILERI MECLISI, İNCIRLIK `YÜRÜYÜŞÜ`NÜ KARTAL`DAN BAŞLATTı   17:37   2`INCI GAZI PAŞA`Yı ANMA VE YAĞLı PEHLIVAN GÜREŞLERI`NDE 60 BAŞPEHLIVAN VE 700 PEHLIVAN MÜCADELE ETTI   17:33   MAKARNA FABRIKASıNDAKI PATLAMADA YARALANANLARıN SAYıSı 28`E YÜKSELDI... SAKARYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ALEMDAR: "YARALıLARıN 6`SıNıN DURUMU AĞıR"   17:26   YUSUF HALAÇOĞLU: “KUTLU PARTI OLARAK TEK BAŞıMıZA SEÇIME GIRIP IKTIDAR OLACAĞıZ”   16:38   BIR GRUP SENDIKA VE DERNEK TEMSILCISINDEN ÜSKÜDAR`DA AÇıKLAMA: EMEKÇILERE KÖLELIK VE SEFALET DAYATıLıYOR   16:37   CHP SÖZCÜSÜ DENIZ YÜCEL, HÜDA-PAR GENEL BAŞKANı YAPıCıOĞLU`NA KARŞıLıK VERDI: "TALIBAN KAFALı, GERICI, 3-5 YOBAZ ISTEDI DIYE NE ATATÜRK`TEN NE DEMOKRASIDEN NE CUMHURIYET`TEN NE DE LAIKLIKTEN VAZGEÇMEYIZ"  
 
     
   

CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin: “Ne tepki gösterirlerse göstersinler, bizler halkın sesi olmaya devam edeceğiz”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, yeni eğitim döneminin birçok sıkıntı ile açıldığını söyleyerek, “AKP iktidarının 22 yılda ülkede ki eğitim sistemini getirdiği durum ortada. Geçim sorunu yaşayan milyonlarca aile, çocuklarının eğitim harcamalarını karşılamakta zorlanmakta."

 

Tarih : 4 Eylül 2024 Çarşamba 12:09   Okunma : 1164

"Bu durumu göz önünde bulunduran Genel Merkezimiz ‘2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Başlarken Okulların ve Eğitimin Güncel Durumu’ konu başlığı ile rapor hazırlamıştır. Bu rapor, velilerin sesinin duyulması adına Belediye Meclis toplantılarında okunmaktadır.  Aynı şekilde Tarsus Belediye Meclisimizin Eylül ayı toplantısında söz alan Grup Sözcümüz ve Başkan Yardımcımız sayın Ali Uyan, vatandaşın sesi olacak raporu okurken, AKP’li ve MHP’li Meclis Üyelerinin tepkisiyle karşılaşmıştır! Ne tepki gösterirlerse göstersinler, bizler halkın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Vatandaşların en temel ihtiyacı olan gıdayı dahi karşılamakta zorlandığını kaydeden CHP İlçe Başkanı Selahattin Şahin, yurttaşın onlarca sorunla boğuşurken, iktidarın eğitim sistemini yine kendi zihniyetine göre düzenlemeye çalıştığını belirterek, “Cumhuriyet kazanımlarından en önemlisi olan çağdaş ve eşitlikçi eğitim sisteminden uzak bir şekilde hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitim sistemimize dayatılmaya çalışılmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ihtiyaç analizi ve pilot çalışması yapılmamış, hazırlanma ve onaylanma süreci kalıtımcı ve şeffaf yürütülmemiş, kaynakçası, bilimsel dayanakları ve yazarları belli olmayan bu modele karşı, işlemin iptali için Danıştay’a dava açtık.

Bu modelin getireceği olumsuzluklar ortada. Vatandaşlarımızın ekonomik krizin çemberinde yaşadığı sorunlar belli. Eğitimin içerisine sürüklendiği problemleri toplumun geniş kesimi yaşamakta. İşte bunların kamuoyu ile paylaşılmasından bu kadar rahatsızlık duymak gerçekten birilerini ciddi şekilde rahatsız etmişe benziyor.

Belirtmek gerekir ki Cumhuriyet Halk Partisi grup sözcümüz sayın Ali Uyan Türkiye’de eğitim sisteminin çağdışı olmasından bahsetmiş, ifadelerinde hiçbir hakarete yer vermemiştir.

“Çağdışı” kelimesi Türk Hukuk Sistemi içerisinde hiçbir noktada bir hakaret niteliği taşımamaktadır. Ancak AKP grubu bu kelimeden anlam çıkarmaya çalışarak hakaret edildiğini iddia etmişlerdir.

Sonrasında hem Tarsus Belediye Başkanı sayın Ali Boltaç’a, hem makamına, hem de Tarsus halkına saygısızlık yapılarak oturum sonlanmadan meclis salonu terk edilmiş ve hemen akabinde Tarsus Belediye Başkanı sayın Ali Boltaç’ın meclisi yönetememesinden kaynaklı bu durumların yaşandığı ifade edilmiştir.

Tarsus Belediye Başkanımız sayın Ali Boltaç göreve geldiğinden bu yana siyasi görüş fark etmeksizin Tarsus’ta yaşayan her insanın, her canlının Belediye Başkanı olduğunun altını defalarca çizmiştir. Ancak grup sözcümüz sayın Ali Uyan’ın ifadelerinde hiçbir hakaret bulunmadığı açıkça ortada iken Belediye Başkanımız sayın Ali Boltaç da yalnızca bunu ifade etmiştir.

Yerel meclisler de TBMM’de olduğu gibi halkı temsil etmekte olup halkın sorunlarının konuşulacağı en önemli yerdir. Unutulmasın ki yerel meclisler Türkiye Büyük Millet Meclisinin bir yansımasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi gerek Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekse de yerel meclislerde daima milletimizin sorunlarını, yaşadıklarını,  isteklerini, arzularını yerel ya da genel politika fark etmeksizin konuşmaya anlatmaya, tartışmaya devam edecektir.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademede ki mensupları olarak elbette halkın çektiği sıkıntıları gündeme taşımaktan geri durmayacağız. Mızrağın çuvala sığmadığı bu dönemde, ses yükseltmeye, doğruları söylemeye çekinmeyeceğiz” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Selahattin Şahin, Tarsus

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA